breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

Η Mattel εγκαινιάζει τη νέα σειρά κούκλων “Neutral Gender” (Ουδέτερου φύλου)

Ο κατασκευαστής παιχνιδιών Mattel ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια νέα σειρά κούκλων «ουδέτερων φύλων», προκαλώντας ορισμένους κριτικούς να κατηγορήσουν την εταιρεία ότι προσπαθεί να κατευθύνει τα παιδιά στο σχέδιο αυτό.

 

“Τα παιδιά μπορούν να προσαρμόσουν τις νέες κούκλες με μακριά ή κοντά μαλλιά, παντελόνια ή φούστες ή και τα δύο. Οι κούκλες έρχονται σε έξι διαφορετικούς τόνους δέρματος “, αναφέρει ο Fox Business .

Ο Kim Culmone, ανώτερος αντιπρόεδρος της Mattel Fashion Doll Design, δήλωσε ότι οι κούκλες απελευθερώθηκαν επειδή «τα παιδιά δεν θέλουν τα παιχνίδια τους υπαγορεύονται από τα πρότυπα των φύλων».

“Τα παιχνίδια αποτελούν αντανάκλαση του πολιτισμού και καθώς ο κόσμος συνεχίζει να γιορτάζει τις θετικές επιπτώσεις της συμμετοχής, θεωρήσαμε ότι ήταν καιρός να δημιουργήσουμε μια γραμμή κούκλας χωρίς ετικέτες”, ανέφερε.

Μια διαφήμιση για το νέο προϊόν χαρακτήρισε ένα αγόρι με μοβ μαλλιά και ένα που φορούσε ένα σκουλαρίκι.

Ορισμένοι ερωτηθέντες κατηγόρησαν την εταιρεία ότι προσπάθησε να δημιουργήσει κοινωνικά μηχανικά παιδιά, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία σύγχυσης για το φύλο .

Αυτό είναι το θέμα της κοινωνικής μηχανικής”, σχολίασε ο Robbie Starbuck. “Αν το @Mattel ήθελε να κάνει μια κούκλα χωρίς καθορισμένα ιδιωτικά μέρη, εντελώς ωραία, έχει γίνει πολλές φορές και δίνει στα παιδιά επιλογές. Δεν είναι αυτό που συμβαίνει εδώ. Αυτή είναι η κοινωνική μηχανική που μεταμφιέζεται ως παιχνίδι. “

Κάποιος αναρωτιέται πόσο επιτυχημένη θα είναι η νέα γραμμή.

Αναφορά: Summit.news

Back to top button