Διορία μέχρι την Τρίτη έθεσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν στους Κούρδους να εγκαταλείψουν την «ζώνη ασφάλειας» τα όρια της οποίας έχει θέσει αυθαίρετα ο ίδιος, βάσει της συμφωνίας με τις ΗΠΑ για την διορία των 120 ωρών που εκπνέει την συγκεκριμένη ημέρα.
Μιλώντας σε συγκέντρωση του κόμματός του στην Καισάρεια ο Ερντογάν είπε πως εάν δουλέψει η συμφωνία των 120 ωρών για την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων έχει καλώς. Εάν όμως όχι τότε θα συνεχίσουμε την επιχείρηση «Πηγή της Ειρήνης» από εκεί που την αφήσαμε και θα συντρίψουμε τους τρομοκράτες, είπε.
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, κ.κ. Πενς και Πομπέο αντίστοιχα, μετέβησαν στην Άγκυρα την περασμένη Πέμπτη για επίσημη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Στην συνάντηση συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός στην Συρία για 120 ώρες, ώστε να αποχωρήσουν οι συριακές και κουρδικές δυνάμεις -με αμερικανική επίβλεψη- από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας.
#BREAKING #Turkish President #Erdogan [Manbij and Ain Al Arab]:
“I will talk to #Russia|n President #Putin in Sochi. The same goes for that area. We have to solve this. If it works, it works. If not, we will continue with our own plan.” pic.twitter.com/vA12EHw9Pf
— EHA News (@eha_news) October 19, 2019
pronews