Διεθνή

Κλιμάκωση προς γενίκευση. Ισραηλινά μαχητικά πέταξαν πάνω από την πρωτεύουσα της Υεμένης Sanaa. Θα βομβαρδίσουν και την Υεμένη….

Κλιμάκωση προς γενίκευση.. Σύμφωνα με αναφορές, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τη Sanaa την πρωτεύουσα της Υεμένης ως ένα μήνυμα προς τους Χούτι, αφού έλαβαν εξουσιοδότηση από τον Συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία απειλεί με αεροπορικές επιδρομές στις πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη και ελέγχουν την πρωτεύουσα και το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ισραηλινά αεροπλάνα για πρώτη φορά πετούν πάνω από τη Σαναά και παρακολουθούν έναν αριθμό στόχων.
Επειδή ο εναέριος χώρος παρακολουθούνταν από τον συνασπισμό, αυτά τα αεροπλάνα έλαβαν την άδεια των δυνάμεων του συνασπισμού και οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία εξουσιοδότησαν αυτά τα αεροπλάνα να πετούν.

Οι Χούτι στρατηγικοί σύμμαχοι του Ιράν όπως και Χεζμπολά και η Συρία..Αν το Ισραήλ βομβαρδίσει την Υεμένη είναι σίγουρο πως θα υπάρξει επιπλέον ανάφλεξη..

Οι κινήσεις του Ισραήλ γίνονται για ν΄αναχαιτίσουν τις επιθέσεις σιιτών Χούτι κατά πλοίων ισραηλινών συμφερόντων στην Ερυθρά Θάλασσα. Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης, ανακοίνωσαν εντός 12ωρου πως πραγματοποίησαν στρατιωτική επιχείρηση εναντίον δύο πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, τα MSC Alanya και MSC PALATIUM III, τα οποία κατευθύνονταν προς Ισραήλ.. ”Στοχεύτηκαν με δύο κατάλληλους θαλάσσιους πυραύλους», είπε ο ταξίαρχος Yehya Sarie εκπρόσωπος τύπου στρατού των Χούτι.

dimpenews.com

Back to top button