breaking newsΔιεθνή

Drones «χτύπησαν» την Μόσχα: Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο

Επίθεση με τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας σημειώθηκε στη Μόσχα τα ξημερώματα της Κυριακής, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Η επίθεση έκλεισε για λίγο το διεθνές αεροδρόμιο Βνούκοβο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε δύο κτίρια. Καταρρίφθηκε το ένα UAV και άλλα δύο εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, αλλά έπεσαν σε πολυώροφο κτίριο.

Ειδικότερα, «τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ής Ιουλίου αποτράπηκε απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε στόχους στην πόλη της Μόσχας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Μόσχας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, «ένα ουκρανικό UAV καταρρίφθηκε από συστήματα της αντιαεροπορικής άμυνας πάνω από το προάστιο Οντιντσόβο» της Μόσχας και «άλλα δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και συνετρίβησαν ακυβέρνητα» σε κτιριακό συγκρότημα.

«Ουκρανικά drones επιτέθηκαν απόψε. Οι προσόψεις δύο κτιρίων γραφείων της πόλης υπέστησαν ελαφρές ζημιές. Δεν υπάρχουν θύματα ή τραυματίες», έγραψε στο Telegram ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν.

Λόγω της επίθεσης, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Βνούκοβο  «έκλεισε για αναχωρήσεις και αφίξεις, οι πτήσεις ανακατευθύνονται σε άλλα αεροδρόμια». Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα, οι λειτουργίες φαίνονταν να έχουν επανέλθει στο κανονικό.

Νωρίτερα τον Ιούλιο, η Μόσχα ισχυρίστηκε ότι η αντιαεροπορική της άμυνα κατέρριψε πέντε μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Λόγω της επίθεσης είχε διακοπεί και τότε προσωρινά η λειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Βνούκοβο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μόσχα και τα περίχωρά της απέχουν πάνω από 500 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα και τις συγκρούσεις στην Ουκρανία, αλλά φέτος έχουν γίνει στόχος πολλών επιθέσεων με drones.

Η επίθεση είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη –συμπεριλαμβανομένων στο Κρεμλίνο και στις ρωσικές πόλεις κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία– για τις οποίες η Μόσχα κατηγόρησε το Κίεβο.

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει ακόμη, αλλά η Ουκρανία συνήθως αρνείται να αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα στη Ρωσία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την χαρακτήρισε «απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης».

πηγή newsbreak.gr

Drones «χτύπησαν» την Μόσχα: Έκλεισε το διεθνές αεροδρόμιο .

Back to top button