breaking newsΕλλάδα

Ναι, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δημοσίευσε χάρτες της Τουρκίας με ελληνικά εδάφη – Ολόκληρη η αλήθεια αφτιασίδωτη

Τεράστια σύγχιση αλλά και αποπροσανατολισμό της ελληνικής κοινής γνώμης προκαλούν δημοσιεύματα και δηλώσεις που χαρακτηρίζουν ως ψεύτικες ειδήσεις (fake news) την προκλητικότατη ανάρτηση χαρτών που παρουσιάζουν την μισή Ελλάδα ως τουρκική, όπως και τη Βουλγαρία, σε λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που έχει την ονομασία “MSB Hulusi Akar”.

 

Η δικαιολογία που προβάλλεται από διαφόρους, όπως τα ELLINIKA XOAXES, αλλά και το “επιχείρημα” με βάση το οποίο χαρακτηρίζουν την επαίσχυντη ανάρτηση, που είναι ένα τεράστιο πολιτικοδιπλωματικό σκάνδαλο, ως fake news, είναι ότι η σελίδα όπου αναρτήθηκαν οι χάρτες, δεν είναι επίσημη και η διαβεβαίωση που έλαβαν από τους Τούρκους αρμοδίους ότι ο Χουλουσί Ακάρ δεν διατηρεί προσωπικό λογαριασμό και ότι η σελίδα αυτή είναι “φίλων του Χ. Ακάρ” και έχει άγνωστους διαχειριστές.

Μια ελληνική παροιμία λέει ότι η “η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα μεγάλο ψέμα”.

Εδώ λοιπόν παρουσιάζεται η μισή αλήθεια.

Ποια είναι η πραγματικότητα, χωρίς φτιασίδια και χωρίς καμία σκοπιμότητα.
Στην Τουρκία αν ανοίξεις έναν λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτώσης, φακελώνεσαι την ίδια στιγμή και αν αναρτήσεις σχόλια που ενοχλούν ή θίγουν τον πρόεδρο, την κυβέρνηση, τα μέλη της και την Τουρκία, ο λογαριασμός κλείνει σε λιγότερο από μια ώρα και ο διαχειριστής συλλαμβάνεται και ασκούνται εις βάρος του διώξεις.

Σε αυτή τη χώρα, λοιπόν, θα ανοίξει ένας λογαριασμός με το όνομα του υπουργού εθνικής άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, θα έχει ογδόντα χιλιάδες φίλους, θα αναρτά χάρτες εναντίον γειτονικών χωρών με τους οποίους δεν συμφωνεί ο Ακάρ και δεν είναι μέσα στις επιδιώξεις και τα σχέδια της Τουρκίας και ο λογαριασμός αυτός θα μείνει ανοιχτός για μήνες;

Και έρχονται Έλληνες που χαρακτηρίζουν αυτήν την τεράστια πρόκληση, που είναι προφανές ότι έχει την έγκριση του Χ. Ακάρ αλλά και των τουρκικών αρχών, ως ψεύτικη είδηση, ως παραπληροφόρηση και θα διασπείρουν τεράστιες ανακρίβειες στην ελληνική κοινωνία, πλήττοντας προφανέστατα τα εθνικά μας συμφέροντα μέσω αυτής της επικίνδυνης παραπληροφόρησης.
Ανασκευάστε κύριοι το ταχύτερο δυνατόν.

Οι χάρτες αυτοί δεν είναι και πολύ διαφορετικοί από το χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας” και είναι προφανές ότι η σελίδα αυτή είναι όργανο προπαγάνδας του τουρκικού υπουργείου άμυνας και του τουρκικού κράτους.
Άρα, ο χαρακτηρισμός ως “ψεύτικη είδηση και παραπληροφόρηση” αυτής της επάισχυντης και εθνικά επιζήμιας ανάρτησης, κάτι που όπως προαναφέρθηκε είναι η μισή αλήθεια, ξεπλένει την ημιεπίσημη τουρκική προπαγάνδα εις βάρος της εδαφικής ακεραιρεότητας της πατρίδας μας και πρέπει να επανορθώσετε, γράφοντας ολόκληρη την αλήθεια.

Ανασκευάστε και μην καταστρέφετε την αξιοπιστία και το έργο σας, που στις περισσότερες περιπτώσεις βοηθάει στη σωστή πληροφόρηση και αποτελεί όντως ένα δίχτυ ασφαλείας απέναντι στις ψεύτικες ειδήσεις και την παραπληροφόρηση.
Όμως εδώ είπατε τη μισή αλήθεια, ελπίζω από άγνοια, και πρέπει να επανορθώσετε.

Σημείωση: Λάθη όλοι κάνουμε, όπως κάναμε κι εμείς μερικές φορές, εσείς μας το υποδείξατε και επανορθώσαμε.

 

https://infognomonpolitics.blogspot.com/2019/10/blog-post_628.html

Back to top button