breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Μυστήριο γύρω από παρτίδα χιλιάδων αιτήσεων εγγραφής σε εκλογικούς καταλόγους του 2020 στο Μίσιγκαν

Δύο εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2020, μια γυναίκα παρέδωσε περισσότερα από 10.000 δελτία εγγραφής ψηφοφόρων σε έναν δημοτικό υπάλληλο στο Μάσκεγκον του Μίσιγκαν.

Ο αριθμός των αιτήσεων αποτέλεσε κόκκινο πανί για την υπάλληλο της πόλης, Ανν Μέις. Μόλις 4.000 από τους κατοίκους της πόλης με δικαίωμα ψήφου δεν ήταν ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους.

Η κ. Μέις κάλεσε την αστυνομία, πυροδοτώντας έρευνα από την πολιτειακή αστυνομία του Μίσιγκαν. Μια αστυνομική έκθεση της 26ης Οκτωβρίου 2020 από την εν λόγω έρευνα ήρθε πρόσφατα στο φως της δημοσιότητας, αφού οι πολιτειακοί νομοθέτες του Μίσιγκαν την απέκτησαν μέσω υποβολής αιτήματος FOIA (νόμος περί ελευθερίας πληροφοριών).

Εκείνη την εποχή, η Μπριάνα Χόκινς, η γυναίκα που παρέδωσε τις αιτήσεις, απασχολούνταν από την GBI Strategies, μια εταιρεία εκτός πολιτείας που εργαζόταν για την ενίσχυση της συμμετοχής των Δημοκρατικών ψηφοφόρων στα αστικά κέντρα των κρίσιμων πολιτειών με σκοπό να βοηθήσει τον τότε υποψήφιο Τζο Μπάιντεν να νικήσει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, όταν ρωτήθηκε από τους ερευνητές του αστυνομικού τμήματος του Μάσκεγκον, η κ. Χόκινς δήλωσε ότι η δουλειά της ήταν να εγγράφει ψηφοφόρους και να τους βοηθά να λαμβάνουν επιστολικά ψηφοδέλτια.

Τα στελέχη του πολιτειακού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Φιλ Ο’Χάλοραν και Λόρι Σκίμπο έλαβαν την αστυνομική έκθεση. Ο κ. Ο’Χάλοραν την παρέδωσε στους Epoch Times.

Ένα άρθρο από μια γνωστή σε εθνικό επίπεδο υπηρεσία ελέγχου των γεγονότων αμφισβήτησε τις πρόσφατες αναφορές των συντηρητικών μέσων ενημέρωσης για το επεισόδιο στο Μάσκεγκον.

«Ενώ ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων εγγραφής ψηφοφόρων που υποβλήθηκαν από αυτό το άτομο μπορεί να ανέρχεται σε 12.500, πολύ λίγες από αυτές θεωρήθηκαν πλαστές», αναφέρει ο ελεγκτής γεγονότων.

«Στη σελίδα 3 της έκθεσης του MSP [της πολιτειακής αστυνομίας του Μίσιγκαν] αναφέρεται ότι η Μέις “παρέδωσε 42 ύποπτες για απάτη αιτήσεις στην αξιωματικό Φόστερ [του αστυνομικού τμήματος του Μούσκεγκον] για εξέταση”». Ο ελεγκτής γεγονότων δεν ανέφερε ότι οι 42 αιτήσεις αποτελούσαν δείγμα.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλάει κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Μάσκεγκον του Μίσιγκαν, στις 17 Οκτωβρίου 2020.

Έλεγχος των ελεγκτών γεγονότων

Ωστόσο, οι αριθμοί λένε μια διαφορετική ιστορία και εγείρουν ένα ερώτημα: Εάν υπήρχαν μόνο 42 ύποπτες για νοθεία αιτήσεις εγγραφής ψηφοφόρων που υποβλήθηκαν στην υπάλληλο της πόλης, γιατί δεν καταχώρησε την υπόλοιπη παρτίδα;

Το 2020, ο πληθυσμός της πόλης του Μάσκεγκον ήταν 38.309, σύμφωνα με το Γραφείο Απογραφής των ΗΠΑ. Από αυτούς, οι 29.800 άνθρωποι είχαν ηλικία ψήφου.

Η κ. Μέις δήλωσε στην Epoch Times σε ηλεκτρονικό μήνυμα της 10ης Αυγούστου ότι το 2019 υπήρχαν 25.957 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι στην πόλη. Το 2020, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ατόμων που ψήφισαν αυξήθηκε κατά 2.077 σε 28.034.

Αυτό σημαίνει ότι το σύνολο των ατόμων σε ηλικία ψήφου που δεν ήταν εγγεγραμμένοι για να ψηφίσουν και με το οποίο έπρεπε να ασχοληθεί η κ. Χόκινς ήταν μόλις 3.843.

Η κα Χόκινς παρέδωσε περισσότερες από 10.000 αιτήσεις εγγραφής ψηφοφόρων σε σταδιακές παρτίδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι χιλιάδες από τις αιτήσεις δεν μπήκαν ποτέ στους καταλόγους εγγεγραμμένων ψηφοφόρων της πόλης.

«Ακόμη και ένας απλός παρατηρητής μπορεί εύκολα να δει ότι κάτι δεν πάει καλά. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν. Ο αριθμός των αιτήσεων εγγραφής που παραδόθηκαν από ένα άτομο αντιπροσωπεύει το ένα τρίτο του πληθυσμού της πόλης», δήλωσε ο κ. O’Χάλοραν στους Epoch Times.

Η υπάλληλος ξαφνικά «δεν μπορεί να μιλήσει»

Η εφημερίδα Epoch Times επικοινώνησε αργότερα με τη δημοτική υπάλληλο με δύο ακόμη ερωτήσεις: Από πού προήλθαν τα συμπληρωμένα δελτία εγγραφής ψηφοφόρων που κατέθεσε η κ. Χόκινς, και αν τα επιπλέον αυτά δελτία εγγραφής ψηφοφόρων που απορρίφθηκαν από το γραφείο της βρίσκονται υπό την επιμέλειά της.

Με άλλα λόγια, τι απέγιναν τα 10.423 δελτία εγγραφής ψηφοφόρων που δεν οδήγησαν στην προσθήκη κάποιου ατόμου στους εκλογικούς καταλόγους της πόλης;

Η κ. Μέις απάντησε σε ηλεκτρονικό μήνυμα στις 13 Αυγούστου: «Δεν μπορώ να μιλήσω για τα γεγονότα της υπόθεσης αυτή τη στιγμή. Λυπάμαι που δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο».

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας του 2020, η κ. Μέις είπε στις αρχές ότι ορισμένες από τις παρατυπίες που διαπιστώθηκαν στα δελτία εγγραφής ψηφοφόρων που υπέβαλε η κ. Χόκινς περιλάμβαναν άκυρες και ανύπαρκτες διευθύνσεις, λανθασμένους αριθμούς τηλεφώνου, υπογραφές που δεν ταυτίζονταν με εκείνες που υπήρχαν στα υπάρχοντα αρχεία και πολυάριθμα δελτία που φαινόταν να έχουν συμπληρωθεί και υπογραφεί από το ίδιο χέρι.

Η Γενική Εισαγγελέας του Μίσιγκαν Ντέινα Νέσελ μιλάει κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν, στις 5 Μαρτίου 2020.

Δεκαέξι εκλέκτορες του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μίσιγκαν για το 2020, οι οποίοι είχαν διοριστεί νόμιμα από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα του Μίσιγκαν για να ψηφίσουν στο εκλογικό σώμα υπέρ του προέδρου Τραμπ, εάν κέρδιζε την πολιτεία, παραπέμφθηκαν τον Ιούλιο από τη γενική εισαγγελέα του Μίσιγκαν Ντέινα Νέσελ, Δημοκρατική, με την κατηγορία της απάτης, επειδή φέρονται να προωθούσαν εν γνώσει τους και εκ προθέσεως τον «ψευδή ισχυρισμό» ότι υπήρχε μεγάλης κλίμακας εκλογική νοθεία στην πολιτεία κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο κ. Ο’Χάλοραν δήλωσε στους Epoch Times ότι ελπίζει ότι η αποκάλυψη της υπόθεσης του Μάσκεγκον θα βοηθήσει στην αθώωση των Ρεπουμπλικανών εκλεκτόρων. Χαρακτήρισε «μεγάλη ειρωνεία» το γεγονός ότι η κ. Νέσελ, η οποία, όπως λέει, φαίνεται να βοήθησε να θαφτεί «μια κρατική έρευνα για κάτι που φαίνεται να είναι πραγματική πλαστογράφηση εκλογικών εγγράφων», διώκει «τους αθώους 16 του Μίσιγκαν για μια επινοημένη “πλαστογράφηση” σε μια υπόθεση που εξαρτάται από τον ισχυρισμό του Γενικού Εισαγγελέα ότι “δεν υπήρχαν στοιχεία νοθείας”».

Οι δικηγόροι ορισμένων από τους 16 εκλέκτορες του Τραμπ υποστηρίζουν ότι οι πελάτες τους απλώς τοποθετήθηκαν ως τοποτηρητές έτοιμοι να παρέμβουν νομικά εάν οι συνεχιζόμενες έρευνες για την εκλογική νοθεία διαπίστωναν ότι ο πρόεδρος Τραμπ κέρδισε την πολιτεία του Μίσιγκαν το 2020.

«Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τώρα»

Ο κ. Ο’Χάλοραν, πρόεδρος της επιτροπής εκλογικής ακεραιότητας του πολιτειακού κόμματος, δήλωσε στους Epoch Times σε συνέντευξή του στις 21 Αυγούστου ότι ο ίδιος και η κ. Σκίμπο παρακινήθηκαν στις προσπάθειές τους από την πρόεδρο του πολιτειακού GOP Κριστίνα Κάραμο, η οποία τους ενθάρρυνε να «ερευνήσουν τα γεγονότα, να βεβαιωθούν ότι είναι νόμιμα».

Η κα. Σκίμπο δήλωσε στους Epoch Times ότι ήταν ένας Ρεπουμπλικανός αντιπρόσωπος περιφέρειας από το Μάσκεγκον που έφερε στο προσκήνιο το περιστατικό του 2020.

«Το άτομο είδε κάτι λάθος και έκανε κάτι γι’ αυτό», είπε. Πλέον επικεφαλής της επιχείρησης αμφισβήτησης ψήφων για το πολιτειακό κόμμα, η κ. Σκίμπο θυμήθηκε τις δικές της ημέρες ως αντιπρόσωπος περιφέρειας και εθελοντής αμφισβητίας στο βασικό κέντρο καταμέτρησης ψήφων του Ντιτρόιτ το 2020.

«Αφού είδα όλες τις παρατυπίες εκείνο το βράδυ, πίστεψα πραγματικά ότι μια ομάδα δικηγόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα εμφανιζόταν το επόμενο πρωί απαιτώντας απαντήσεις. Θυμάμαι πόσο θυμωμένη ήμουν όταν το πολιτειακό κόμμα δεν έκανε απολύτως τίποτα», είπε. «Τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά τώρα που έχουμε ένα πραγματικά λαϊκό κόμμα».

Οι ενέργειες των δύο υψηλόβαθμων αξιωματούχων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος του Μίσιγκαν αποτελούν μια τεράστια αλλαγή σε σύγκριση με τη θέση που είχε λάβει προηγουμένως μια επιτροπή της πολιτειακής Γερουσίας υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Η επιτροπή δημοσίευσε έκθεση τον Ιούνιο του 2021 στην οποία ανέφερε ότι η έρευνά της δεν μπορούσε να βρει «καμία συστηματική απάτη» στις εκλογές του 2020.

Τι συνέβη με την έρευνα στο Μάσκεγκον;

Στην έρευνα του Μούσκεγκον το 2020 συμμετείχαν η Αστυνομία της πόλης του Μάσκεγκον, η Πολιτειακή Αστυνομία του Μίσιγκαν, το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Μίσιγκαν, εκπρόσωποι του Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών του Μίσιγκαν και, σύμφωνα με τα αρχεία της Πολιτειακής Αστυνομίας του Μίσιγκαν, το FBI.

Στις 14 Αυγούστου, η εφημερίδα Epoch Times ρώτησε το εθνικό γραφείο Τύπου του FBI αν το γραφείο ερευνά επί του παρόντος ή έχει ποτέ ερευνήσει την υπόθεση του Μάσκεγκον, και αν ναι, ποια είναι η κατάσταση ή το αποτέλεσμα της έρευνάς τους.

Το FBI δεν ανταποκρίθηκε μέχρι την ώρα του Τύπου.

Η

Back to top button