breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ: «ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΤΕ ΤΩΡΑ!»

 

Αφού κατάφεραν να επιβιώσουν ενός εμφυλίου πολέμου και των επιθέσεων του Ισλαμικού Στρατού (ISIS) η χριστιανική μειονότητα στην Συρία , βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμα μεγάλη απειλή.

 

Εκπρόσωποι Χριστιανικών κοινοτήτων εκφράζουν την αγωνία και τον φόβο τους και επισημαίνουν ότι τουρκική στρατιωτική εισβολή και η σύγκρουση με τους Κούρδους της περιοχής θα μπορούσαν να υποχρεώσουν τους χριστιανούς της περιοχής να φύγουν. «Αυτό σημαίνει μια ακόμα τραγωδία για τη χριστιανική παρουσία στη Συρία» τονίζουν.

Ο στόχος της τουρκικής επιχείρησης είναι διττός.

Πρώτον, να επανεγκατασταθούν έως και 2 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες που διαμένουν επί του παρόντος στην Τουρκία και δεύτερον, να εκκαθαριστεί ο κουρδικός πληθυσμός στην περιοχή, δημιουργώντας έτσι ένα μουσουλμανικό μωσαϊκό.

«Είναι πολύ πιθανό η αμερικανική απόσυρση από την περιοχή να οδηγήσει στην εξαφάνιση του χριστιανισμού από την περιοχή» αναφέρουν εκπρόσωποι των Χριστιανών και διερωτώνται: «Πώς μπορεί μια χώρα [Τουρκία] να εισβάλει σε μία άλλη με το πρόσχημα της πάταξης της τρομοκρατίας; Ο στόχος θα είναι μόνο η τρομοκρατία ή οι «ανεπιθύμητοι άνθρωποι» »

Στην περιοχή της βορειοανατολικής Συρίας εκτιμάται ότι ζουν περίπου 100.000 Χριστιανοί.

Περισσότεροι από 700.000 Χριστιανοί έχουν εγκαταλείψει τη Συρία από το 2011.

orthodoxia agency

Back to top button