breaking newsΕλλάδα

Πυρκαγιές κατακαίγουν Αργολίδα και Χαλκίδα – Πού είναι τα «δεκάδες» πυροσβεστικά αεροσκάφη της κυβέρνησης;

Ανεξέλεγκτες κατακαούν δασικές και αγροτικές εκτάσεις δύο μεγάλες πυρκαγιές σε Αργολίδα και κοντά στην Χαλκίδα με τι πυροσβεστικές δυνάμεις να αδυνατούν επί του παρόντος να τις περιορίσουν.

Γιατί; Άγνωστο! Δεν πάει πολύ καιρός από τότε ο υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, είχαν εξαγγείλει στα μέσα Ιουνίου ότι η χώρα θωρακίστηκε έναντι των πυρκαγιών με 69(!) εναέρια μέσα.

Που είναι τα δεκάδες αυτά εναέρια μέσα τώρα που χρειάζονται;

Υπενθυμίζεται ο ότι ο Ν.Χαρδαλιάς στην πυρκαγιά που κατέκαψε τα Γεράνια  Όρη τον Μάιο με αποτέλεσμα 71.000 στρέμματα δασικής έκτασης να γίνουν στάχτη είχε πει τότε ότι δεν υπήρχαν στη διάθεση του υπουργείου τα πυροσβεστικά που είχαν νοικιάσει για φέτος.

Τώρα τι έχει να πει για τα αεροσκάφη που έχουν έρθει αλλά κανείς δεν τα βλέπει; Εκτός και αν είναι τόσο απασχολημένος με τον αόρατο εχθρό τον κορωνοϊό που δεν βλέπει τίποτα άλλο.

Στην Αργολίδα η φωτιά επεκτείνεται με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πριν λίγο, το χωριό Γκάτζια.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε νεότερη ανακοίνωση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε, υπήρχε αναφορά για 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Μήνυμα μέσω του 112 έστειλε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για εκκένωση της περιοχής Γκάτζιας Επιδαύρου λόγω δασικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γκάτζια Επιδαύρου, απομακρυνθείτε άμεσα προς Μετόχι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Οδηγίες αυτοπροστασίας εδώ».

Το μεγαλύτερο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων, σύμφωνα με το argolikeseidhseis, στη μεγάλη φωτιά που ξεκίνησε από το Αραχναίο Αργολίδας το πρωί της Κυριακής, είναι να προστατεύσουν το χωριό Γκάτζια.

Η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη λόγω των δυνατών ανέμων και απειλεί το χωριό που νωρίτερα δόθηκε εντολή να εκκενωθεί. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, όπως αναφέρει το τοπικό μέσο, έχουν λάβει θέσεις σε καίρια σημεία μέσα στο χωριό ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες των κατοίκων.

 

pronews.

Back to top button