breaking newsΕλλάδα

Κλιμάκωση στον Έβρο: Ανταλλαγές πυροβολισμών μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στρατιωτών μέσα στη νύχτα

 

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η χθεσινή νύχτα στον Έβρο καθώς οι Τούρκοι προσπάθησαν να πραγματοποιήσουν νέες προωθήσεις παράνομων μεταναστών στο ελληνικό έδαφος. Μάλιστα οι εισβολείς έχουν δέσει με σκοινί και προσπαθούν να ρίξουν τον ελληνικό φράχτη.

Οι ελληνικές δυνάμεις του Στρατού και της Αστυνομίας ήταν για άλλη μία φορά εκεί και απέκρουσαν τους εισβολείς με προειδοποιητικές βολές και μη θανατηφόρες σφαίρες.

Όμως τότε οι καταδρομείς της μονάδας JOH της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής, που έφτασαν χθες στα σύνορα, έριξαν κι εκείνες προειδοποιητικούς πυροβολισμούς προς την ελληνική πλευρά δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως η Τουρκία συνεχίζει να κλιμακώνει επικίνδυνα την κατάσταση στα σύνορα.

Μάλιστα οι παράνομοι μετανάστες ακούγονται στο βίντεο να φωνάζουν για «Allahu Akbar» κάθε φορά που ακούγονται οι πυροβολισμοί των Τούρκων.

Ουσιαστικά οι Τούρκοι με αυτόν τον τρόπο προσπαθούν (ανεπιτυχώς) να εκφοβίσουν τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς οι οποίοι όμως απαντούν και δεν υποχωρούν.

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι αποφασισμένες να αντιδράσουν σε κάθε πρόκληση και απειλή των Τούρκων, καθώς και να προστατέψουν την χώρα από την εισβολή δεκάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών.

Το σκηνικό έντασης είχε αρχίσει να στήνεται από τις 22:00 το βράδυ όταν και είχαμε συντονισμένη απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών, στο βίντεο ακούγονται σειρήνες αλλά και ριπές από πυροβόλα όπλα.

Pronews
Back to top button