Διεθνή

Ισραηλινός συνταγματάρχης προειδοποιεί: Η χερσαία επιχείρηση σε Γάζα μπορεί να είναι κόλαση γι ανεκπαίδευτους εφέδρους. Επικεφαλής Ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας: αποτύχαμε στην αποστολή μας..το Ισραήλ δέχτηκε ισχυρό πλήγμα

Ισραηλινός συνταγματάρχης προειδοποιεί: «Η χερσαία επιχείρηση στη Γάζα μπορεί να είναι κόλαση για τους ανεκπαίδευτους εφέδρους».

Στο μεταξύ άρχισε η απολογητική ισραηλινών σταρτιωτικών αξιωματούχων.

Ο επικεφαλής του Ισραηλινού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, Τζάτσι Χανέγκμπι:

  • Αυτό είναι λάθος δικό μου και των αξιωματούχων της αξιολόγησης, που θεώρησαν ότι η Χαμάς είχε πάρει τα μαθήματα του «Φύλακα των Τειχών».
    Ο στόχος της τρέχουσας επιχείρησης είναι μεγαλύτερος από την εξάλειψη της Χαμάς.
    Δύο ώρες πριν την επίθεση, οι δείκτες έφτασαν στον επικεφαλής του Shin Bet και στη συνέχεια ο επικεφαλής του Shin Bet έφτασε στην έδρα του Shin Bet και εκτιμήθηκε ότι δεν θα ήταν όπως αυτό που συνέβη.
  • Η Χαμάς δεν θα έχει κυρίαρχη κυριαρχία στη Λωρίδα της Γάζας μετά τη μάχη, και αυτός ο στόχος δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.
    Ο αριθμός των αγνοουμένων στρατιωτών είναι μεταξύ 150-200.
    Αποτύχαμε στην αποστολή μας και δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό.
  • Το Ισραήλ δέχτηκε ένα ισχυρό πλήγμα που ήταν περισσότερο από αυτό που μπορούσε να αντέξει, και ήταν λάθος όταν νόμιζε ότι η Χαμάς θ’ αποτρεπόταν.
    Δεσμευόμαστε να επιστρέψουμε κρατούμενους και αγνοούμενους, καθώς εκατοντάδες οικογένειες δεν γνωρίζουν την τύχη των παιδιών τους.

dimpenews.com

Back to top button