breaking newsΔιεθνή

Βραζιλία: Οι βόμβες διασποράς σκοτώνουν παιδιά και άμαχους – Οι ΗΠΑ θα έχουν ευθύνη για τους θανάτους

 

Σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο έχει προκαλέσει η απόφαση των ΗΠΑ να παράσχουν βόμβες διασποράς στην Ουκρανία

Ο βοηθός του προέδρου της Βραζιλίας Celso Amorim επεσήμανε τους κινδύνους σε σχέση με το σχέδιο των ΗΠΑ να μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία σε συνέντευξή του στο Bloomberg το Σάββατο 8 Ιουλίου .

«Όταν θραύσματα πέφτουν από τις βόμβες διασποράς, άλλα εκρήγνυνται και άλλα όχι. Μετά από αυτό, τα παιδιά παίζουν …Παρακολουθούμε έναν πόλεμο στον οποίο δεν εμπλέκεται μόνο μια πυρηνική δύναμη, αλλά η μεγαλύτερη πυρηνική δύναμη μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτός είναι λοιπόν ένας πολύ επικίνδυνος κόσμος», επισήμανε.

Όπως σημειώθηκε, η συνέντευξη δόθηκε όταν το σχέδιο μεταφοράς κελυφών διασποράς στο Κίεβο ήταν ακόμη υπό εξέταση στην Ουάσιγκτον.

Ο Amorim εξέφρασε την ανησυχία του για το σχέδιο και δήλωσε ότι η Βραζιλία αντιτίθεται στη χρήση τέτοιων πυρομαχικών στη σύγκρουση. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Παρασκευή 7 Ιουλίου ότι μεταφέρουν πυρομαχικά διασποράς στην Ουκρανία που απαγορεύονται από μια διεθνή σύμβαση που έχουν επικυρώσει 123 χώρες, μη συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Ουκρανίας

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας , σύμφωνα με τον ρωσικό στρατό, έχουν ήδη χρησιμοποιήσει πυρομαχικά διασποράς για να βομβαρδίσουν το Donbass, ιδιαίτερα τη μεγάλη πόλη του Donetsk.

Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας , Αντιστράτηγο Igor Konashenkov , αυτό υποδηλώνει ότι o στόχος των ουκρανικών στρατευμάτων είναι να σκοτώσουν τον μέγιστο αριθμό αμάχων.

Prime News.

Back to top button