breaking newsΕλλάδα

ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΚΩΣ;

Η Ένωση Αστυνομικών Β΄ Δωδεκανήσων καταγγέλλει την Πολιτεία…

Του Παναγιώτη ΑποστόλουΠολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Φαντάζομαι, πως όλοι ενημερωθήκατε για το τι ακριβώς συνέβη στο Hot Spot στη Μόρια της Λέσβου, όπου “φιλοξενούνται” μετανάστες οι οποίοι παρανόμως εισήλθαν στη χώρα μας!

Στα Συστημικά ΜΜΕ της Πατρίδος μας έγινε ένας κακός χαμός από τη “ζεστή” είδηση! Έκαναν όλοι οι αργυρώνητοι κονδυλοφόροι των ιδιωτικών καναλιών, πως δεν γνώριζαν τίποτε, έκαναν λες και έπεσαν ξαφνικά από το φεγγάρι και αντιλήφθηκαν την ωμή πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες στη χώρα τους!

Έκρυθμη η κατάσταση στη Μόρια, έγραψαν! Εικόνες χάους στο Hot Spot στη Μόρια! Ανεξέλεγκτη η κατάσταση! Δυο νεκροί από τα άγρια επεισόδια και τις συγκρούσεις ομάδων! Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες!

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες! Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου, που εδρεύει στη Μυτιλήνη, μίλησε για μια νεκρή γυναίκα!

Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η κυβέρνηση! Ποια κυβέρνηση, η χθεσινή ή η σημερινή; Ποια μέτρα; Να πάρουμε εκατοντάδες – χιλιάδες παράνομους μετανάστες από τα νησιά μας, να τα αποσυμφορήσουμε και να τους μεταφέρουμε στο εσωτερικό της χώρας! Δεν λέω, αποτελεσματική (;;;) πολιτική και όπως μας είπε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δέκα χιλιάδες θα μεταφερθούν μόνο στην Αττική, αλλά δεν ξέρουν ακόμη πού!

Μπράβο και εύγε στην ελληνική Πολιτεία! Το έλυσε το πρόβλημα!

Προετοιμάζεται από τον Ερντογάν “θερμό επεισόδιο”;

Στο σημείο αυτό όμως, θα πρέπει να σοβαρευτούμε! Θα παρακαλούσα να θυμηθείτε επί πόσα χρόνια γράφω και αναδεικνύω μέσω της άριστης πληροφόρησης που έχω από πολύ αξιόπιστες πηγές μου (η Πολιτεία δεν έχει μέσω της ΕΥΠ και των άλλων Υπηρεσιών της;), για το τι ακριβώς συμβαίνει στα Δωδεκάνησα και τα νησιά μας του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

Μόλις πριν λίγες ημέρες, έγραφα “Ιδού πώς φύλατταν Θερμοπύλες οι Συριζαίοι” και ανέλυα, πως τα νησιά μας είναι ανυπεράσπιστα! Έκανα δε, ιδιαίτερη αναφορά στη Μυτιλήνη! Πιστεύω αξίζει να διαβάσετε αυτό το άρθρο μου!

Επίσης, μόλις χθες έγραψα στη στήλη μου “Κόκκινο Πιπέρι” τα εξής:

Μήνες τώρα είναι ζήτημα συζητήσεως και προβληματισμού σε κυβερνητικό επίπεδο, σε διπλωματικούς κύκλους, αλλά και σε διάφορες υψηλόβαθμες “δεξαμενές σκέψεως” (think tank), εάν και πότε ο Σουλτάνος της Τουρκίας Ρ. Τ. Ερντογάν θα δημιουργήσει “θερμό επεισόδιο” στο Αιγαίο Πέλαγος, προκειμένου να ισχυροποιήσει δεδομένα συνεκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου, που κρύβει στα “σωθικά” του το ελληνικό Αρχιπέλαγος!

Η υψηλότατη και άκρως έγκυρη πληροφόρησή μας, λέγει πως κατά το πρόσφατο παρελθόν, δόθηκαν οι ευκαιρίες στον Ερντογάν προκειμένου να επιχειρήσει ένα “θερμό επεισόδιο”, δεχόμενος άλλωστε πιέσεις από το έμπιστο περιβάλλον του προς αυτόν τον σκοπό!

Ωστόσο εκείνος, δεν θεωρούσε κατάλληλη καμιά από τις ευκαιρίες που του δόθηκαν, παρ΄ ότι το περιβάλλον του θεωρούσε, ότι θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί την διστακτικότητα, ίσως και τον φόβο που επιδείκνυε η προηγούμενη, αλλά και η σημερινή ελληνική κυβέρνηση στην προκλητικότητα της δικής τους κυβερνήσεως!

Όμως προχτές είχαμε τα τραγικά γεγονότα στο Hot Spot της Μόριας, που σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη υπεραυξημένη είσοδο στα νησιά μας του Βόρειου Αιγαίου παράνομων μεταναστών, προβληματισμένη και ανήσυχη η ελληνική κυβέρνηση αναζητεί άμεση λύση στο τεράστιο αυτό εθνικό μας πρόβλημα!

Στις συνεδριάσεις της η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη, ας λάβει πολύ σοβαρά και το παρακάτω ενδεχόμενο, που μας εκμυστηρεύτηκε η πολύ καλά πληροφορημένη πηγή μας!

Ενδεχομένως, τώρα να είναι ο κατάλληλος χρόνος για τον Ρ. Τ. Ερντογάν να “χτυπήσει” στο Αιγαίο! Το ζήτημα χειρίζεται ο ίδιος μαζί με τους Υπουργούς, της Άμυνας Χουλουσί Ακάρ και των Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, που τυγχάνει και γαμπρός του Ερντογάν!

Το σχέδιο προβλέπει μεταφορά κομάντος του τουρκικού στρατού με βαρύ οπλισμό σε βάρκες, όπου θα υπάρχουν μερικές γυναίκες και παιδιά, με προορισμό τα παράλια της Λέσβου!

Όπου θα μεταβούν ο αρχηγός της ΕΛΑΣ και ο γ.γ. Μεταναστευτικής πολιτικής! Όπου ο δήμαρχος Μυτιλήνης, δήλωσε ξεκάθαρα, πως έχει ξεφύγει η κατάσταση στη Μόρια, η οποία είναι ανεξέλεγκτη και κινδυνεύουμε όλοι μας!

Αλλ΄ όμως το ενδεχόμενο τουρκικό “χτύπημα”, να μην γίνει στην Λέσβο, αλλά η όλη έκρυθμη κατάσταση να δημιουργήθηκε εκεί, προκειμένου να παραπλανηθεί η ελληνική πλευρά! Και το “επιθετικό χτύπημα” να γίνει σε άλλο νησί των Δωδεκανήσων ή σε μικρό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου!

Ας λάβει αυτές τις πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση πολύ σοβαρά κι ας τις επεξεργαστεί δεόντως με τις Υπηρεσίες της!

(στην φωτογραφία ο γαμπρός του Ερντογάν επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπίας, στην προ μηνών επίσκεψη στο Λευκό Οίκο, για το θέμα της αγοράς των ρωσικών S-400)!

Γιατί ανησυχούν στην Κω;

Κυβερνητικά στελέχη έχουν παραδεχτεί, ότι μεταξύ των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στα νησιά μας, ενδεχομένως να υπάρχουν και σκληροί μάχιμοι τζιχαντιστές! Γι΄ αυτό έχει κατακόρυφα αυξηθεί το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων των νησιών μας!

Αλλά, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους ξένους επισκέπτες των νησιών μας, και για τον λόγο αυτό το φετινό καλοκαίρι ήταν αισθητή η τουριστική μείωση στα νησιά μας!

Επιπρόσθετα, αυτή η κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα νησιά μας, μεταφέρεται μέσω του διαδικτύου και των κινητών τηλεφώνων σε γνωστούς και φίλους τους, αποτρέποντάς τους να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου μας! Κατ΄ αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν των νησιών μας!

Ωστόσο, την Κυριακή το απόγευμα – σύμφωνα με πληροφορία μας – συναντήθηκαν στο Δημαρχείο της Κω με τον Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, ο Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Διοικητής της Αστυνομίας Κω και ο Διοικητής του Λιμενικού Σώματος Κω!

Αν η πληροφορία της συνάντησης ευσταθεί, τι να συζήτησαν άραγε Κυριακάτικά;

Μήπως για την ενδεχόμενη λειτουργία στο νησί δευτέρου Hot Spot, μετά από αυτό που ήδη λειτουργεί στο Πυλί; Ή για την γενικότερη ανησυχία τους για τις αυξανόμενες ροές παράνομων μεταναστών στην Κω;

Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες! Να κλάψουμε, , ή να γελάσουμε;

Στα Συστημικά ΜΜΕ (τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα και εφημερίδες, ακόμη και πόρταλ του διαδικτύου που ελέγχονται από αυτά τα Μέσα) δεν είδατε, ούτε θα δείτε την παρακάτω συγκλονιστική είδηση!

Η Ένωση Αστυνομικών Β΄ Δωδεκανήσων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση και η οποία δημοσιεύθηκε στην τοπική εφημερίδα, “Το Βήμα της Κω” στις 17/9/2019:

«Καταγγέλλουμε την κατάσταση που επικρατεί στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Κω και Λέρου, καθώς και στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κω!

Εδώ και αρκετό καιρό η Ένωσή μας είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους αρμόδιους με δεδομένο ότι οι δομές της περιοχής μας έχουν ξεπεράσει κατά πολύ την χωρητικότητά τους και είχαμε αντιληφθεί, ότι ήταν θέμα χρόνου η κατάσταση να τεθεί εκτός ελέγχου!

Το μην λαμβάνονται υπ΄ όψιν οι ανησυχίες μας, δεν μας εκπλήσσει, μας ανησυχεί όμως ότι δεν προβλημάτισε κανένα το γεγονός ότι στο ΚΥΤ Κω με χωρητικότητα 800 ατόμων στοιβάζονται 3.800 άτομα και στο ΚΥΤ Λέρου με χωρητικότητα 700 ατόμων, βρίσκονται εκεί 1.400 άτομα!

Η χθεσινή εξέγερση 150 μεταναστών από τη Σομαλία, όπου κινδύνευσαν αστυνομικοί και αντιμετωπίστηκε με εκτεταμένη χρήση χημικών, είναι η κορφή του παγόβουνου.

Ωστόσο εμείς, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να υποβαθμιστεί το πρόβλημα και να εξωραϊστεί η κατάσταση και φυσικά να κινδυνέψουν συνάδελφοί μας!

Απαιτούμε λοιπόν, την άμεση αποσυμφόρηση των δομών της περιοχής μας, συνυπολογίζοντας ότι οι μεταναστευτικές ροές συνεχίζονται. Σε διαφορετική περίπτωση η αντίδρασή μας θα είναι δυναμική και στοχευμένη, που δεν θα αφήσει κανένα ανεπηρέαστο»!

Την ανακοίνωση υπογράφουν, ο Πρόεδρος Κυδωνάκης Αντώνιος και ο Γ.Γ. Σπανάκης Μιχαήλ!

Κατά τα λοιπά, η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει πρωτοβουλίες!

Να κλάψουμε ή να γελάσουμε τελικά;;

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr

Back to top button