breaking newsΔιεθνή

«Ανοίγει» βεντέτα ο Ερντογάν με τον Μπάιντεν – Θέλει F16 αλλιώς Σουηδία στο ΝΑΤΟ… γιοκ

Τον εκνευρισμό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν για το θέμα των F-16 στο τετ-α-τετ που είχαν οι δύο ηγέτες στη σύνοδο της G20, στην Ινδία.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο ανταποκριτής του καναλιού, Μανώλης Κωστίδης, ο «Σουλτάνος» δεν μπορούσε να κρύψει τον εκνευρισμό του και τη δυσαρέσκεια για την υπόθεση των F-16.

Σε δηλώσεις του μετά τη λήξη της Συνόδου ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε: «Είχαμε μια συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν, έστω και όρθιοι. Εκεί συζητήσαμε και το θέμα των F-16».

«Επανειλημμένως είπε ότι (το ζήτημα) συνδέεται με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ» τόνισε προσθέτοντας: «Αν εσύ συνδέεις τα F-16 με τη Σουηδία και λες ότι υπάρχει το Κογκρέσο μου να υπολογίσω, έχω και εγώ το δικό μου Κογκρέσο που είναι η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση».

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα αποφασίσει και όχι ο ίδιος για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. «Η Σουηδία πρέπει να κάνει τα καθήκοντά της» συμπλήρωσε προσθέτοντας πως «η προσέγγιση αυτή μας ενοχλεί σοβαρά».

πηγή newsbomb.gr

 

Back to top button