breaking newsΚύπρος

«Τηλεφώνησε κι εσύ στον φίλο σου στα κατεχόμενα» (και πάρε μια μπανάνα)

Λύθηκε ξανά το Κυπριακό.Αποτέλεσμα εικόνας για κυπρος μπανανια

Τώρα μπορούμε να επικοινωνούμε άνεννοιας με τον Μουσταφά στην (άλλη) Λευκωσία, την Αϊσέ στον Καραβά, τον Κεμάλ στη Ζώδια, τη Ντενίζ στη Γιαλούσα, την Εσρά στην Κερύνεια και τον Ντερβίς στη Μόρφου.

Με τις ευλογίες των Ηνωμένων Εθνών, πλέον, θα μπορούμε να συζητούμε στο κινητό για τις εγγυήσεις και το περιουσιακό και στο άψε σβήσε θα το λύνουμε μεταξύ μας πριν δώσουμε ραντεβού για μπυρίτσα κάτω απ’ το φως του Πενταδάκτυλου. Θα «σβήνουμε» άμα λάχει και τη σημαία, θα διώχνουμε και τους 40.000 Τούρκους στρατιώτες. Όλα με μια απλή χρέωση, γύρω στα 29 σεντ το λεπτό.

Οι συμπατριώτες μας θα πληρώνουν 2,5 τουρκικές λίρες το λεπτό και η οικονομία θα εργάζεται χωρίς να τη σταματούν «μερικά» τεθωρακισμένα στην Πράσινη Γραμμή.Σχετική εικόνα

Τι χαρά! Πάλι ξεβάψαμε το αίμα και το δάκρυ και ετοιμαζόμαστε για να καταργήσουμε τη γραμμή που χωρίζει τη χώρα μας στα δύο, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Επειδή συνδέθηκαν τα κινητά τηλέφωνα των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων.

Η δε ΟΥΝΦΙΚΥΠ, που μας ψήνει το ψάρι στα χείλη κάθε έξι μήνες γιατί δεν λύνουμε το Κυπριακό, άρχισε καμπάνια στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ναι, κρατάς το αϊφόουν σου, βγάζεις σέλφι ή μη σέλφι (έτσι μιλούν πια οι νεολαίοι) και την ανεβάζεις με τα αναγκαία hashtag. Για δεκαπέντε λεπτά δημοσιότητας…

Και όχι μόνο. Για να ανεμίζει τα ΜΟΕ, που για έναν περίεργο λόγο αναβαθμίζουν πάντα το παράνομο κατοχικό καθεστώς, ο λαλίστατος Κουντρέτ Οζερσάι και να βυθιζόμαστε περισσότερο στην πλάνη της (από τα κάτω) επικοινωνίας με το σύνοικο στοιχείο.

Για να βουλιάζουμε όλο και περισσότερο σε μια επίπλαστη συνεννόηση, που ξεκινά και καταλήγει σε μια μουδιασμένη αντίληψη περί επανάστασης και ειρήνευσης. Για να υποβιβάζουμε τη λογική σε ατάκες περί «κανονικοποίησης της διχοτόμησης», παντελώς αγνώμονες για την ευθύνη που μας αναλογεί. Για να νοσταλγούμε –σαν χαζοχαρούμενα Αμερικανάκια– το σχέδιο Ανάν και το άνοιγμα των οδοφραγμάτων από τον μετρ της διπλωματίας, Ραούφ Ντενκτάς.

Επί της ουσίας πάλι μας υποχρέωσαν να ασχοληθούμε με τα ΜΟΕ. Και να ξεκινήσουμε τους τεμενάδες στον Νίκο και στον Μουσταφά που τα βρήκαν και τώρα θα συναντιούνται χωρίς μεσάζοντες.

Έτσι το διαφημίζουν, περίπου. Λες και αυτοί που ήθελαν να επικοινωνήσουν με την «αντίπερα όχθη» –προς Θεού, διαβάστε ξανά το Γλωσσάρι– δεν τα κατάφερναν και τώρα δοξάζουν το όνομα και τη χάρη των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και όσων εργάστηκαν για αυτό το ιστορικό επίτευγμα. Γουάου, λοιπόν. Εξαφανίστηκε η Τουρκία διά παντός και μείναμε μόνοι μας να ανταλλάζουμε κλήσεις. Απαντημένες ή αναπάντητες.

Ξύπνα, λοιπόν, γιαγιά Σοφούλα. Τώρα θα μπορούσες να καλέσεις τον… καρντάση που απολαμβάνει το σπίτι σου στον Καραβά σαν λάφυρο πολέμου. Θα σου εξηγούσε, με 29 σεντ το λεπτό, πόσο μαραζώνουν οι λεμονιές της πίσω αυλής, πώς πάει το σπίτι, τι άλλαξε στο χωριό, σε ποιον ενοικιάζει το ανώι.

Κρίμα που «έφυγες» στην προσφυγιά. Κοίτα τι έκαναν για να τη συνηθίσεις;

 

ΠΗΓΗ

alekos@phileleftheros.com

Back to top button