breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η κλιματική αποκάλυψη έρχεται – λέει ο αμερικανικός στρατός, βλέποντας ευκαιρίες για περισσότερη παρέμβαση

Μια νέα έκθεση του αμερικανικού στρατού προβλέπει ένα θαυμάσιο εγγύς μέλλον ως συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, με έλλειψη ενέργειας και νερού, ροές προσφύγων – καθώς και περισσότερες ευκαιρίες για παρέμβαση και κατάληψη φυσικών πόρων στην Αρκτική.

 

Πίσω από τον θαμπό τίτλο “Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος στον αμερικανικό στρατό” βρίσκεται μια αναφορά 52 σελίδων από μια ομάδα επιστημόνων που περιγράφει τα αποκαλυπτικά σενάρια:

συγκρούσεις που οδηγούνται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων που εκτοπίζονται από την άνοδο των επιπέδων της θάλασσας. κατάρρευση του αμερικανικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και μεταφοράς · και την αδυναμία του ίδιου του Στρατού να παράσχει νερό για τα στρατεύματά του, για να αναφέρουμε λίγα.

Ωστόσο, προβλέπει επίσης έναν μεγαλύτερο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο στρατός τόσο για την άμβλυνση των επιπτώσεων αυτών των αλλαγών στις ΗΠΑ όσο και για την παρέμβαση στις καταστροφές που προκαλούνται στο εξωτερικό.

 

Η έκθεση τέθηκε σε κυκλοφορία το Μάιο από τον τότε αρχηγό του στρατού στρατηγού Mark Milley, ο οποίος από τότε προήχθη να προεδρεύσει του JCS. Δημοσιεύθηκε από το Κέντρο Κλιματικής Ασφάλειας του Πολεμικού Κέντρου του Στρατού τον Αύγουστο, έχει προσελκύσει λίγη προσοχή μέχρι πρόσφατα, όταν ο Nafeez Ahmed ανέφερε τα ευρήματά του για τον Αντιπρόεδρο.

Ένα από τα πιο απροκάλυπτα βραχυπρόθεσμα σενάρια που περιλαμβάνονται στην έκθεση είναι η κατάρρευση του αμερικανικού δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας τα επόμενα 20 χρόνια, αφήνοντας τη χώρα χωρίς ψύξη, επεξεργασία νερού, φώτα, θέρμανση, κλιματισμό, επικοινωνίες, δημόσιες συγκοινωνίες, , ή σχεδόν τίποτα που χρειάζεται ένας τεχνολογικός πολιτισμός.

Δεν είναι μόνο διανομή, αλλά η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας είναι σε κίνδυνο. Από τους 99 πυρηνικούς αντιδραστήρες που λειτουργούν στις ΗΠΑ και παρέχουν σχεδόν το 20% της εξουσίας της χώρας, το 60% βρίσκεται σε περιοχές που «ενδέχεται να υποφέρουν από μία ή περισσότερες κλιματικές απειλές», από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας και τις σοβαρές καταιγίδες έως την έλλειψη νερού.

 Αρκτική εδώ’ ερχόμαστε’

Όμως δεν είναι όλα θλιβερή και καταστροφική, καθώς οι πολικοί πάγοι υποχωρούν, ο ορυκτός πλούτος της Αρκτικής είναι ψηλότερος – αν ο στρατός των ΗΠΑ μπορεί να ασκήσει τον έλεγχό του από αυτούς τους ενοχλητικούς Ρώσους, ούτως ή άλλως.

Ο αμερικανικός στρατός πρέπει να αρχίσει αμέσως να επεκτείνει την ικανότητά του να λειτουργεί στην Αρκτική για να υπερασπιστεί οικονομικά συμφέροντα και να συνεργαστεί με συμμάχους σε όλη την περιοχή.

Κατηγορώντας τη Μόσχα για «στρατιωτικοποίηση» της Αρκτικής, η έκθεση απαιτεί να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για τις στρατιωτικές ικανότητες των ΗΠΑ στην περιοχή, έτσι ώστε η Ουάσιγκτον να έχει πρόσβαση στο πετρέλαιο κάτω από την παγωμένη θάλασσα.

 

Περισσότερες παρεμβάσεις;

Οι συγγραφείς βλέπουν τις καταστροφές που σχετίζονται με το κλίμα να εκτοπίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο – δίνοντας το Μπαγκλαντές ως παράδειγμα ευάλωτη στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας, με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να προκαλέσουν συγκρούσεις στην ήδη ασταθή και πυρηνικά οπλισμένη ινδική υποήπειρο.

Τέτοιες κρίσεις μπορεί να απαιτήσουν επέμβαση του αμερικανικού στρατού, από την αντίδραση των στρατιωτικών σωμάτων μηχανικών σε καταστροφές σε στρατιωτικές επιχειρήσεις.

 Εντούτοις, η έκθεση προειδοποιεί, εάν η έλλειψη νερού επιδεινωθεί – όπως προβλέπεται – ο στρατός «πλησιάζει πολύ κοντά στην αποτυχία της αποστολής όσον αφορά την ενυδάτωση της δύναμης σε ένα αμφισβητούμενο άγονη ατμόσφαιρα».

Οι επιχειρήσεις σε μέρη όπως η Συρία, το Ιράκ ή το Αφγανιστάν τα τελευταία 27 χρόνια δεν θα είναι πλέον δυνατά μόνο λόγω της αδυναμίας να εξασφαλιστεί αρκετό νερό για τα στρατεύματα.

https://www.rt.com/usa/471887-climate-change-pentagon-interventions/

 

Related Articles

Back to top button