breaking newsΜετεωροτρόμοςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Χαλκιδική: Η τραγική ιστορία με την οικογένεια των Ρώσων που θρηνεί για τον πατέρα και το 2χρονο παιδί

Media σε όλο τον κόσμο έκαναν ρεπορτάζ για τις δραματικές στιγμές που έζησαν τουρίστες και ντόπιοι – Οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές – Βίντεο από εστιατόριο: «Τρέξτε, μπείτε μέσα»

Συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με ορισμένους από τους επτά νεκρούς στη Χαλκιδική από τη θεομηνία που χτύπησε την περιοχή το βράδυ της Τετάρτης έδωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς.

Όπως είπε μιλώντας για τον Ρώσο που σκοτώθηκε μαζί με τον 2χρονο γιο του όταν καταπλακώθηκαν από δένδρο «η ιστορία είναι τραγική. Η οικογένεια την ώρα της κακοκαιρίας πάει να προφυλαχθεί στο ξενοδοχείο όπου διέμενε. Η μητέρα με τα δύο παιδιά μπαίνει από τη ρεσεψιόν και δεν έπαθαν τίποτα. Ο πατέρας με το τρίτο παιδί της οικογένειας πάει έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου και πέφτει το δέντρο πάνω του!».

Ο κ. Καρράς περιέγραψε και πώς έχασε τη ζωή της η 54χρονη Ρουμάνα και ο 8χρονος γιος της σε ταβέρνα της περιοχής: «Η Ρουμάνα βρισκόταν κάτω από το κιόσκι, χώθηκε κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί, κράτησε και το παιδάκι. Αυτό της ξέφυγε από τα χέρια, βγήκε από το κιόσκι, το παρέσυρε ο αέρας και το χτύπησε σε τζαμαρία με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα».

Σχολιάζοντας τη σφοδρότητα των φαινομένων σε συνδυασμό με την παρουσία αρκετών επισκεπτών στην περιοχή ο κ. Καρράς είπε ότι «μπροστά στα γεγονότα που συνέβησαν θα μπορούσαν να γίνουν πολλά περισσότερα. Όλες οι παραλίες ήταν γεμάτες κόσμο. Ο καιρός είχε αρχίσει να χαλάει μισή ώρα νωρίτερα και ο κόσμος εξακολουθούσε να είναι στις παραλίες».

«Όλα έγιναν σε 15 λεπτά. Η κατάσταση ήταν τρομακτική, κανείς δεν θα μπορούσε να αντιδράσει ψύχραιμα αν βρισκόταν στην παραλία με αποτέλεσμα ο ανεμοστρόβιλος να πετάει τους ανθρώπους και γι αυτό είχαμε πολλούς τραυματίες» περιέγραψε τις σκηνές που έζησε η Νέα Προποντίδα το βράδυ της Τετάρτης.

«Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα είχαμε τόσο ακραία φαινόμενα στην περιοχή μας» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα, ο κ. Καρράς έκανε λόγο για τρία βασικά προβλήματα: «η ηλεκτροδότηση που αποκαθίσταται σταδιακά, η υδροδότηση που αποκαθίσταται με πιο αργούς ρυθμούς, και η καθαριότητα».

Σύμφωνα, τέλος, με την αίσθηση που έχει αποκομίσει «οι μεγάλες τουριστικές μονάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα. Υπήρξαν κάποιες αναχωρήσεις επισκεπτών από την περιοχή αλλά πληροφορούμαι ότι όσοι ήταν να έρθουν το Σαββατοκύριακο δεν ακυρώνουν».

Τις στιγμές τρόμου καταγράφει βίντεο που απαθανάτισε Βρετανός τουρίστας.

Ο 48χρονος Άντι Τζίλχριστ απολάμβανε το επιδόρπιό του μαζί με την 43χρονη σύζυγό του Κέιτι και την 9χρονη κόρη τους Γκρέις σε εστιατόριο πεντάστερου ξενοδοχείου όταν ξέσπασε η καταιγίδα.

Όπως φαίνεται στο βίντεο τα βαριά τζάμια άρχισαν να κουνιούνται «σαν χαρτοπετσέτες» σύμφωνα με τον 48χρονο.

Είναι χαρακτηριστικές οι φωνές των εργαζομένων στο εστιατόριο «τρέξτε, μπείτε μέσα».

«Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο» δηλώνει στην Daily Mail ο Τζίλχριστ προσθέτοντας πως «όποιος ήταν έξω κατά τη διάρκεια της θεομηνίας δεν  θα είχε καμία ελπίδα. Αν ήσουν σε ένα μπαλκόνι θα σε πέταγε χιλιόμετρα μακριά μέχρι να περάσει η κακοκαιρία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κόρη του τρομοκρατήθηκε από όσα συνέβαιναν και έτρεξε να βρει καταφύγιο μαζί με άλλους πέντε ανθρώπους στις τουαλέτες του εστιατορίου.

Προσθέτει, τέλος, ότι το ίδιο φοβισμένοι ήταν και οι εργαζόμενοι στο εστιατόριο που «μου έλεγαν ότι ούτε οι ίδιοι ούτε κανείς άλλος δεν είχε δει κάτι τέτοιο».

Η θεομηνία έγινε θέμα σε πολλά μέρη του κόσμου. Μέσα του εξωτερικού αφιέρωσαν χώρο στις δραματικές στιγμές που έζησαν τουρίστες και ντόπιοι, οι οποίοι βρίσκονταν στις περιοχές που επλήγησαν και οι μαρτυρίες τους είναι συγκλονιστικές.

4851235

Σε αυτό το πλαίσιο, η βρετανική Sun αφιέρωσε τις δηλώσεις ενός Βρετανού πατέρα δυο μικρών παιδιών, ο οποίος περιέγραψε τον αγώνα που έδωσε για να κρατήσει στη ζωή τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ο 34χρονος Όλι Πίθαμ ανέφερε πως έφτασε πολύ κοντά στον θάνατο, όταν ένα δέντρο ύψους 4,5 μέτρων κόπηκε από τους θυελλώδεις ανέμους και έπεσε πάνω στο συγκρότημα διαμερισμάτων που διέμενε, μαζί με τους δυο γιούς τους, 4 και 2 ετών, και τη γυναίκα του.

Ο Πίθαμ ανέφερε πως είχε βγει μια βόλτα με τα παιδιά του στους χώρους του συγκροτήματος, όταν ξαφνικά τα πάντα σκοτείνιασαν.

«Ήμασταν σε διακοπές με οικογένεια φίλων και αποφάσισα να πάω μια βόλτα με τα παιδιά και να τα πάω για ύπνο, ενώ την ίδια στιγμή η γυναίκα μου είχε πάει για ένα ποτό. Ο καιρός ήταν εξαιρετικός, με τη θερμοκρασία στους 30 βαθμούς, ωστόσο μέσα σε ελάχιστα λεπτά, όλα άλλαξαν. Ξεκίνησαν οι αστραπές και μέσα σε πέντε λεπτά, ακολούθησαν η βροχή και οι άνεμοι, με συνέπεια οι ντόπιοι να κλείσουν τα μπαρ και τα εστιατόριά τους. Το προσωπικό του συγκροτήματος μας ζήτησε να επιστρέψουμε στα διαμερίσματά μας όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Τα παιδιά άρχισαν να κλαίνε, επικρατούσε πανικός. Όλοι τρελάθηκαν, ήταν μια σουρεαλιστική κατάσταση».

Αφού κατάφερε να μεταφέρει τα παιδιά του στο διαμέρισμα με ασφάλεια, ο Όλι θέλησε να βγει στον μικρό κήπο του διαμερίσματος για να τραβήξει μερικές φωτογραφίες και βίντεο από την καταιγίδα, ωστόσο άκουσε ένα δυνατό θόρυβο. «Αν δεν το είχα προσέξει εγκαίρως, τα πράγματα θα είχαν γίνει χειρότερα, θα είχα σκοτωθεί. Το δέντρο κόπηκε μπροστά μου κι έπεσε πλάγια προς την πλευρά του διαμερίσματος, έσπασε τον φράχτη, αλλά ευτυχώς δεν έπεσε ολόκληρο πάνω στο κτίριο. Αν είχε γίνει έτσι, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα, οι ζημιές θα ήταν μεγαλύτερες».

Ο Όλι υποστήριξε πως τα παιδιά τρομοκρατήθηκαν και υποχρεώθηκε να τραβήξει τα κρεβάτια τους μακριά από το παράθυρο, σε περίπτωση που ακολουθούσε κι άλλη πτώση δέντρου μέσα στο βράδυ. «Έπεσαν κι άλλα δέντρα στον χώρο, αλλά αυτό που κόπηκε κι έπεσε μπροστά μας, ήταν το μεγαλύτερο» ανέφερε ο Όλι, που κατάφερε να μείνει αλώβητος, μαζί με την οικογένειά του από τη θεομηνία, ευχαριστώντας και το προσωπικό του συγκροτήματος για τη βοήθεια.

4851645
4851563
protothema.
Back to top button