breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Λεμεσό κάτω από δύσκολες συνθήκες

 

Εκτός ελέγχου μαίνεται για περισσότερες από οκτώ ώρες η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 11:40 στην περιοχή Πάχνας – Μαλλιάς – Κισσούσας στην επαρχία Λεμεσού.

 

Ακόμα και αυτή την ώρα, οι δυνάμεις πυρόσβεσης δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ τα εναέρια μέσα έχουν αποχωρήσει. Τώρα, οι επίγειες δυνάμεις, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Σίγμα, Λουκά Σπαθάρη, δίνουν μάχη σε επικίνδυνους δρόμους.

Όπως επισημαίνει έχει αναζωπυρωθεί ένα μεγάλο μέτωπο ανάμεσα σε Πάχνα και Βουνί, ενώ φαίνεται ότι έχουν κινδυνέψει εξοχικές οικίες.

Την ίδια στιγμή, οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν στην κατάσβεση, αφού οι δυνατοί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.

 Εικόνες από την επιχείρηση κατάσβεση της πυρκαγιάς κατέγραψε η κάμερα του Σίγμα.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες, Ανδρέας Κεττής, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν ενεργά μέτωπα, ενώ εξήγησε ότι  οι επίγειες δυνάμεις θα βρίσκονται καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι, ενώ καταλυτικός παράγοντας είναι η μορφολογία του εδάφους.

Παράλληλα, εξήγησε ότι αξιολογείται συνεχώς η κατάσταση.

Εστίες φωτιάς υπάρχουν στο τρίγωνο των χωριών Πάχνας, Κισσούσας και Βουνί. Η Κισσούσα εκκενώθηκε λίγο μετά τις έξι για προληπτικούς λόγους.

Αυτή την στιγμή έκλεισε ο δρόμος για την τροχαία κίνηση από τον Αγίο Αμβρόσιο για το Βουνί καθώς λόγω της πυρκαγιάς κατέστη επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, κάηκαν καλλιέργειες, περιβόλια και  αμπέλια, καθώς επίσης και στύλοι της ηλεκτρικής και καλώδια. 

Σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεωνίδου, αναπληρωτή Διευθυντή της Πυροσβεστικής, έχουν καεί κάποια ακατοίκητα υποστατικά ενώ είναι τεράστια η καμένη έκταση.

Εξάλλου, τρία πρόσωπα ανακρίνονται από την Αστυνομία μετά από εξασφάλιση μαρτυριών. 

sigmalive

 

Back to top button