breaking newsΕλλάδα

Τούρκοι πολίτες τα θύματα του πολύνεκρου ναυαγίου στις Οινούσες – 7 νεκροί ανάμεσά τους ένα βρέφος

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι επιβαίνοντες είναι καθηγητές πανεπιστημίου που με τις οικογένειες τους εγκατέλειπαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν

 

Τούρκοι πολίτες οι επιβαίνοντες στη λέμβο, η οποία για άγνωστο λόγο ανετράπη στις Οινούσσες παρασύροντας στο θάνατο ένα βρέφος, 4 μικρά παιδιά και δυο γυναίκες. 11 άτομα που διασώθηκαν έχουν μεταφερθεί με τραύματα στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου Τη βάρκα εντόπισε πλοίο που περνούσε τυχαία από την περιοχή και αμέσως σήμανε συναγερμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, στην λέμβο που ανατράπηκε το πρωί στις Οινούσσες με 18 άτομα επέβαιναν Τούρκοι καθηγητές πανεπιστημίου με τις οικογένειές τους, όλοι αντιφρονούντες που εγκατέλειπαν την χώρα τους για να γλιτώσουν από τον Ερντογάν!


Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν από την πρώτη στιγμή σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Frontex, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και αεροσκάφος της Frontex, τα οποία συμμετείχαν στις έρευνες διάσωσης.

Το ναυάγιο έγινε αντιληπτό περίπου στις 11.00 το πρωί, όταν διαπιστώθηκε η ύπαρξη μιας βάρκας που είχε ανατραπεί. Αμέσως κινητοποιήθηκε το επιβατηγό πλοίο «Νήσος Ρόδος» που έπλεε στην περιοχή, συμμετέχοντας στην επιχείρηση έρευνας που σύντομα εξελίχθηκε και σε διάσωσης.

 Η βάρκα των 18 ανθρώπων, είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί ανατράπηκε. Όλοι βρέθηκαν στη θάλασσα.

.altsantiri.gr

Back to top button