Διεθνή

Ο τελευταίος πειρασμός … στη Σεβίλλη. Ο θηλυπρεπής ”Χριστός” έργο καλλιτέχνη στη Σεβίλλη Ισπανίας για το Πάσχα. Ο Αντίχριστος βαράει τις πόρτες της Εκκλησίας για να μπει να βασιλεύσει…

Ο τελευταίος πειρασμός … στη Σεβίλλη. Ο θηλυπρεπής ”Χριστός” έργο καλλιτέχνη στη Σεβίλλη Ισπανίας για Πάσχα. Ο Αντίχριστος βαράει τις πόρτες της Εκκλησίας για να μπει να βασιλεύσει… Η Εκκλησία του Τέλους θα είναι η Πολύχρωμη Εκκλησία .. Σεληνοί και σάτυροι οι ”μαθητές” του Πολύχρωμου Αντίχριστου! Τα μαθητούδια του, η πομπή του οι ακόλουθοι του.. Σώνει και καλά να μπει μέσα στην Εκκλησία. Ο Αντίχριστος βαράει με βαριοπούλα την πόρτα την Εκκλησία να πέσει η πύλη να μπει να κάτσει στην Άγια Τράπεζα να τη βεβηλώσει να κάνει συμπόσιο βακχικό επί του βωμού της… Σπρώχνουν όλοι ΕΕ νομοθεσίες, ΜΜΕ, πολιτικοί, προγράμματα σχολικά, τέχνη και κάποιοι κρατούντες της Εκκλησίας, η νωθρότητα ….

Και τώρα ο θηλυπρεπής ”Χριστός” έργο καλλιτέχνη στη Σεβίλλη Ισπανίας για Πάσχα. Καταργούν το Χριστό ως σύμβολο και τον αντικαθιστούν από Αντίχριστο με πρόσχημα την τέχνη.

Ισπανία. «Απαράδεκτη ομοερωτοποίηση του Χριστού»: στη Σεβίλλη, η αφίσα της Μεγάλης Εβδομάδας προκαλεί διαμάχη.
Ο καλλιτέχνης της Σεβίλλης Ισπανίας ο Salustiano García φαντάστηκε έναν αναστημένο Χριστό, νέο, όμορφο και «σχεδόν γυμνό», στην αφίσα «κάπως κιτς» για την επόμενη Μεγάλη Εβδομάδα που γιορτάζεται στην πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας. Ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί αντιπαράθεση, αναφέρει ο ισπανικός Τύπος.

Ο Ισπανός καλλιτέχνης Salustiano García ποζάρει δίπλα στην αφίσα που δημιούργησε για τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη, στη νότια Ισπανία, 27 Ιανουαρίου 2024. Ο Ισπανός καλλιτέχνης Salustiano García ποζάρει δίπλα στην αφίσα που δημιούργησε για τη Μεγάλη Εβδομάδα στη Σεβίλλη, στη νότια Ισπανία, στις 27 Ιανουαρίου..

Ένας Χριστός που είναι πολύ «θηλυπρεπής» και «σεξουαλικός»; Στην Ισπανία, η επίσημη αφίσα που χρησιμοποιήθηκε για τους εορτασμούς της Μεγάλης Εβδομάδας στη Σεβίλλη προκαλεί την οργή υπερσυντηρητικών κύκλων, που απαιτούν την αφαίρεσή της, θεωρώντας την «προσβλητική» για τους χριστιανούς. Παρουσιάστηκε το περασμένο Σάββατο 27 Ιανουαρίου, αυτή η αφίσα που δημιουργήθηκε από τον Σεβίλλη καλλιτέχνη Salustiano García δείχνει τον αναστημένο Χριστό, ελαφρώς καλυμμένο στο ύψος της μέσης από ένα λευκό σάβανο. Αντιπροσωπεύει «το φωτεινό μέρος της Μεγάλης Εβδομάδας», στο «ύφος που είναι ειδικό για αυτόν τον διάσημο ζωγράφο», υπογράμμισε σε δελτίο τύπου η οργάνωση που συγκεντρώνει τις αδελφότητες των Σεβίλλης που θα συμμετάσχουν στις κοσμικές πομπές της Μεγάλης Εβδομάδας, από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου. .

Αυτή η αφίσα, που προοριζόταν να εκτεθεί σε όλη την πόλη, πυροδότησε διαμάχη στα κοινωνικά δίκτυα, όπου πολλοί χρήστες του Διαδικτύου καθώς και μια υπερσυντηρητική καθολική ένωση κατήγγειλαν τον, σύμφωνα με αυτούς, «σεξουαλικό» χαρακτήρα της. Αυτή η αφίσα είναι «μια πραγματική ντροπή και μια παρέκκλιση», είπε, στο X, το Ινστιτούτο Κοινωνικής Πολιτικής (Ipse), μια οργάνωση για την υπεράσπιση των «χριστιανικών συμβόλων». Κρίνοντας αυτόν τον Χριστό ως «θηλυπρεπή» και «μανιαρισμένο», ζήτησε την απομάκρυνσή του και απαίτησε τη δημόσια συγγνώμη από τον καλλιτέχνη, πιστεύοντας ότι αυτή η «προσβλητική» αναπαράσταση δεν ανταποκρίνεται στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

«Η Σεβίλλη είναι η τέταρτη πόλη στην Ισπανία. Έχει μια μητροπολιτική περιοχή όπου ζουν περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι, αλλά μερικές φορές γίνεται ένα χωριό όπου οι συζητήσεις μπορούν να επικεντρωθούν για μέρες σε έναν πίνακα ζωγραφικής με λάδι σε καμβά», γράφει εξοργισμένος ο φιλελεύθερος συντηρητικός ιστότοπος El Confidencial.

Από τις 27 Ιανουαρίου, η πρωτεύουσα της Ανδαλουσίας έχει διαλυθεί μετά την παρουσίαση της αφίσας για την επόμενη και πολύ δημοφιλή Μεγάλη Εβδομάδα, προγραμματισμένη για τις 24 έως τις 31 Μαρτίου, με εντολή ενός από τους διοργανωτές της εκδήλωσης, του γενικού συμβουλίου των αδελφοτήτων Σεβίλλης, στον τοπικό καλλιτέχνη Salustiano García. «Σε έντονο κόκκινο φόντο», περιγράφει το El Confidencial, ο ζωγράφος αναπαριστούσε «έναν αναστημένο Χριστό», νέο, όμορφο και «σχεδόν γυμνό»…

Αντιδράσεις του καλλιτέχνη, ο οποίος δήλωσε σε συνέντευξή του στη συντηρητική καθημερινή ABC «έκπληκτος» από αυτές τις επιθέσεις και διαβεβαίωσε ότι ζωγράφισε ένα «συμπαθητικό» και «κομψό» έργο, σε μια προσέγγιση «βαθού σεβασμού» προς τους πιστούς. «Για να δεις τη σεξουαλικότητα στον Χριστό μου, πρέπει να είσαι άρρωστος», είπε ο 52χρονος καλλιτέχνης, υπενθυμίζοντας ότι ο Χριστός εκπροσωπούνταν τακτικά γυμνός στην κλασική τέχνη. «Οι άνθρωποι που είπαν άσχημα πράγματα για τη δουλειά μου […] χρειάζονται λίγη καλλιτεχνική κουλτούρα», χλεύασε.

Η Ισπανία, η οποία αποποινικοποίησε την ομοφυλοφιλία το 1978 έχει γίνει από τότε μια από τις πιο ανοιχτές χώρες στον κόσμο προς την LGBT+ κοινότητα, επιτρέποντας από το 2005 ομοφυλοφιλικούς γάμους και υιοθεσία για ομόφυλα ζευγάρια. Οι πομπές της Μεγάλης Εβδομάδας, που τιμούν τα Πάθη, το θάνατο και την Ανάσταση του Χριστού, καταλαμβάνουν σημαντική θέση στην Ισπανία, μια χώρα όπου οι καθολικές παραδόσεις παραμένουν πολύ παρούσες – και ιδιαίτερα στη Σεβίλλη, που θεωρείται η «πρωτεύουσα» αυτών των θρησκευτικών λιτανειών.

Ο τελευταίος πειρασμός … στη Σεβίλλη. Ο θηλυπρεπής ”Χριστός” έργο καλλιτέχνη στη Σεβίλλη Ισπανίας για Πάσχα. Ο Αντίχριστος βαράει ήδη τις πόρτες της Εκκλησίας για να μπει να βασιλεύσει…..

dimpenews.com

Back to top button