breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ «ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ», ΤΟ MSM ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΨΕΚΑΣΜΑ ΣΩΜΑΤΙΔΙΩΝ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ

Matt Agorist, το έργο ελεύθερης σκέψης

Όχι, δεν είμαστε ιστότοπος σατιρας. Δεν είμαστε ένας τόπος θεωρίας συνωμοσίας. Οι πληροφορίες που πρόκειται να διαβάσετε είναι ακριβείς και 100% πραγματικές, παρά τους φαινομενικά «σκεπτικιστές» που ισχυρίζονται διαφορετικά. Το αμφιλεγόμενο θέμα της γεωμηχανικής ή της αλλαγής του καιρού – το οποίο ήταν δημοφιλές και υπεραπλουστευμένο με τον όρο “chemtrails” – κινείται από τα περιθώρια του Διαδικτύου στα βασικά μέσα ενημέρωσης – ο οποίος τώρα το υποστηρίζει.No Longer a ‘Conspiracy’, MSM Now Advocating Spraying Particles Into the Sky to Dim the Sun

Η ιδέα του ψεκασμού σωματιδίων στον ουρανό για να αμβλυνθεί ο ήλιος δεν αποτελεί πλέον αντικείμενο ιστοτόπων θεωρίας συνωμοσίας και όχι μόνο αναφέρεται στα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και υποστηρίζεται. Αυτή την εβδομάδα, το CNBC έβαλε ένα βίντεο με τίτλο: Πώς ο Bill Gates που χρηματοδοτεί την ηλιακή γεωμηχανική θα μπορούσε να βοηθήσει στη λήξη της κλιματικής αλλαγής.

Το βίντεο δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα infomercial για chemtrails. Είναι πραγματικά παράξενο το πώς το θέμα αυτό έχει μετακινηθεί από τα περιθώρια των κύκλων συνωμοσίας  στην επίσημη ενημέρωση και κανείς δεν αντιδρά… Τώρα που ο Bill Gates το έχει εγκρίνει και χρηματοδοτήσει, ο κόσμος είναι ξαφνικά ανοιχτός στην ιδέα να προσπαθήσει να τροποποιήσει τον καιρό του πλανήτη ψεκάζοντας χημικές ουσίες στην ατμόσφαιρα για να αποκλείσει τον ήλιο.

Η γεωμηχανική έχει γίνει το θέμα της συζήτησης του Κογκρέσου , των επισκοπικών μελετών και τώρα ένα πείραμα του Χάρβαρντ. Οι επιστήμονες του Χάρβαρντ θα προσπαθήσουν να αναπαραγάγουν το φαινόμενο ψύξης του κλίματος των ηφαιστειακών εκρήξεων με ένα πρώτο παγκόσμιο πείραμα ηλιακής γεωμηχανικής. 

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε τον Ιούλιο του 2019 ότι έχει δημιουργήσει μια εξωτερική συμβουλευτική ομάδα για να εξετάσει τις πιθανές ηθικές, περιβαλλοντικές και γεωπολιτικές επιπτώσεις αυτού του έργου γεω-μηχανικής , το οποίο έχει αναπτυχθεί από τους ερευνητές του πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με το περιοδικό Nature , η Louise Bedsworth, εκτελεστικός διευθυντής του Συμβουλίου Στρατηγικής Ανάπτυξης της Καλιφόρνιας, κρατική υπηρεσία που προωθεί την αειφορία και την οικονομική ευημερία, θα οδηγήσει το συμβουλευτικό πάνελ του Χάρβαρντ στις 29 Ιουλίου. Τα άλλα επτά μέλη περιλαμβάνουν ερευνητές της Γης-επιστήμης και ειδικούς σε περιβαλλοντικό και κλιματικό νόμο και πολιτική.

Αυτό που κάποτε ήταν μια θεωρία συνωμοσίας σύντομα θα ήταν πραγματικότητα – κάθε μέρα τώρα.

Γνωστή ως το Πείραμα Διαταραχών Ελεγχόμενης Στρατόσφαιρας (SCoPEx), το πείραμα θα ψεκάσει σωματίδια ανθρακικού ασβεστίου υψηλά πάνω από τη γη για να μιμηθούν τα αποτελέσματα της ηφαιστειακής τέφρας που παρεμποδίζει τον ήλιο να παράγει ένα αποτέλεσμα ψύξης.

Το πείραμα ανακοινώθηκε στο περιοδικό Nature το περασμένο έτος, το οποίο ήταν ένα από τα λίγα σημεία πώλησης για να εξετάσει αυτό το πρωτοφανές βήμα προς τη γεωμηχανική του πλανήτη.

Αν όλα πάνε όπως είχε προγραμματιστεί, η ομάδα του Χάρβαρντ θα είναι η πρώτη στον κόσμο που θα μεταφέρει την ηλιακή γεωμηχανική από το εργαστήριο και στη στρατόσφαιρα, με ένα έργο που ονομάζεται Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx).

 Η πρώτη φάση – μια δοκιμή 3 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ που περιλαμβάνει δύο πτήσεις ενός κατευθυνόμενου αεροσκάφους 20 χιλιόμετρα πάνω από τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες – θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από το πρώτο εξάμηνο του 2019. Αφού εγκατασταθεί, το πείραμα θα απελευθερώσει μικρά ρεύματα ανθρακικού ασβεστίου, καθένα από τα περίπου 100 γραμμάρια, περίπου ισοδύναμο με το ποσό που βρέθηκε σε μια μέση φιάλη αντιόξινου. Το μπαλόνι θα γύριζε στη συνέχεια για να παρατηρήσει πώς διασκορπίζονται τα σωματίδια.

Φυσικά, το πείραμα αφορά πολλούς ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων περιβαλλοντικών ομάδων, οι οποίοι, σύμφωνα με τη Φύση, λένε ότι αυτές οι προσπάθειες είναι μια επικίνδυνη απόσπαση από την αντιμετώπιση της μόνης μόνιμης λύσης για την αλλαγή του κλίματος: τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.

Η ιδέα της έγχυσης σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να κρυώσει η γη φαίνεται επίσης τελείως μάταιη, δεδομένου ότι οι επιστήμονες προσπαθούν να μιμούνται ηφαιστειακές εκρήξεις. Αν κοιτάξουμε τη δεύτερη μεγαλύτερη έκρηξη του 20ου αιώνα, το όρος Pinatubo, το οποίο ξέσπασε στις Φιλιππίνες το 1991, εισέβαλε 20 εκατομμύρια τόνους αερολυμάτων διοξειδίου του θείου στη στρατόσφαιρα. 

Οι επιστήμονες από την USGS εκτιμούν ότι οι 20 εκατομμύρια τόνοι μείωσαν μόνο τη θερμοκρασία του πλανήτη κατά περίπου 0,5 ° C και αυτό μόνο διάρκεσε ένα χρόνο επειδή τα σωματίδια έπεσαν τελικά στη γη.

Η ομάδα του Χάρβαρντ, με επικεφαλής τους επιστήμονες Frank Keutsch και David Keith, εργάζεται για το έργο SCoPEx εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά δεν ήταν πάντα σε πλήρη συμφωνία. Στην πραγματικότητα, όπως ανέφερε η Φύση, ο Keutsch – ο οποίος δεν είναι επιστήμονας του κλίματος – είχε σκεφτεί προηγουμένως ότι η ιδέα ήταν «εντελώς παράφρων». Αλλά από τότε άλλαξε γνώμη. Όπως αναφέρει η Φύση:

Όταν είδε τον Keith να μιλάει για την ιδέα του SCoPEx σε μια διάσκεψη μετά την εκκίνηση στο Χάρβαρντ το 2015, λέει ότι η αρχική του αντίδραση ήταν ότι η ιδέα ήταν «εντελώς παράφρων». Τότε αποφάσισε ότι ήταν καιρός να ασχοληθεί. “Εγώ ο ίδιος ο ίδιος, ένας ατμοσφαιρικός χημικός, τι μπορώ να κάνω;” Ένωσε τις δυνάμεις του με τους Keith και Anderson και από τότε πήρε το προβάδισμα στο πειραματικό έργο.

Η προσθήκη στον αμφισβητήσιμο χαρακτήρα αυτού του πειράματος είναι το γεγονός ότι χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον συνιδρυτή της Microsoft, Bill Gates. Ο Gates δεν είναι ξένος στη χρηματοδότηση αμφιλεγόμενων πειραμάτων, καθώς χρηματοδοτεί πολλούς από αυτούς, συμπεριλαμβανομένου ενός που θα εμφυτεύσει συσκευές σε μωρά για να τους δώσει αυτομάτως εμβόλια.

Ενώ το πείραμα της ομάδας του Χάρβαρντ μπορεί να ακούγεται σαν κάτι από μια ταινία επιστημονικής φαντασίας, η πραγματικότητα είναι ότι εδώ και καιρό βρίσκεται στο τραπέζι κυβερνήσεων και think tank από όλο τον κόσμο. 

Στην πραγματικότητα, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο, μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Environmental Research Letters, μίλησε για να κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα-geoengineering και αεροπλάνα ψεκασμού σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Επιπλέον, η μελέτη αυτή αντανακλούσε τα συναισθήματα του τότε διευθυντή της CIA, John Brennan, όταν απευθύνθηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων το 2016, περιγράφοντας μια παρόμοια διαδικασία ψεκασμού χημικών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα για να κρυώσει ο πλανήτης.

Κατά τη συνάντηση, ο Brennan αντιμετώπισε την αστάθεια και τις διακρατικές απειλές για την παγκόσμια ασφάλεια σε συνάντηση με το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων. Κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης ομιλίας του για τις απειλές κατά των αμερικανικών συμφερόντων και τον τρόπο με τον οποίο η επικρατούσα από τη CIA απειλή ISIL έχει αντίκτυπο στον κόσμο, ο Brennan ανέπτυξε το θέμα της γεωμηχανικής .

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η σειρά τεχνολογιών – που συχνά αναφέρονται συλλογικά ως γεωμηχανική – που θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν στην αντιστροφή των επιπτώσεων της παγκόσμιας κλιματικής αλλαγής στη θέρμανση. Μία που έχει κερδίσει την προσωπική μου προσοχή είναι η έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος ή SAI, μια μέθοδος σποράς της στρατόσφαιρας με σωματίδια που μπορούν να βοηθήσουν να αντικατοπτρίζει τη θερμότητα του ήλιου, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι ηφαιστειακές εκρήξεις.

Η Brennan συνέχισε να ανταποκρίνεται στις προσκλήσεις ορισμένων επιστημόνων που ζήτησαν αεροψεκασμό.

Ένα πρόγραμμα SAI θα μπορούσε να περιορίσει τις παγκόσμιες αυξήσεις της θερμοκρασίας, μειώνοντας ορισμένους κινδύνους που σχετίζονται με υψηλότερες θερμοκρασίες και παρέχοντας στην παγκόσμια οικονομία πρόσθετο χρόνο για τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα. Η διαδικασία είναι επίσης σχετικά φθηνή – το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας εκτιμά ότι ένα πλήρως αναπτυγμένο πρόγραμμα SAI θα κοστίσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Και πάλι, αυτή δεν είναι κάποια θεωρία συνωμοσίας. Παρακολουθήστε τον να πει όλα αυτά στο παρακάτω βίντεο ξεκινώντας από το δείκτη 12:05.

Ο βαθμός στον οποίο ο Μπρένταν μίλησε για έγχυση στρατοσφαιρικού αερολύματος δείχνει ότι αυτός και η CIA πιθανότατα το έχουν εξετάσει εδώ και καιρό.

Παρόλο που ακούμε όλο και περισσότερο τη γεωμηχανική, είναι εδώ και πολύ καιρό και όχι μόνο στη σφαίρα των θεωριών συνωμοσίας. Στην πραγματικότητα, οι επιστήμονες έχουν ήδη προτείνει ότι θα μπορούσε να συμβαίνει τώρα, ακούσια.

Ο Chuck Long είναι ερευνητής στο Συνεργατικό Ινστιτούτο Έρευνας για τις Περιβαλλοντικές Επιστήμες (CIRES) στο Εργαστήριο Ερευνών Earth System του NOAA στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder. Στην Αμερικανική Συνάντηση Γεωφυσικής Ένωσης Φθινοπώρου το 2015, ο Long και η ομάδα του κυκλοφόρησαν την εφημερίδα “Evidence of Clear-Sky Daylight Whitening: Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει γεωμηχανική;” Η ανάλυση διαπίστωσε ότι ατμοί από αεροπλάνα μπορεί να αλλάζουν το κλίμα μέσω τυχαίας γεωμηχανικής.

Για να είμαστε σαφείς, κανένας εδώ δεν ισχυρίζεται ότι είναι ειδικός στην αλλαγή του κλίματος ή στις επιπτώσεις της γεωμηχανικής.

 Αλλά ένα πράγμα είναι σαφές και είναι το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα πολλά που πρέπει να συζητηθούν και να μάθουν προτού οι άνθρωποι σκοπίμως αρχίσουν να αλλάζουν το κλίμα της Γης.

 Εκτός από το να μην κάνουμε τίποτα για να περιορίσουμε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αν είμαστε τόσο γρήγοροι για να πηδήσουμε σε αυτή τη μέθοδο, θα μπορούσε να προκαλέσει μια αλυσιδωτή αντίδραση που θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφική.

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτό το άρθρο με τους φίλους και την οικογένειά σας έτσι ώστε να μπορούν να δουν τι σχεδιάζεται για το μέλλον τους.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Ο Matt Agorist είναι ένας παλαίμαχος βετεράνος του USMC και πρώην υπεύθυνος μυστικών υπηρεσιών που έχει αναλάβει απευθείας η NSA. Αυτή η προηγούμενη εμπειρία του δίνει μια μοναδική εικόνα για τον κόσμο της διαφθοράς της κυβέρνησης και του αμερικανικού αστυνομικού κράτους. Ο αγωνιστής είναι ένας ανεξάρτητος δημοσιογράφος για πάνω από μια δεκαετία και έχει παρουσιαστεί σε mainstream δίκτυα σε όλο τον κόσμο. Ο αγωνιστής είναι επίσης ο συντάκτης στο ευρύ έργο Free Thought Project. Ακολουθήστε @MattAgorist στο Twitter , Steemit , και τώρα στο Minds.

** Αυτό το άρθρο (πλέον, μια «συνωμοσία», το MSM που τώρα υποστηρίζει το ψεκασμό σωματιδίων στον ουρανό στο Dim Sun) δημοσιεύθηκε αρχικά στο Project Free Thought Project και αναδημοσιεύεται εδώ με άδεια **.

No Longer a ‘Conspiracy’, MSM Now Advocating Spraying Particles Into the Sky to Dim the Sun

Related Articles

Αρέσει σε %d bloggers: