breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Στην Ολλανδία η πρώτη απαγόρευση διαφημίσεων για προϊόντα κρέατος

Η πόλη Χάρλεμ απαγορεύει όλες τις διαφημίσεις που προωθούν το κρέας, λόγω των υποτιθέμενων αρνητικών επιδράσεων που έχει το κρέας στην κλιματική αλλαγή

Ολλανδία: Την περασμένη Τετάρτη, αξιωματούχοι της ολλανδικής πόλης Χάρλεμ ανακοίνωσαν ότι η πόλη θα απαγορεύσει όλες τις διαφημίσεις που προωθούν το κρέας, λόγω των υποτιθέμενων αρνητικών επιδράσεων που έχει το κρέας στην κλιματική αλλαγή. «Περίπου το 95 τοις εκατό των Ολλανδών τρώνε κρέας, συμπεριλαμβανομένου του 20 τοις εκατό κάθε μέρα, σύμφωνα με την ολλανδική κεντρική στατιστική υπηρεσία».

Οι Κάτω Χώρες γίνονται όλο και πιο εχθρικές έναντι των ορυκτών καυσίμων, καθώς και των εκπομπών από τη γεωργία τον περασμένο χρόνο, οδηγώντας στην πρόσφατη εξέγερση των Ολλανδών αγροτών. Οι αγρότες κλήθηκαν να εφαρμόσουν μια μείωση περίπου 30% στις εκπομπές έως το 2030, κάτι που θα ήταν ουσιαστικά το καρφί στο φέρετρο για πολλές οικογένειες και αγροκτήματα που λειτουργούσαν εδώ και δεκαετίες.

Οι αγρότες απάντησαν βγάζοντας τρακτέρ στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μερικές φορές δημιουργώντας οδοφράγματα και κλείνοντας την αγορά. Επιπλέον, κάλυκες σανού πυρπολήθηκαν στις άκρες των δρόμων και ορισμένοι αγρότες άρχισαν να ρίχνουν κοπριά σε κυβερνητικά κτίρια.

«Η ολλανδική κυβέρνηση θέλει να μειώσει το κοπάδι των τεσσάρων εκατομμυρίων αγελάδων της χώρας κατά σχεδόν το ένα τρίτο, και πιθανώς να κλείσει ορισμένες φάρμες, σε μια προσπάθεια να επιτύχει τους στόχους μείωσης εκπομπών, φαινομενικά χωρίς να λαμβάνει υπόψη τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει μια τέτοια κίνηση στον τομέα της γεωργίας και των τροφίμων της χώρας».

Οι διαμαρτυρίες ήταν τόσο σημαντικές που ο ολλανδός υπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε επισήμως, δηλώνοντας ότι δεν ήταν το κατάλληλο άτομο για τη δουλειά, σύμφωνα με το AP News.

Η ολλανδική κυβέρνηση έχει δώσει ευχαρίστως τα χέρια  με το παγκόσμιο οικονομικό φόρουμ(WEF), και έσπρωξε την ιδεολογία του Great Reset — από όπου προέρχονται όλες αυτές οι παράφρονες ιδέες, όπως η απαγόρευση διαφημίσεων κρέατος ενώ προωθείται η κατανάλωση ζωύφιων. Το WEF ενθαρρύνει τις χώρες να κινηθούν προς κοινωνίες καθαρών μηδενικών εκπομπών, με κάθε δυνατό μέσο.

Αν αυξάνει το κόστος φυσικού αερίου και πετρελαίου; Ας είναι. Εάν η αυξημένη τιμή των καυσίμων προκαλεί άνοδο της τιμής των προϊόντων και των αγαθών; Καλό είναι και αυτό. Εάν η αλυσίδα εφοδιασμού αρχίσει να βλέπει καθυστερήσεις λόγω των εξόδων αποστολής, κάτι που βλάπτει τις επιχειρήσεις, ακόμη και αναγκάζοντας κάποιες να κλείσουν λόγω των υψηλών τιμών, αυτό θεωρείται επίσης απλώς ως ένα μέσο για έναν σκοπό.

Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο αληθινό από ό,τι στην Ολλανδία, η οποία έχει επαινεθεί πολλές φορές από το WEF για τη δέσμευσή της στο καθαρό μηδέν, με κάθε απαραίτητο μέσο. Όπως ήταν αναμενόμενο με τις πολιτικές τους για την «κλιματική αλλαγή», πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων θα κλείσουν τα καταστήματα τους, εάν οι τιμές της ενέργειας δεν πέσουν σύντομα.

Ακόμη και ο Καναδάς προσπάθησε πρόσφατα να εφαρμόσει παρόμοιες πολιτικές σχετικά με τις γεωργικές εκπομπές, στοχεύοντας συγκεκριμένα τα λιπάσματα. Αυτές οι πολιτικές φαίνεται να μην λαμβάνουν υπόψη την ανάγκη για λιπάσματα ή το γεγονός ότι η απαγόρευσή τους θα δημιουργούσε όχι μόνο πιθανή έλλειψη τροφίμων, αλλά θα αύξανε επίσης σημαντικά την τιμή των τροφίμων.

Prime News

Back to top button