breaking newsΕλλάδα

Από 22 Νοεμβρίου-7 Δεκεμβρίου αμερικανικά πλοία με όπλα και εξοπλισμό θα φτάσουν στα λιμάνια Αλεξανδρούπολης, Θεσσαλονίκης προς ενίσχυση δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη. Η Ελλάδα κύριος κόμβος επιμελητείας του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη!!!

Η Ελλάδα γίνεται όλο και περισσότερο ο κύριος κόμβος επιμελητείας του ΝΑΤΟϊκού ομίλου στην Ανατολική Ευρώπη λόγω της εγγύτητάς της με βάσεις στη Βουλγαρία και στο Βόσπορο και τα Δαρδανέλια. Μεταφορά αμερικανικού εξοπλισμού στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης μέσω Ελλάδας.

Πηγές αναφέρουν ότι από τις 22 Νοεμβρίου έως τις 7 Δεκεμβρίου αμερικανικά μεταφορικά πλοία με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό θα φτάσουν στα ελληνικά λιμάνια της Αλεξανδρούπολης και της Θεσσαλονίκης για να ενισχύσουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη.

Συνολικά έχουν προγραμματιστεί 29 πτήσεις, εκ των οποίων 22 – προς Πολωνία, 6 – προς Βουλγαρία και 1 – προς Ρουμανία. Μετά την εκφόρτωση στην Ελλάδα, ο εξοπλισμός θα σταλεί με τρένα και νηοπομπές-κονβόι στις βάσεις μόνιμης και προσωρινής ανάπτυξης των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ.

Τα πλοία θα μεταφέρουν δεκάδες τεμάχια εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων μάχης πεζικού Bradley και κύρια άρματα μάχης Abrams, καθώς και εξοπλισμό και κουζίνες υπαίθρου-πεδίου για το αμερικανικό σώμα.

Η Ελλάδα γίνεται όλο και περισσότερο ο κύριος κόμβος επιμελητείας του ΝΑΤΟϊκού ομίλου στην Ανατολική Ευρώπη λόγω της εγγύτητάς της με βάσεις στη Βουλγαρία και στο Βόσπορο και τα Δαρδανέλια.

Αν παλαιότερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ χρησιμοποιούσε μόνο το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για τη μεταφορά εξοπλισμού, τώρα θα χρησιμοποιείται και το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μερίδιο ελέγχου του οποίου ανήκει στον Ελληνορώσο επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη.

Ο αληθινός σκοπός είναι άγνωστος. Ωστόσο, οι όγκοι της επερχόμενης ανάπτυξης ενδέχεται να υποδηλώνουν μια πιθανή αιφνιδιαστική αύξηση της παρουσίας στρατευμάτων των ΗΠΑ στην ανατολική πλευρά.

Αναφορές των Βρυξελλών ισχυρίζονται ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες σχετικά με μια απροειδοποίητη αύξηση της αμερικανικής ομάδας στη Ρουμανία έχουν εμφανιστεί στο δίκτυο. Τώρα σταθμεύουν εκεί μονάδες της 2ης ομάδας μάχης της 101ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αν και δεν υπάρχουν ακόμη πραγματικά στοιχεία, αυτές οι ενέργειες υποδηλώνουν μεγάλη πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου…

Kαι πάντα βασιλικότεροι του βασιλέως…Το Politico αναφέρει ότι σε μια κλειστή συνάντηση του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο, ο επικεφαλής του Πενταγώνου δεν βλέπει να υπάρχει η επιλογή για την Ουκρανία να ενταχθεί στη συμμαχία βραχυπρόθεσμα, ενώ αρκετές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Πολωνίας και της Ελλάδας, δήλωσαν ότι υποστηρίζουν την προσπάθεια της Ουκρανίας..

dimpenews.com

Back to top button