Διεθνή

ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.. το Αζερμπαϊτζάν θα πολεμήσει να φτάσει στα σύνορα του 1918 αν δεν ανοίξει ο Διάδρομος του Zangezur. Και θα γίνει ιρανοτουρκικός πόλεμος! Το Αζερμπαϊτζάν σύμμαχος και Ισραήλ. Τελικά ο ιρανο-ισραηλινός πόλεμος θα αρχίσει για Αρμενία;

ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.. το Αζερμπαϊτζάν θα πολεμήσει μέχρι να φτάσει στα σύνορα του 1918 αν δεν ανοίξει ο Διάδρομος του Zangezur. Και θα γίνει ιρανοτουρκικός πόλεμος!Το Αζερμπαϊτζάν σύμμαχος και Ισραήλ. Τελικά ο ιρανο-ισραηλινός πόλεμος θα αρχίσει για την Αρμενία; Πόσο κοντά είμαστε σε μια τέτοια εξέλιξη;

Σύμφωνα με τον ρωσικό λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης Rybar, ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν θα πολεμήσει μέχρι να φτάσει στα σύνορα του 1918, παρά το Ιράν και την Αρμενία, εάν δεν ανοίξει ο Διάδρομος του Zangezur.

Εάν το Ιράν επέμβει στο Αζερμπαϊτζάν, η Τουρκία μπορεί επίσης να παρέμβει στο Ιράν.

Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία προειδοποίησε το Ιράν για το Αζερμπαϊτζάν.

Το Ιράν και η Τουρκία βρίσκονται σε ειρήνη από το 1847 μετά από αιώνες πολέμου. Η αστάθεια θα είναι κακή για όλους.

Μπορεί να υποτεθεί ότι η Τουρκία θα προστατεύσει στρατιωτικά το Αζερμπαϊτζάν από το Ιράν. Και το Ιράν δεν θέλει επίθεση στην Αρμενία γιατί θα κόψει τη διαδρομή του προς τον Καύκασο και θα ενισχύσει τον αζερικό εθνικισμό που αποτελεί πραγματικό κίνδυνο για το ιρανικό καθεστώς.

Το Αζερμπαϊτζάν είναι ο αντίποδας του Ιράν, ενός κοσμικού καθεστώτος που παίζει με τον αζερικό εθνικισμό, το εντελώς αντίθετο από το Ιράν, χωρίς να μιλήσουμε για τις ισχυρές σχέσεις του Αζερμπαϊτζάν με το Ισραήλ, που εκνευρίζει πολύ τους Ιρανούς.

Τέλος, είναι πολύ περίπλοκο, ελπίζοντας ότι το Ιράν και η Τουρκία θα μειώσουν τις εντάσεις μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν.

Σύμφωνα με φήμες, το Ιράν προειδοποίησε το Αζερμπαϊτζάν να επιδείξει αυτοσυγκράτηση σε περίπτωση επίθεσης στην Αρμενία σε ένα μήνυμα που μετέφερε το ιρανικό ΥΠΕΞ στον τουρκικό ΥΠΕΞ Fidan κατά την επίσκεψή του στην Τεχεράνη στο Ιράν.

Αυτό εξηγεί την επίσκεψη του αντιπροέδρου του Αζερμπαϊτζάν στο Ισραήλ, είπε σε ισραηλινό κανάλι: «Ισραήλ, Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία θα δημιουργήσουν μια νέα μορφή τριμερούς συνεργασίας».

Έχουμε δύο αντίθετες «συμμαχίες» στον Νότιο Καύκασο:Ιράν Αρμενία, Αζερμπαιτζάν, Τουρκία, Ισραήλ.

Εν τω μεταξύ, ένα προπαγανδιστικό κλιπ από την ιρανική πλευρά:

Tο Ιράν σήκωσε τα αναγνωριστικά του drones πάνω από το Syunik/Σιουνίκ, στα σύνορα Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας.Θα εμπλακεί

Ο Ιρανός ΥΠΕΞ προειδοποίησε προχθές τον Τούρκο ομόλογό του στην Τεχεράνη να παραιτηθεί από το σχέδιο διαδρόμου Zangezur.

Οι Τούρκοι επιδίδονται κι εκεί φαίνεται σε ένα σχέδιο αλά Πύλα όπου με πρόσχημα διάνοιξης διαδρόμων επιθυμούν να βελτιώσουν τη γεωστρατηγική τους θέση και να επωφεληθούν επί του πεδίου..
Η επιθυμητή χερσαία σύνδεση Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία ς θ’αποκόψει το Ιράν από την Αρμενία.
«Δεν θα δεχθούμε ποτέ καμία γεωπολιτική αλλαγή ή περιορισμό υφιστάμενων διαδρομών διέλευσης» τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ στον Φιντάν.

ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ.. το Αζερμπαϊτζάν θα πολεμήσει μέχρι να φτάσει στα σύνορα του 1918 αν δεν ανοίξει ο Διάδρομος του Zangezur. Και θα γίνει ιρανοτουρκικός πόλεμος!

dimpenews.com

Back to top button