Διεθνή

Ο τούρκικος στρατός κατοχής βομβάρδισε χριστιανική εκκλησία στη Β Συρία! ΦΩΤΟ

Ο τούρκικος στρατός κατοχής και οι τρομοκρατικές του παραφυάδες που η Δύση αποδέχθηκε και υποστηρίζει υπό τον ψευδεπίγραφο όρο ΄΄συριακή αντιπολίτευση΄΄ στόχευσαν την εκκλησία ”Mar Sawa ” Αγίου Σάββα στο χριστιανικό χωριό Tal Tawil/Bny Romta στην περιοχή Tel Tamr στη Βόρεια Συρία. Η ασσυριακή εκκλησία βομβαρδίστηκε από αεροπορική επιδρομή σύμφωνα με πηγές.

Οι δυνάμεις του συριακού στρατού κινητοποιούν τις δυνάμεις τους προς το στρατιωτικό αεροδρόμιο «Μενγκ» βόρεια του Χαλεπίου.

Σε εξέλιξη βρίσκεται στρατιωτική ενίσχυση ενάντια σε ενδεχόμενη επιχείρηση της Τουρκίας. O συριακός στρατός στέλνει ενισχύσεις στους άνδρες του Συριακού Αραβικού Στρατού της 25ης Μεραρχίας και της Τέταρτης Μεραρχίας στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, αποτελούμενος από 800 άνδρες, 15 άρματα μάχης και 10 εκτοξευτές ρουκετών, για να αποκρούσει κάθε επίθεση του τουρκικού στρατού κατοχής στην περιοχή.

Η Ρωσία παρείχε υποστήριξη αεροσκαφών και ελικοπτέρων στο αεροδρόμιο Qamishli στη βόρεια Συρία. Χθες το βράδυ ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη έβαλαν στο στόχαστρο Toύρκους μισθοφόρους στην Mara’a της περιοχής Azaz. Θα υπήρχαν νεκροί και τραυματίες μεταξύ των μισθοφόρων της Τουρκίας.

O Erdogan προϊδέασε για την επικείμενη τούρκικη εκ νέου εισβολή στη Β Συρία για τη δημιουργία ασφαλούς ζώνης λέγοντας ότι θα γίνει ξαφνικά. Στο μεταξύ ο Τούρκος Πρόεδρος της USEN καθηγητής Δρ. Σαλίχ Γιλμάζ:

«Οι περισσότεροι από αυτούς που κατέφυγαν στην Τουρκία από τη Συρία βρίσκονται μέσα και γύρω από το Χαλέπι. Το Χαλέπι πρέπει να συμπεριληφθεί στο σχέδιο της Ασφαλούς Ζώνης..” Οι Τούρκοι επαναφέρουν θέμα Χαλεπίου…

Η Τουρκία έχει πάρει τον έλεγχο και έχει δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας στις συνοριακές περιοχές Zaho, Haci Omeran και Sidekan, όπου το PKK έχει παρουσία στο βόρειο Ιράκ.

Η ασφαλής ζώνη της Τουρκίας εκτεινόταν από το Ζάχο μέχρι τις πλαγιές του Καντίλ.

dimpenews.com

Back to top button