breaking newsΔιεθνή

Η ταξιδιωτική βιασύνη της Κίνας κατά τη διάρκεια των διακοπών οδηγεί τον τουρισμό και τις δαπάνες στα ύψη

 

Ο τουρισμός και οι καταναλωτικές δραστηριότητες στην Κίνα αυξήθηκαν απότομα την πρώτη ημέρα της πενθήμερης αργίας της Ημέρας της Εργασίας, καθώς οι κάτοικοι έσπευσαν να ταξιδέψουν και να ξοδέψουν αφού έληξαν επιτέλους τα τρία χρόνια περιορισμών του Covid, σημειώνει το Bloomberg.

Χθες πραγματοποιήθηκαν περίπου 19,7 εκατομμύρια σιδηροδρομικά ταξίδια σε ολόκληρη τη χώρα, το υψηλότερο που έχει καταγραφεί για μία μόνο ημέρα, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα στοιχεία της China Railway Group. Ο σιδηροδρομικός φορέας αναμένει ότι η κίνηση θα ανέλθει σε ρεκόρ 120 εκατομμυρίων επιβατών για την παρατεταμένη περίοδο των διακοπών, αυξημένη κατά 20% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019, πριν από το χτύπημα της πανδημίας.

Οι αγοραστές ήταν πλήθος χθες με τις μεγάλες εταιρείες λιανικής πώλησης και εστίασης να βλέπουν τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 21% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου που επικαλείται το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV. Οι βασικές αλυσίδες τροφίμων σημείωσαν 37% αύξηση εσόδων, οι πωλήσεις ειδών ένδυσης αυξήθηκαν κατά 21%, ενώ οι πωλήσεις κοσμημάτων, τσιγάρων και αλκοόλ αυξήθηκαν κατά 17%.

Πολλοί κάτοικοι πραγματοποιούν τα πρώτα τους ταξίδια μετά την πανδημία, αφού οι αρχές κατάργησαν τους περιορισμούς του Covid τον Δεκέμβριο, τροφοδοτώντας μια ταχεία ανάκαμψη της κατανάλωσης και του εγχώριου τουρισμού. Ωστόσο, η ισχύς και η βιωσιμότητα της ανάκαμψης παραμένουν υπό αμφισβήτηση, εν μέσω ασθενικής αύξησης του εισοδήματος των νοικοκυριών και της ανεργίας των νέων που κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ. Πολλοί νέοι τουρίστες επιλέγουν τώρα εμπειρίες χαμηλού κόστους, με καλή σχέση ποιότητας-τιμής, με ορισμένους απροσδόκητους προορισμούς να γίνονται τα νέα ταξιδιωτικά hotspots.

Στο Πεκίνο, όπου επιβλήθηκαν μερικοί από τους αυστηρότερους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν πάνω από 1,4 εκατομμύρια ταξίδια από και προς τους σιδηροδρομικούς σταθμούς της πόλης.

Αυτό είναι ένα άλμα 1. 485% από πέρυσι και 27% από το 2019, σύμφωνα με τη Δημοτική Επιτροπή Μεταφορών του Πεκίνου.

Οι πτήσεις από και προς το Πεκίνο είδαν επίσης τον αριθμό των επιβατών να αυξάνεται κατά 1. 594% σε σχέση με πέρυσι και κατά 14% σε σχέση με το 2019.

πηγή capital.gr

 

Back to top button