Διεθνή

Ποια είναι η στρατηγική Κίνας και πώς θα αντιδράσουν οι ΗΠΑ;

Η Κίνα θα εγκατασταθεί μόνιμα στα ανοιχτά της Ταϊβάν. Ποια είναι η κινεζική στρατηγική και πώς θα αντιδράσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες;
Σύμφωνα με το CCTV, ο PLA θα πραγματοποιεί τακτικά στρατιωτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν, πράγμα που σημαίνει ότι το Πεκίνο μπορεί να επιβάλει αποκλεισμό στο νησί όποτε θέλει και για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα.
Η Κίνα θα διεξάγει τακτικές ασκήσεις στα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν.
Ένα άρθρο από το κινεζικό δημοσίευμα σημειώνει επίσης ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας απέδειξαν ότι «τα λεγόμενα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν δεν υπάρχουν, ότι η Ταϊβάν είναι μέρος της Κίνας και ότι το κινεζικό ναυτικό πλέει στα δικά του χωρικά ύδατα».
Μια από τις στρατηγικές του Πεκίνου θα μπορούσε να είναι να αποσταθεροποιήσει τους Ταϊβανέζους και να τους κάνει ανυποψίαστους όταν όντως εφαρμοστεί η «εισβολή» στο νησί.
Ωστόσο, μια πιο ρεαλιστική στρατηγική φαίνεται να είναι η οικονομική πίεση, όπου το νησί θα υπόκειται σε παρατεταμένο αποκλεισμό έως ότου η Ταϊβάν καταρρεύσει οικονομικά.
Πώς μπορούν να αντιδράσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες; Για παράδειγμα, με τακτική διεξαγωγή στρατιωτικών ασκήσεων με τους Ιάπωνες και τους Αυστραλούς κοντά στην Ταϊβάν και τη ΛΔΚ, έτσι ώστε οι τελευταίοι να αισθάνονται ευάλωτοι.
Η Ινδία θα μπορούσε επίσης να εμπλακεί.
Μια τέτοια εξέλιξη υπάρχει ήδη.

Ο αμερικανικός και ο ινδικός στρατός θα συμμετάσχουν σε κοινή στρατιωτική άσκηση στην ινδική πολιτεία Ουταραχάντ τον Οκτώβριο, η οποία απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από το αμφισβητούμενο έδαφος όπου εκτείνονται τα σύνορα μεταξύ Ινδίας και Κίνας.

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι ασφυκτικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί. Εάν οι αποσχιστές της «ανεξαρτησίας της Ταϊβάν» και οι δυνάμεις εξωτερικών παρεμβάσεων συνεχίσουν να προκαλούν, τέτοιες ασκήσεις θα μπορούσαν να γίνουν ρουτίνα και ενδέχεται να περιλαμβάνουν ασκήσεις αποβίβασης αμφίβιων στο μέλλον, είπαν οι αναλυτές.

dimpenews.com

Back to top button