breaking newsΔιεθνή

Συντριβή ελικοπτέρων στην Αλάσκα: Δύο αμερικάνικα Apache κατέπεσαν, διεξάγεται έρευνα

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για τη συντριβή των αμερικάνικων ελικοπτέρων στην Αλάσκα.

Δυο επιθετικά ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού συνετρίβησαν χθες Πέμπτη, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, στην Αλάσκα, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, ανακοίνωσε η μονάδα στην οποία ανήκαν, χωρίς να διευκρινίσει αν ή πόσα θύματα προκάλεσε το ατύχημα, το δεύτερο του είδους μέσα σε χρονικό διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Τα δυο Apache AH-64 «συνετρίβησαν (…) κοντά στο Χίλι, στην Αλάσκα, καθώς επέστρεφαν από εκπαιδευτική πτήση», ανέφερε η 11η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία του αμερικανικού στρατού σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Σωστικά συνεργεία «βρίσκονται επί τόπου. Για το συμβάν διενεργείται έρευνα και θα δημοσιοποιηθούν περισσότερες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες», συνεχίζει η ανακοίνωση, που δεν διευκρινίζει αν ή πόσα θύματα υπάρχουν.

Κάθε Απάτσι έχει διμελές πλήρωμα.

Δείτε σχετική ανάρτηση στο Twitter

Προηγήθηκε τον Μάρτιο συντριβή δύο Black Hawk

Στα τέλη Μαρτίου, εννιά Αμερικανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν όταν δυο ελικόπτερα Black Hawk του αμερικανικού στρατού συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια νυχτερινών γυμνασίων στο Κεντάκι (κεντρικά).

Εξάλλου άλλο ελικόπτερο Μπλακ Χοκ συνετρίβη στα μέσα Φεβρουαρίου στην Αλαμπάμα (νότια), με αποτέλεσμα να σκοτωθούν οι δύο επιβαίνοντες.

Το ελικόπτερο, που ανήκε στην αεροπορία της Εθνοφρουράς του Τενεσί, εκτελούσε επίσης εκπαιδευτική πτήση κοντά σε αυτοκινητόδρομο και άλλο οδικό άξονα. Τα αίτια του δυστυχήματος δεν ανακοινώθηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-in.gr

 

Back to top button