breaking newsΚύπροςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

42χρονη κατέληξε στην ΜΕΘ Λευκωσίας μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο

συντάχθηκε από AlphaNewsLive

Στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας άφησε την τελευταία της πνοή 42χρονη Ελληνοκύπρια, η οποία νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο.ΗΠΑ: Δικαστής υποσχέθηκε ότι θα επιτηρεί τις παραλίες ντυμένος χάρος για να μην υπάρξουν παραβάσεις | HuffPost Greece

Όπως πληροφορείται το Alphanews.Live, η 42χρονη πριν δυο μήνες είχε λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca και πριν από λίγες ημέρες φαίνεται να υπέστη θρομβοεμβολικό επεισόδιο άγνωστου τύπου μέχρι στιγμής, με αποτέλεσμα να εισαχθεί άμεσα στο ΓΝ Λευκωσίας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκ πρώτης όψεως ο θάνατος της 42χρονης δεν φαίνεται να σχετίζεται με το εμβόλιο καθώς οι παρενέργειες μετά από εμβολιασμό δύναται να παρουσιαστούν – σύμφωνα με την βιβλιογραφία – ένα μήνα μετά τον εμβολιασμό, κάτι που δεν συνέβη στη συγκεκριμένη περίπτωση. 

Σύμφωνα με τη διαδικασία και τα πρωτόκολλα που υπάρχουν, ο ιατρός που παρακολουθεί την περίπτωση θα πρέπει να αποστείλει σχετική αναφορά στις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες με όλο το ιστορικό του ασθενούς. Τα στοιχεία αυτά καταλήγουν σε ένα αλγόριθμο που δείχνουν εάν υπάρχει οποιαδήποτε διασύνδεση με τη φαρμακευτική αγωγή του ασθενούς ή το εμβόλιο ή άλλους παράγοντες. Οι φαρμακευτικές υπηρεσίες με τη σειρά τους θα προωθήσουν το υλικό στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων ο οποίος θα εξετάσει τα στοιχεία.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες, οι Φαρμακευτικές Υπηρεσίες δεν έχουν λάβει αναφορά για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Μαϊού, μια 39χρονη από τη Βρετανία, η οποία νοσηλευόταν για περίπου δέκα ημέρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας μετά από θρομβοεμβολικό επεισόδιο, είχε χάσει τη μάχη για τη ζωή. 

Η 39χρονη είχε εμβολιαστεί στις 6 Μαΐου σε εμβολιαστικό κέντρο στην Πάφο, με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα κανένα περιστατικό θρομβώσεων δεν διασυνδέθηκε 100% με τον εμβολιασμό, ωστόσο κάποια περιστατικά εμφάνισαν αυξημένες πιθανότητες διασύνδεσης. Τα αποτελέσματα τέτοιων εξετάσεων από τους Οργανισμούς Φαρμάκων μετατρέπονται στη συνέχεια σε οδηγίες ή προτροπές ή κατευθυντήριες γραμμές προς τους ιατρούς οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν υπόψη στη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής. 

 

alphanews.live

Back to top button