breaking newsΔιεθνή

Ισχυρές οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας – «Έχουμε συναντίληψη για πολλά διεθνή θέματα»

 

H πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στη Σαουδική Αραβία και οι διαπραγματεύσεις με την ηγεσία αυτής της χώρας είναι απόδειξη ότι έχουν διαμορφωθεί ισχυρές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας, δήλωσε ο Πρίγκιπας Σαουδάραβας Πρίγκιπας Turki Al-Faisal, στο RIA Novosti την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023.

«Η πρόσφατη επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας είναι απόδειξη ότι έχουν αναπτυχθεί βαθιές σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών μας».

Η κοινή δήλωση του διαδόχου και προέδρου του Υπουργικού Συμβουλίου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν Αλ Σαούντ και του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης, υποδεικνύει και πάλι ότι οι σχέσεις μας είναι ισχυρές και θα αναπτυχθούν», δήλωσε ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Turki Al-

Σημείωσε επίσης ότι οι θέσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας συμπίπτουν με τη θέση της Σαουδικής Αραβίας, μεταξύ άλλων όσον αφορά τις λύσεις σε μια σειρά διεθνών προβλημάτων.

Γιατί οι οικονομικές συμφωνίες με Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Σαουδική Αραβία είναι (ακόμη) εμπιστευτικές

Οι σχέσεις της Ρωσίας με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) και τη Σαουδική Αραβία συνεχίζουν να αναπτύσσονται, δήλωσε την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 ο Ρώσος προεδρικός γραμματέας Τύπου Dmitry Peskov σχολιάζοντας τις πρόσφατες επισκέψεις του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin σε αυτές τις χώρες.

«Αυτές οι επαφές έδειξαν ότι έχουμε ευρείες προοπτικές για μια πολυμερή συνεργασία και όλες οι πλευρές έχουν πολιτική βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων. Επομένως, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε», είπε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Σχολιάζοντας τις συνομιλίες του Putin με τον Πρόεδρο των ΗΑΕ και τον Σαουδάραβα διάδοχο πρίγκιπα κεκλεισμένων των θυρών, ο Peskov είπε: «Δεδομένου του αμοιβαίου ενδιαφέροντος, η οικονομική συνεργασία τώρα δεν μπορεί να είναι εντελώς δημόσια γιατί υπάρχουν πολλοί… κακοί και πολλές χώρες που θέλουν επίσης ασκούν πίεση σε εμάς και τους εταίρους μας».

«Γι’ αυτό πρέπει να τηρούμε ένα είδος διακριτικότητας και, πιθανότατα, αυτό αποτελεί εγγύηση ότι θα συνεχίσουμε να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας», τόνισε ο Peskov.

Ο Putin επισκέφθηκε τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη Σαουδική Αραβία στις 6 Δεκεμβρίου.

PrimeNews.

Back to top button