breaking newsκοινωνία

Αθλιότητα από Ευαγγελάτο και Άδωνι! Θα κλείνουν μαζί μαγαζιά…

Ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα βάλει λουκέτο σε καταστήματα που η κάμερα του Mega «συνέλαβε» να παρανομούν

 

Όταν η δημοσιογραφική έρευνα, εν μέσω πανδημίας και προσπάθειας να σωθεί ό,τι σώζεται από τους βαριά πληγέντες καταστηματάρχες, εξελίσσεται και παίρνει τη μορφή ρουφιανιάς, τότε η αχρειότητα ξεπερνά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. Και δυστυχώς κάποιοι ηθελημένα ή άθελα, καιροσκόποι ή ελαφρόμυαλοι, έστρωσαν το έδαφος για να μετατραπούν ο Τύπος και οι δημοσιογράφοι σε βραχίονα του πολιτικού συστήματος και των κυβερνήσεων αντί για δύναμη ελέγχου της εξουσίας προς όφελος του πολίτη.

Την κατάντια αυτή επιβεβαίωσαν όσα εκτυλίχθηκαν, χθες, στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, όπου εμφανίστηκε καλεσμένος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά τα ρεπορτάζ της εκπομπής του Νίκου Ευαγγελάτου για καταστήματα που παραβιάζουν τους κανόνες που διέπουν το λεγόμενο click away παρενέβη ο υπουργός, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ευχαρίστησε τον παρουσιαστή για τον ρόλο του, όχι όμως στη δημοσιογραφία

«Παίζετε έναν χρήσιμο ρόλο ελεγκτικού μηχανισμού, το καλωσορίζω και το θεωρώ καλό. Τα καταστήματα που φαίνονται στην κάμερα θα κλείσουν. Θα επιβληθεί το ανώτατο πρόστιμο. Το ίδιο έγινε με τα καταστήματα που δείξατε στην Ερμού» είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε: «Όσο περισσότερα καταστήματα βγάζετε και συμπληρώνετε την ελεγκτική δράση του κράτους, όποιο βγάζετε στην εκπομπή σας θα κλείνει την επόμενη μέρα. Θα κλείνετε μόνος σας κάθε μέρα ένα κατάστημα και σας ευχαριστώ και το πρόστιμο ο καθένας θα χρεώνει στον Νίκο Ευαγγελάτο. Μπράβο που το κάνετε» κατέληξε ο περιχαρής υπουργός.

Και αντί ο Νίκος Ευαγγελάτος να τον βάλει στη θέση του, μια και δεν είναι ελεγκτικός μηχανισμός, αλλά δημοσιογράφος, του απάντησε: «Δεν καταλαβαίνω τον τρόπο που το θέτετε, αλλά το αποδέχομαι… Μακάρι να δείχνετε την ίδια ευαισθησία και σε όλα τα θέματα», με τον ασταμάτητο αδωνι Γεωργιάδη να του απαντά: «Και η κάμερα των μέσων θα παίζει τοn ρόλο του ελέγχου. Ευχαριστώ την εκπομπή για τη βοήθεια που μας έδωσε».

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μνημείο ενταφιασμού της δημοσιογραφίας, έτσι όπως έχει διολισθήσει, και αυτό φάνηκε αμέσως μετά τον επικό διάλογο από τον χαμό που έχει γίνει στο διαδίκτυο.

Άραγε από την ΕΣΗΕΑ είδε κανείς την εκπομπή; Θα πάρει κανείς τους θέση για να καταδικάσει αυτή την κατρακύλα της δημοσιογραφίας; Ή θα το αφήσει να περάσει μέχρι να αρχίσουν οι πολίτες να παίρνουν με τις πέτρες τους δημοσιογράφους;

 

dimokratianews.g
Back to top button