breaking newsκοινωνία

Οργή για τα γέλια Τσίπρα ενώ μιλούσε για νεκρούς πιλότους από πτώση μαχητικού

Ο Αλέξης Τσίπρας περιέγραψε με… γέλια πώς στις 26 Ιανουαρίου 2015 τον κάλεσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ για να τον ενημερώσει για συντριβή ελληνικού F-16 με δύο νεκρούς Έλληνες πιλότους στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας – «Αριστερός και συνείδηση, σχήμα οξύμωρο» γράφουν για την ατάκα περί «ήσυχης συνείδησης»

Από τα όσα είπε ο πρωθυπουργός δύο ήταν τα σημεία που συγκέντρωσαν τα περισσότερα σχόλια των πολιτών όπως προκύπτει από τα σχόλια που αναρτήθηκαν στο Twitter.

 

Το πρώτο σημείο που προκάλεσε την οργή των πολιτών ήταν η… γελαστή περιγραφή από τον Αλέξη Τσίπρα του πρώτου τηλεφωνήματος που έλαβε όταν μπήκε στο Μαξίμου και ήταν από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ για την συντριβή ελληνικού F-16 στις 26 Ιανουαρίου 2015 στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας από την οποία έχασαν τη ζωή τους οι δύο Έλληνες πιλότοι, ο μηναγός Παναγιώτης Λάσκαρης και ο σμηναγός Αθανάσιος Ζάγκας.


Στο ίδιο δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους εννέα Γάλλοι ενώ άλλα 17 άτομα – Γάλλοι και Ιταλοί – είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Το ελληνικό F-16 Block 50 της 341 Μοίρας συνετρίβη κατά τη διάρκεια της απογείωσης από την αεροπορική βάση Los Llanos με τη έρευνα να δείχνει ότι είχε γίνει κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις.

 

protothema

Back to top button