breaking newsΕλλάδα

 Πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου: ”Οι ίδιοι οι πρόσφυγες έβαλαν φωτιά για να μην αλλάξουν οικίσκους”…!!!

Εμπρησμός ήταν η φωτιά στη Μόρια”, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργο Ντίνο. Είπε ότι τη φωτιά έβαλαν μετανάστες για να μην αλλάξουν οικίσκους.

Η φωτιά που ξέσπασε στη Μόρια της Λέσβου και στοίχισε τη ζωή δύο ανθρώπων «οφείλεται σε εμπρησμό», κατήγγειλε ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστών Βορείου Αιγαίου, Γιώργος Ντίνος.

Ο κ. Ντίνος είναι αυτός που τράβηξε το βίντεο και δείχνει την επίθεση που δέχτηκαν οι πυροσβέστες από μετανάστες στον καταυλισμό στη Μόρια.

Ο πρόεδρος των Πυροσβεστών δήλωσε ότι οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες έβαλαν τη φωτιά, «με πλήρη επίγνωση αυτού που λέω», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Όπως εξήγησε, το έκαναν αυτό για να μη χρειαστεί να αλλάξουν οικίσκους καθώς οι Αρχές θέλουν να τοποθετήσουν εκεί ευάλωτες ομάδες, όπως γυναίκες και παιδιά.

«Δεν μας άφησαν να φτάσουμε σε αυτό το σημείο» (σ.σ. εστία της φωτιάς), δήλωσε ο κ. Ντίνος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επαναλαμβάνοντας ότι τη φωτιά έβαλαν μετανάστες «για να μη χρειαστεί να αλλάξουν οικίσκους».

Ο ίδιος περιέγραψε την επίθεση που δέχτηκαν όταν έφτασαν στον καταυλισμό στη Μόρια για να σβήσουν τη φωτιά.

«Σταμάτησαν τα αυτοκίνητα, τα έσπασαν με πέτρες, πήραν προσωπικά αντικείμενα των παιδιών, ασυρμάτους, κράνη, τις τσάντες τους και έβαλαν φωτιά δίπλα από τ’ αμάξι οι μετανάστες που είναι εκεί», περιέγραψε ο Γιώργος Ντίνος.

Back to top button