breaking newsΔιεθνή

Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα στην Κόστα Ρίκα για την απώλεια εκατομμυρίων από τράπεζα

Η Γενική εισαγγελία της Κόστα Ρίκα ανακοίνωσε τη διεξαγωγή ερευνητικών εργασιών σχετικά με την εξαφάνιση σχεδόν 6 εκατομμυρίων ευρώ από τα ταμεία της μεγαλύτερης εμπορικής τράπεζας του κράτους της κεντρικής Αμερικής. Ο υπηρεσιακός διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας ανακοίνωσε αυτή την εξέλιξη την προηγούμενη Τρίτη.

Συγκεκριμένα, αποκαλύφθηκε ότι ποσό ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων colones (περίπου 5,8 εκατομμύρια ευρώ) λείπει από τα ταμεία της Εθνικής Τράπεζας της Κόστα Ρίκα (Banco Nacional de Costa Rica, BNCR) από τον περασμένο Αύγουστο. Το ποσό αυτό εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια εσωτερικού λογιστικού ελέγχου. Όταν διαπιστώθηκε η απώλεια, πέντε μέλη του προσωπικού της τράπεζας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, όπως ανέφερε ο υπηρεσιακός επικεφαλής της BNCR, Χάιμε Μουρίγιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η έρευνα που διεξάγει η γενική εισαγγελία εστιάζεται σε πέντε άτομα, συμπεριλαμβανομένων μελών του λογιστικού τμήματος, εποπτών και φύλακα.

Ο κ. Μουρίγιο επεσήμανε: “Δεν μπορούμε να δηλώσουμε με βεβαιότητα αν πρόκειται για υπόθεση απάτης ή αν κάποιος έκλεψε αυτά τα χρήματα. Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί.” Επί του παρόντος, η υπόθεση βρίσκεται υπό έρευνα, με τον κ. Μουρίγιο να αναφέρει ότι πρόκειται για πρωτοφανή κατάσταση στα 109 χρόνια λειτουργίας της τράπεζας.

Ο επικεφαλής της BNCR προσπαθεί επίσης να διαβεβαιώσει το κοινό ότι οι αποταμιεύσεις και άλλες καταθέσεις των πελατών της δεν απειλούνται. Η διοίκηση της τράπεζας δεν έχει ακόμη πλήρη κατανόηση του πώς και πότε έγινε η απώλεια του ποσού και προσμένει ότι οι λεπτομέρειες θα γίνουν σαφείς μετά την ολοκλήρωση της έρευνας από τη γενική εισαγγελία και την εσωτερική της έρευνα.

PrimeNews.

Back to top button