Διεθνή

Μεντβέντεφ: η Ρωσία θα επιτεθεί ταυτόχρονα σε 3 πυρηνικούς σταθμούς σ’ Ουκρανία και σε πυρηνικά σ΄Αν. Ευρώπη αν αποδειχθεί απόπειρα επίθεσης σε πυρηνικό σταθμό Σμολένσκ με πυραύλους του ΝΑΤΟ!

Η Ρωσία θα πρέπει να εξετάσει το σενάριο μιας ταυτόχρονης επίθεσης σε τρεις πυρηνικούς σταθμούς στην Ουκρανία και σε πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ανατολική Ευρώπη.
Εάν επιβεβαιωθεί μια απόπειρα επίθεσης στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ με πυραύλους του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.ria

Εάν επιβεβαιωθεί μια απόπειρα επίθεσης στο NPP του Smolensk (Desnogorsk) με πυραύλους ΝΑΤΟ (με χρήση βρετανικών πυραύλων Storm Shadow), είναι απαραίτητο να εξεταστεί το σενάριο ταυτόχρονης ρωσικής επίθεσης στο NPP της Νότιας Ουκρανίας, στο Rovno NPP και στο Khmelnitsky NPP. όπως και στις πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ανατολική Ευρώπη δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Νωρίτερα την Κυριακή, ορισμένα κανάλια Telegram ανέφεραν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις (UAF) προσπάθησαν να εκτοξεύσουν βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow στον πυρηνικό σταθμό Desnogorsk στην περιοχή του Σμολένσκ.

Το Smolensk NPP βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από την πόλη Desnogorsk. Είναι υποκατάστημα της ανησυχίας JSC Concern Rosenergoatom. Τέθηκε σε λειτουργία το 1982. Ο σταθμός παράγει περίπου 20 δισεκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας ετησίως.

“Ο ουκρανικός πύραυλος που εξερράγη κοντά στον πυρηνικό σταθμό του Σμολένσκ δεν ήταν Storm Shadow” αναφέρουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες
Είναι πιθανώς ένας σοβιετικός πύραυλος S-200, τροποποιημένος για εκτόξευση σε αντικείμενα εδάφους.

dimpenews.com

Back to top button