breaking newsΚύπρος

Νέα ασύμμετρη υβριδική απειλή δέχεται η Κύπρος – Αποκαλυπτική επιστολή Νουρή

 

 

 Τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά, και την Επίτροπο Ίλβα Γιόχανσον, έχει ως παραλήπτη η επιστολή Νίκου Νουρή προς την Κομισιόν, την οποία εξασφάλισε αποκλειστικά το Σίγμα. Επισυνάπτονται επίσης ο ΥΠΕΞ Ιωάννης Κασουλίδης, o Γενικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων και η Επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας.

Ο Νίκος Νουρής επιχειρεί ν’ αναδείξει εκ νέου την τουρκική υβριδική απειλή σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η Κύπρος υποδέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες

Αναφέρει αρχικά ότι η επιδείνωση της κατάστασης με τις αφίξεις, τον υποχρεώνει να επαναλάβει τις ανησυχίες του. Συνδέει, μάλιστα, την νέα κατάσταση με τις προκλήσεις που ανακύπτουν από την άφιξη Ουκρανών προσφύγων στην Κύπρο.

Ενδεικτικά, γράφει ότι «την ώρα που ολόκληρη η Ε.Ε, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, βρίσκονται εν μέσω μιας ανθρωπιστικής κρίσης, προσπαθώντας να υποδεχτούν εκατομμύρια Ουκρανούς πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία, στην χώρα μας, η υβριδική απειλή από την Τουρκία, μέσω της εργαλειοποίησης των μεταναστών, συνεχίζεται αμείωτα».

Προσθέτει ότι μέσω της αστυνομικής έρευνας, φαίνεται ξεκάθαρα ότι έρχονται από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης στο Ερτζιάν και εκεί τους παραχωρούνται βίζες του ψευδοκράτους.

Γίνεται, επίσης, λόγος για υποβοήθηση από δουλεμπορικά δίκτυα. Τέλος, επαναδιατυπώνεται η ανάγκη ελέγχου της Γραμμής αντιπαράταξης, παρά το ότι δεν είναι εξωτερικό σύνορο.

Συντονίζονται για νέες εργασίες

Σε μια άλλη εξέλιξη, άρχισε η δεύτερη φάση τοποθέτησης φυσικών εμποδίων στη γραμμή αντιπαράταξης. Ο σχεδιασμός για την τοποθέτηση συρματοπλεγμάτων θα συνεχιστεί από το Ακάκι και θα φτάσει μέχρι το αεροδρόμιο Λευκωσίας, αναμένεται, ωστόσο, ακόμη η έναρξη των εργασιών στο πεδίο, από μέρα σε μέρα.

Γίνονται όμως, εργασίες συντονισμού.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να τοποθετηθούν και συρματοπλέγματα περίξ της περιοχής Λεύκας, στη περιοχή της Σολέας.

sigmalive

Back to top button