breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο Π.Ο.Υ προειδοποιεί για τεράστιο βιολογικό κίνδυνο καθώς οι Αμερικανοκίνητοι στασιαστές κατέλαβαν το κεντρικό κρατικό βιολογικό εργαστήριο του Σουδάν! Θα μας φυτέψουν νέο βιολογικό όπλο οι ΗΠΑ!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε την Τρίτη ότι μαχητές στο κατεστραμμένο από τις συγκρούσεις Σουδάν κατέλαβαν ένα κεντρικό δημόσιο βιολογικό εργαστήριο που κρατούσε δείγματα ασθενειών όπως η πολιομυελίτιδα και η ιλαρά, δημιουργώντας μια «εξαιρετικά, εξαιρετικά επικίνδυνη» κατάσταση.

«Υπάρχει ένας τεράστιος βιολογικός κίνδυνος που σχετίζεται με την κατάληψη του κεντρικού εργαστηρίου δημόσιας υγείας… από ένα από τα μαχόμενα μέρη» (στρατηγός Dagllo) , είπε ο Nima Saeed Abid, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στο Σουδάν, σε δημοσιογράφους στη Γενεύη μέσω σύνδεσης βίντεο.

Ο Abid είπε ότι έλαβε κλήση από τον επικεφαλής του εθνικού εργαστηρίου στο Χαρτούμ τη Δευτέρα, μια ημέρα πριν από την επίσημη έναρξη ισχύος της 72ωρης κατάπαυσης του πυρός μεταξύ των αντιμαχόμενων στρατηγών του Σουδάν.

Τόνισε ότι το εργαστήριο περιείχε τα λεγόμενα απομονώματα, ή δείγματα, μιας σειράς θανατηφόρων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων της ιλαράς, της πολιομυελίτιδας και της χολέρας.

Ο ΠΟΥ λέει ότι 459 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 4.000 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις στο Σουδάν

ΗΠΑ και σύμμαχοί τους αποσταθεροποίησαν τώρα το Σουδάν καθώς επίκειται η υλοποίηση της δρομολογημένης από το 2019 ρώσικης ναυτικής βάσης στο Πορτ Σουδάν που θα ελέγχει Ερυθρά Θάλασσα ως και Ινδικό Ωκεανό. Επίσης η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να παράσχει υλικοτεχνική υποστήριξη και τεχνογνωσία στο Σουδάν ώστε να γίνει η πρώτη αφρικανική πυρηνική δύναμη.

 

dimpenews.com

Back to top button