breaking newsΔιεθνή

Συνάντηση Μπλίνκεν με Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη – To απόγευμα το τετ α τετ με τον Μητσοτάκη στα Χανιά

 

 

Περιφερειακά θέματα και οι διμερείς σχέσεις στην ατζέντα τους

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνάντηση μεταξύ του Άντονι Μπλίνκεν και του τούρκου υπουργού Εξωτερικών Χακάν Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη. Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έφτασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής στην Τουρκία, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής και την Ελλάδα.

Οι δύο πολιτικοί αναμένεται να συζητήσουν περιφερειακά θέματα και οι διμερείς σχέσεις, όπως είχε δηλώσει ο τούρκος υπουργός πριν από λίγες ημέρες.

Μετά τη συνάντηση με τον τούρκο ομόλογό του, ο Μπλίνκεν θα γίνει δεκτός από τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτού αναχωρήσει για την Ελλάδα.

Λίγες ώρες θα διαρκέσει η επίσκεψη του Άντονι Μπλίνκεν στην Ελλάδα και αυτό γιατί έως τις 11 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί όλες τις χώρες που παίζουν σημαίνοντα ρόλο στη Μέση Ανατολή επιζητώντας την αποκλιμάκωση.

Η επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο των διπλωματικών προσπαθειών που καταβάλλουν οι Η.Π.Α. να αποτραπεί η διάχυση της σύγκρουσης σε περιφερειακό επίπεδο στη Μέση Ανατολή, με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς.

PrimeNews.

Back to top button