breaking newsΕλλάδα

Συναγερμός στην ΕΥΠ για κύματα εξτρεμιστών μουσουλμάνων της ISIS στην Ελλάδα: Ειδικά κλιμάκια σε Έβρο και νησιά

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην ΕΥΠ καθώς έντονος είναι ο φόβος για μαζική είσοδο εξτρεμιστών μουσουλμάνων της ISIS σε ελληνικό έδαφος από τις ανοικτές πύλες εισόδου.

Έτσι για αυτό το λόγο κλιμάκια της Υπηρεσίας έχουν ήδη καταφθάσει σε Έβρο και «κομβικά» νησιά του ανατολικού Αιγαίου προκειμένου να ελέγξουν, όσο αυτό είναι δυνατό, και να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε χιλιάδες αλλοδαπούς, όσους έχουν παρελθόν εξτρεμισμού και έχουν πολεμήσει με την ISIS.

Βέβαια τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαία, εάν η Ελλάδα είχε κλείσει τα σύνορά της όπως έχουν κάνει όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες,από τα Σκόπια και την Βουλγαρία μέχρι το Βερολίνο πλην όμως εδώ είναι Ελλάδα. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, που να μπορεί να προφέρει  η απλή λογική.

Έτσι τα κλιμάκια της ΕΥΠ εφοδιασμένα με καταλόγους εξτρεμιστών μουσουλμάνων που έχουν προσφέρει ξένες αντίστοιχες υπηρεσίες, έχουν στήσει «καραούλι» στις πύλες ανεμπόδιστης εισόδου με την ελπίδα να ανακαλύψουν πρώην ή και νυν μέλη της ISIS υπό το μανδύα του «πρόσφυγα».

Ο φόβος για τις αθρόες εισόδους εξτρεμιστών μουσουλμάνων έγκειται στο γεγονός, ότι στα στρατόπεδα κράτησής τους, που ελέγχονται από το SDF, έχουν σημειωθεί ήδη εξεγέρσεις και κανείς δεν γνωρίζει εάν οι Κούρδοι έχουν πλέον την αποφασιστικότητα, υφιστάμενοι ήδη την τεράστια πίεση από τις τουρκικές δυνάμεις, να διαθέσουν πολύτιμο έμψυχο δυναμικό, για να ελέγξουν πληθυσμούς τζιχαντιστών στα στρατόπεδα κράτησης.

Με άλλα λόγια κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξουν μαζικές αποδράσεις, ή εάν τα στρατόπεδα αυτά καταληφθούν επίσης από τους φανατικούς ισλαμιστές του FSA, απλά δεν θα τους αφήσουν ελεύθερους, όπως έχουμε ήδη ενημερώσει από εχθές.

Στο μεταξύ και η ΕΛ.ΑΣ. λαμβάνει τα μέτρα της μετά την ΕΥΠ λόγω της εισβολής της Τουρκίας στο Συριακό έδαφος, με εντολές για 24ωρη φύλαξη Τουρκικών στόχων στην Αθήνα, όπως εταιρείες και βέβαια η Πρεσβεία του γειτονικού κράτους.

Οι εντολές που έλαβαν οι αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες κάνουν λόγο για αυξημένα μέτρα επαγρύπνησης και φύλαξη ευαίσθητων στόχων, όπως τουρκικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η Πρεσβεία βέβαια της Τουρκίας και οι διπλωμάτες της, καθώς υπάρχουν φόβοι για δυναμικές αντιδράσεις από την πλευρά των Κούρδων.

Στο μεταξύ στην ίδια τη βόρεια Συρία, ο αριθμό; των νεκρών αυξάνεται με δραματικό ρυθμό, και τα βίντεο με τους χιλιάδες Κούρδους  που οδηγούνται στη φυγή προκαλούν προβληματισμό.

Το τραγικό παζλ της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία συνθέτουν τα γεγονότα αυτά που δημιουργούν παγκόσμια ανησυχία και κατακραυγή, σε μια εποχή που έχει μειωθεί σημαντικά η δύναμη της ISIS, στη Συρία, καθώς στην Ευρώπη το δίκτυο βρίσκεται σε ανάπτυξη.

Σύγχυση με τον πραγματικό αριθμό των νεκρών

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις δεν έχουν δώσει επίσημο απολογισμό νεκρών. Στις τάξεις τους πολεμούν και Χριστιανοί μαχητές που προσεύχονται, όπως φαίνεται και στο βίντεο, πριν από τη σύγκρουση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, οι νεκροί από την τουρκική εισβολή στη Συρία ξεπερνούν τους 100. Όπως αναφέρει ωστόσο το Συριακό Παρατηρητήριο, οι νεκροί ανέρχονται σε τουλάχιστον 31 ανέμεσα στους οποίους και οκτώ άμαχοι.

Την ίδια στιγμή, από την απάντηση των Κούρδων με ρουκέτες έναντι δύο τουρκικών πόλεων έχουν – μέχρι στιγμής – σκοτωθεί τουλάχιστον έξι άνθρωποι, ανάμεσα στους οποίους και ένα μωρό εννέα μηνών.

pronews.gr

Back to top button