Διεθνή

Επιχείρηση γαλλικών ειδικών δυνάμεων στο Νίγηρα για απελευθέρωση 16 κρατουμένων αρχιτζιχαντιστών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιχείρηση για την απελευθέρωση κρατουμένων αρχιτζιχαντιστών του Νίγηρα.
Εκπρόσωπος των αντιδυτικών κινηματιών του Νίγηρα είπε ότι οι γαλλικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις θέσεις της Εθνοφρουράς σήμερα το πρωί και «απελευθέρωσαν κρατούμενους τρομοκράτες».
Επίσης το πρωί, οι γαλλικές δυνάμεις σήκωσαν ένα στρατιωτικό αεροπλάνο από την πρωτεύουσα του Τσαντ την N’Djamena, το οποίο παραβίασε τον εναέριο χώρο του Νίγηρα, χωρίς να επικοινωνήσουν με τις αρχές αεροπλοΐας της χώρας.
Εάν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί ως αποτέλεσμα αυτών των γεγονότων, ο εκπρόσωπος των κινηματιών δεν είπε ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν την ιστορία. Προέτρεψε επίσης τον λαό της χώρας να παραμείνει σε εγρήγορση..

Οι Γάλλοι επιτέθηκαν στον στρατό της Νιγηρίας και απελευθέρωσαν 16 τρομοκράτες από τις φυλακές
Η ουσία του βίντεο μηνύματος του επίσημου εκπροσώπου του Στρατιωτικού Συμβουλίου του Νίγηρα CNSP Amadou Abdraman:
🔻Σήμερα στις 6 το πρωί, διμοιρίες της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εναέριο χώρο του Νίγηρα και μπήκαν σε μάχη με τις θέσεις της Εθνικής Φρουράς της Νιγηρίας.
🔻Η Γαλλία επιτέθηκε σε θέσεις της Εθνοφρουράς του Νίγηρα και οι γαλλικές ειδικές δυνάμεις απελευθέρωσαν 16 ανώτερους τοπικούς ηγέτες τζιχαντιστών από τις φυλακές.
🔻Το CNSP κατηγορεί επίσης τον γαλλικό στρατό ότι έστειλε ένα Airbus A400M Atlas από το Τσαντ (σύμμαχος της Γαλλίας στην Αφρική) στον Νίγηρα, διακόπτοντας όλες τις επικοινωνίες όταν εισήλθε στον εναέριο χώρο της χώρας.
🔻Ο συνταγματάρχης Abdraman είπε ότι όλες οι ένοπλες δυνάμεις της Νιγηρίας στη χώρα έχουν πλέον κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού.

Το Γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε αυτό τον προειδοποιητικό χάρτη ενάντια στα ταξίδια σε μεγάλο μέρος της γαλλόφωνης Δυτικής Αφρικής.

dimpenews.com

Back to top button