breaking newsΔιεθνή

Ο Ρώσος Πρόεδρος μόλις ανακοίνωσε Μερική Επιστράτευση: Δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να παραδώσουμε στους Δημίους τους κοντινούς μας ανθρώπους!

 

Κατά το σημερινό του διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό, ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινωσε την αναμενόμενη μερική επιστράτευση του ρωσικού λαού , ύστερα από τις πρόσφατες πρωτοφανείς βιαιότητες που υπέστησαν οι ρωσοφωνοι πολίτες του Ντονμπας αλλά και το αίτημα των Δημοκρατιών Ντονετσκ και Λουγκάνσκ και των Κοινοτήτων Ζαποριζια και Χερσώνα για διασφάλιση μέτρων προστασίας για άμεση διεξαγωγή δημοψήφισμάτων από 23 έως 27 Σεπτεμβρίου.

Το δημοψηφισμα περι ένταξης στη Ρωσική Ομοσπονδία αποφασίστηκαν απο τα κοινοβούλια των Ντονετσκ και Λουγκανσκ αντιστοιχα και από τις Τοπικές Αυτοδιοικητικες Αρχές των περιοχών Χερσωνα και Ζαποριζια αντίστοιχα. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν θετικά ή αρνητικά στο ερώτημα εαν επιθυμούν την ένταξη των περιοχων στην Ρωσική Ομοσπονδία.

Η Μερική Επιστράτευση ανακοινώθηκε και υπεγράφη το σχετικό Προεδρικό διάταγμα
Ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες κινητοποίησης
Σε επιστράτευση θα υπαχθούν μόνο όσοι πολίτες βρίσκονται στην εφεδρεία και κυρίως όσοι υπηρέτησαν στις ένοπλες δυνάμεις, έχουν ορισμένες στρατιωτικές ειδικότητες και σχετική εμπειρία.
Όσοι κληθούν για στρατιωτική θητεία θα υποβληθούν σε πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση πριν σταλούν στις μονάδες.
Οι κύριοι στόχοι της ειδικής επιχείρησης παραμένουν αμετάβλητοι, το LPR απελευθερώνεται πλήρως, το DPR είναι μερικώς απελευθερωμένο
Το διάταγμα για τη μερική επιστράτευση προβλέπει πρόσθετα μέτρα για την κρατική αμυντική διαταγή.

Πρόεδρος Πούτιν:
Ζητήθηκε από τη Ρωσία να υποστηρίξει τα δημοψηφίσματα. Θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την ασφαλή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων.
Το καθεστώς καταστολής σε όλη την Ουκρανία ενισχύθηκε με τον πιο αυστηρό τρόπο. Η πολιτική του εκφοβισμού, της βίας και της τρομοκρατίας προσλαμβάνει όλο και πιο τρομερές βάρβαρες μορφές.
Ο ουκρανικός λαός έχει μετατραπεί σε τροφή για κανόνια.
Δεν έχουμε κανενα ηθικό δικαίωμα να παραδώσουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους στους δήμιους που θα τους τεμαχισουν! Δεν μπορούμε παρά να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους να καθορίσουν το μέλλον τους.
Στόχος της Δύσης είναι να αποδυναμώσει, να διχάσει και να καταστρέψει τη χώρα μας.

Παραδέχονται ανοιχτά ότι το 1991 μπόρεσαν να διασπάσουν την ΕΣΣΔ, και τώρα ήρθε η ώρα για την ίδια τη Ρωσική Ομοσπονδία, να διασπαστεί σε πολλές αντιμαχόμενες περιοχές.
Η Δύση έδωσε απευθείας εντολή στο Κίεβο να διακόψει όλες τις συμφωνίες με τη Ρωσία που επετεύχθησαν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.
Έχω ήδη δώσει και εγώ πλήρεις οδηγίες στην Κυβέρνηση και στο Υπουργείο Άμυνας και στο συντομότερο δυνατό χρόνο για τον καθορισμό του νομικού καθεστώτος των εθελοντών και των μαχητών του LPR και του DPR. Θα πρέπει να υπόκεινται στο ίδιο νοκικο καθεστώς με αυτό του τακτικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής περίθαλψης, των κοινωνικών εγγυήσεων.

Oι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις χτύπησαν τη νύχτα το φράγμα των Πετσενέγκων έξω από το Χάρκοβ το οποίο αν και υπέστη σοβαρές ζημιές, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν καταστράφηκε.

Το χτύπημα στο φράγμα των Πετσενέγκων έγινε γύρω στα μεσάνυχτα.

Κάτοικοι της περιοχής του Χάρκοβο αναφέρουν ότι η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που ακουγόταν ακόμη και στο Χάρκοβο, που βρίσκεται σχεδόν 40 χιλιόμετρα μακριά.

Η σύμβουλος του επικεφαλής του Περιφερειακού Συμβουλίου του Χάρκοβο, Νατάλια Πόποβα, επιβεβαίωσε μια σοβαρή έκρηξη, τονίζοντας ότι υπάρχει πράγματι κίνδυνος από την ζημιά στο φράγμα υπάρξει κατάρρευσή του.

Σε περίπτωση θραύσης φράγματος στους Πετσενέγκους, υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος να πλημμυρίσει μια τεράστια περιοχή, η οποία θα μπορούσε είναι κρίσιμη για την Ουκρανία.

Ωστόσο, λόγω του σκοταδιού δεν ήταν δυνατό να εκτιμηθεί η πραγματική ζημιά στο φράγμα.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, σύμφωνα με μια σειρά από πηγές, σημειώθηκαν αρκετές εκρήξεις, ωστόσο, οι ουκρανικές αρχές δεν έχουν κάνει ακόμη διευκρινίσεις σχετικά με το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης είναι έτοιμες να απομακρύνουν αρκετές χιλιάδες ανθρώπους, εάν υπάρξει πραγματικά κίνδυνος πλημμύρας.

Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν και μέσα στο Χάρκοβο διοικητικά κτίρια και οικοδομικά συγκροτήματα στρατωνισμού των ουκρανικών δυνάμεων.

Η νύχτα έγινε μέρα.

Back to top button