breaking newsΕλλάδα

Τι πραγματικά συνέβη στην εκτέλεση του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα – Ατιμώρητοι οι Αλβανοί δολοφόνοι

 

Το τι πραγματικά συνέβη στην εκτέλεση του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα για την οποία παραμένουν ακόμη ατιμώρητοι οι Αλβανοί δολοφόνοι, είναι κάτι για το οποίο η Ελλάδα πρέπει να πιέσει να αποκαλυφθεί η αλήθεια μέχρι τέλους.

Πρέπει να βρεθεί και αυτός ο οποίος έδωσε την εντολή της εκτέλεσής του και αυτός ο οποίος εν τέλει τον πυροβόλησε θανάσιμα. Πρέπει να επιμείνει η Ελλάδα σε αυτό.

Οι Αλβανοί σκοπίμως δεν απέδιδαν την σορό του δολοφονημένου ήρωα  για να μην γίνει σωστή ιατροδικαστική εξέταση, ενώ το πόρισμά τους τώρα επιχειρεί να τον βγάλει… αυτόχειρα!

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας (1983;-28 Οκτωβρίου 2018) ήταν ο τελευταίος Έλληνας ήρωας με καταγωγή από τη Βόρεια Ήπειρο, ο οποίος πέθανε για τα πιστεύω του και τα εθνικά ιδεώδη δολοφονημένος από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής Αστυνομίας σαν σήμερα στις 28 Οκτωβρίου 2018, στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου κατά τον εορτασμό της ελληνικής εθνικής επετείου.

Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών, καθώς φέρεται να ύψωσε ελληνικές σημαίες στο χωρίο Βουλιαράτες, στο Αργυρόκαστρο.

Τί προηγήθηκε ακριβώς και ποιά ήταν η συμπεριφορά των Αλβανών αστυνομικών είναι κάτι το οποίο η αλβανική Αστυνομία το αποκρύβει.
Εκείνο το πρωί είχαν προγραμματισθεί και έγιναν δύο εκδηλώσεις στα νεκροταφεία Ελλήνων πεσόντων στην περιοχή στις 10 και στις 12 με συμμετοχή πλήθους κόσμου- πολλοί εκ των οποίων, μάλιστα, κρατούσαν ελληνικές σημαίες.

Οι εκδηλώσεις ήταν επ’ αφορμή της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας που σύμφωνα με τις πληροφορίες είχε πάει στην Αλβανία στις 2 Οκτωβρίου, φέρεται να είχε βάλει πολλές σημαίες στο χωριό, ενώ κατά την εκδοχή που προβάλλετα από τα αλβανικά ΜΜΕ «η συμπεριφορά του ήταν προκλητική» και κάτοικοι του χωριού κάλεσαν την αστυνομία επειδή «γέμισε το χωριό με ελληνικές σημαίες»!

Μιλάμε για ένα μειονοτικό χωριό το οποίο έχει το αναγνωρισμένο δικαίωμα να εορτάζει τις ελληνικές εθνικές εορτές.
Η αλβανική αστυνομία πήγε στο χωριό, εντόπισε τον 35χονο. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς πυροβόλησε στον αέρα και τράπηκε σε φυγή. Οι Αλβανοί αστυνομικοί τον καταδίωξαν καλώντας τον να παραιτηθεί. Βρήκε καταφύγιο σε μια αποθήκη.

Οι αστυνομικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και τελικά, σκότωσαν τον Κωνσταντίνο Κατσιφά, ο οποίος πριν πεθάνει φώναξε «ζήτω η Ελλάδα». Οι Αλβανοί αστυνομικοί κατέβασαν την ελληνική σημαία από το σπίτι του Κατσίφα και αυτό ήταν που οδήγησε στην «έκρηξή του».

Η τότε ελληνική κυβέρνηση ζήτησε επίσημα εξηγήσεις για τις συνθήκες θανάτου του Κατσίφα, που ήταν και Έλληνας υπήκοος, καταδικάζοντας τη δολοφονία. Λίγες ημέρες αργότερα, έλαβαν χώρα διαδηλώσεις στην Αθήνα ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Η διαφωνία των αλβανικών αρχών να παραχωρήσουν τη σορό στις ελληνικές οδήγησε σε νέο κύκλο έντασης.

Όταν αυτό τελικώς επετεύχθη, η εξέταση περιορίστηκε χρονικά και δεν κατέστη εφικτή λόγω των επεμβάσεων των αλβανικών ιατροδικαστικών αρχών, αλλά και της απώλειας στοιχείων που θα οδηγούσαν σε ιατροδικαστικές εκτιμήσεις. Η σορός επιστράφηκε πολύ αργότερα και κατόπιν αλλεπάλληλων επικλήσεων από την οικογένεια του εκλιπόντος για ταφή.

Στοιχεία δείχνουν πως η δολοφονία ήταν σχεδιασμένη από μέρες αφού ο ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του γιατί αλλιώς τον περιμένει το… όπλο του!

Συνεπώς είχαμε απευθείας απειλή για δολοφονική ενέργεια 3 ημέρες πριν

Τρεις μέρες πριν πέσει νεκρός από τα πυρά της αλβανικής αστυνομίας, είχε κληθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα Γεωργουτσάτι, όπου υπάγεται το χωριό Βουλιαράτες. Μάλιστα, ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τον προειδοποίησε ότι δεν πρέπει να σημαιοστολίσει το χωριό του.

«Για αρκετή ώρα τον είχαν στο αστυνομικό τμήμα, θέλοντας να τον αποτρέψουν. Ο Κωνσταντίνος, όμως, ζούσε για τις ελληνικές επετείους που θα σημαιοστόλιζε το χωριό και θα το έντυνε στα γαλανόλευκα. Έτσι, ζητούσε εξηγήσεις από τον αστυνομικό διευθυντή για ποιο λόγο να μη σημαιοστολίσει αφού είναι απολύτως νόμιμο», λέει επιστήθιος φίλος της οικογένειας Κατσίφα.

Ο Κωνσταντίνος έφυγε εξοργισμένος από το τμήμα, πήγε στο σπίτι του και επί τρία μερόνυχτα έμεινε στο υπόγειο όπου είχε το εργαστήριό του. Έφτιαχνε κοντάρια, έβαφε τους σταυρούς και ξεσκόνιζε γαλανόλευκες. Προτού χαράξει, ο Κωνσταντίνος πήρε τις σημαίες και άρχισε να στολίζει το χωριό.

Φτάνοντας στο μνημείο Ηρώων, ο Κατσίφας τοποθέτησε μία σημαία αριστερά στην πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα «Πηγαίνοντας να βάλει άλλη μία σημαία στα δεξιά, ο αστυνομικός διευθυντής είναι πίσω του και τον προειδοποιεί: “αν κρεμάσεις και την άλλη σε περιμένει” και τότε του έδειξε το όπλο του στη θήκη».

Η κηδεία του Κατσίφα έγινε στις 8 Νοεμβρίου 2018 κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στους Βουλιαράτες παρουσία πλήθους κόσμου και ενώ οι αλβανικές Αρχές εμπόδισαν εκατοντάδες Ελλήνων να περάσουν τα ελληνοαλβανικά σύνορα και να παραστούν στην κηδεία.

Οι αλβανικές αρχές χαρακτήρισαν τον Κατσίφα «εξτρεμιστή».

Οι Αλβανοί κομάντος των ειδικών δυνάμεων της RENEA, από τα πυρά των οποίων έπεσε νεκρός ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, δεν του έδωσαν καμία ευκαιρία για να μείνει ζωντανός και εφόσον ποτέ δεν έγινε η ιατροδικαστική εξέταση ποτέ δεν θα μαθευτεί η αλήθεια για ότι πραγματικά έγινε.

Ο Κ.Κατσίφας δεν είναι μόνο ένας ήρωας, είναι το πρόσωπο πάνω στο οποίο ενσαρκώνεται η δίψα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου για απελευθέρωση της ελληνικής περιοχής και επανένωσής της με τον ελληνικό εθνικό «κορμό».

Η αφορμή για την οποία η αλβανική Αστυνομία εξόντωσε τον Έλληνα ήρωα ήταν επειδή 3 εβδομάδες πριν την δολοφονία του ο Κ.Κατσίφας είχε αναρτήσει βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook όπου έδειχνε την ελληνική σημαία να κυματίζει επάνω σ’ ‘εναν σταυρό στις πλαγιές του όρους Κόζιακα επάνω από το χωρίο Βουλιαράτες, ιδιαίτερη πατρίδα του θύματος.

Kάτω από το βίντεο, ο ίδιος είχε γράψει : “Βόρεια Ήπειρος Γη ΕΛΛΗΝΙΚΗ. !!! Άπ τα κόκαλα βγαλμένη τον Ελλήνων τα ιερά !!!”

Σύμφωνα με καταγγελίες η παρουσία της ελληνικής σημαίας στον Κοζιάκα, που ο Κατσίφας είχε ανεβάσει, προκαλούσε αντιδράσεις Αλβανών εθνικιστών της περιοχής, ενώ το θύμα φέρεται να είχε δεχτεί ενοχλήσεις απο άνδρες της τοπικής αστυνομίας, προκειμένου να την απομακρύνει από τον ιστό-σταυρό..

Και πρόπερσι, ανήμερα της εθνικής επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940, η ελληνική σημαία κυμάτιζε στο Κοζιάκα, χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα αφού το χωριό Βουλιαράτες αναγνωρίζεται επισήμως από τις αλβανικές αρχές ως μειονοτικό με τους κατοίκους να έχουν το δικαίωμα να τιμούν δημόσια τα εθνικά μας σύμβολα.

Ο Κατσίφας ήταν νέος με μεγάλες πατριωτικές ευαισθησίες, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες και οι αναρτήσεις του στα social media.

Ο ίδιος είχε πρωτοστατήσει στην παρουσία μεγάλης ομάδας Βορειοηπειρωτών στα τελευταία μεγαλειώδη συλλαλητήρια για την Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, κρατώντας και την τεράστια ελληνική σημαία, που είχε γίνει viral στα social media.

Ένας χρόνος πέρασε από την εκτέλεση του ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα, από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, και τα Τίρανα όχι μόνο κωλυσιεργούν επιδεικτικά στην ολοκλήρωση και έκδοση του πορίσματος, αλλά μεθοδεύουν να παρουσιάσουν ως… αυτόχειρα τον 35χρονο ομογενή.

Από την επομένη της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τους επίλεκτους της RENEA, ανήμερα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να καταλήξουν σε πόρισμα που θα συνάδει απόλυτα με το «αφήγημα» του πρωθυπουργού Ράμα, σύμφωνα με τ’ οποίο οι επίλεκτοι της αλβανικής αστυνομίας σκότωσαν τον 35χρονο ομογενή, επειδή ήταν «εξτρεμιστής» που απείλησε ζωές αστυνομικών και πολιτών.

Όλο αυτό το διάστημα η εισαγγελική έρευνα προσπαθεί ν’ αποδείξει πως όχι μόνο ο Κατσίφας ήταν «Ekstremist Grek» (Έλληνας εξτρεμιστής) αλλά και πως είχε… συνεργούς, ανασύροντας από το αρχείο παλιές υποθέσεις που όμως έχουν κριθεί από τη δικαιοσύνη.

Η αδυναμία των αλβανικών Αρχών, να τεκμηριώσουν σοβαρά όσα προκλητικά από την πρώτη στιγμή υποστήριξαν ο πρωθυπουργός Ράμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ για την εκτέλεση Κατσίφα, έχει ως αποτέλεσμα να μεθοδεύεται η έκδοση ενός σαθρού και κατευθυνόμενου πορίσματος, σύμφωνα με το οποίο το θύμα θα παρουσιάζεται ως… αυτόχειρας. Πως δηλαδή ο Κατσίφας, αυτοκτόνησε προκειμένου να μην πέσει ζωντανός στα χέρια των ανδρών της RENEA.

Οι αλβανικές μεθοδεύσεις έχουν εξοργίσει την οικογένεια του 35χρονου ομογενή, που ένα χρόνο μετά μετά την δολοφονία τους προσφιλούς προσώπου τους, ακόμη περιμένουν την ολοκλήρωση έκδοσης του πορίσματος, προκειμένου να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις τους που φτάνουν έως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους της οικογένειας Κατσίφα, αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις στερούνται κάθε σοβαρότητας και θα εκπέσουν ακόμη και από τα ίδια τα στοιχεία που έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές έχουν επιτρέψει να έρθουν στο φως.

Από τη σύντομη μακροσκοπική εξέταση στη σoρό του 35χρονου ομογενή, που οι αλβανικές Αρχές επέτρεψαν να πραγματοποιήσει τον περασμένο Νοέμβριο ο Έλληνας ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, διαπιστώθηκαν δύο διαμπερή τραύματα στο θώρακα, τα οποία δεν ήταν εξ’ επαφής αλλά προκλήθηκαν από βολές που ρίφθησαν από απόσταση 25 μέτρων.

Άρα πέφτει στο κενό πιθανή μεθόδευση να εμφανιστεί το συμβάν ως αυτοκτονία, αφού εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον ο Κατσίφας να αυτοπυροβολήθηκε δύο φορές και μάλιστα από τόσο μεγάλη απόσταση.

Το πόρισμα που «τρώει» τους εισαγγελείς

Σύμφωνα με την αλβανική νομοθεσία η έκδοση του πορίσματος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί μέσα σε έξι μήνες από το περιστατικό. Ωστόσο «παραθυράκια» του νόμου, δίνουν δικαίωμα παράτασης έως και δύο χρόνια.

Τον περασμένο Μάρτιο, και μετά από την παραίτηση του πρώτου εισαγγελέα που είχε αναλάβει αρχικά την υπόθεση, ο αντικαταστάτης του Νιάζι Σεφέρι είχε ζητήσει και έλαβε, τρίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ωστόσο πρόσφατα και ο δεύτερος εισαγγελέας παραιτήθηκε, επικαλούμενος λόγους υγείας, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η διαδικασία. «Η παραίτηση του 2ου εισαγγελέα μπορεί να έχει σχέσεις με τις μεθοδεύσεις που επιδιώκονται περί αυτοκτονίας.

Ίσως να δέχτηκε πιέσεις και να οδηγήθηκε σε παραίτηση» είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Κατσίφα κ.Γεώργιος Ναυρίδης.

Να σημειωθεί πως έως σήμερα οι αλβανικές Αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει το ιατροδικαστικό πόρισμα και τη βαλλιστική έκθεση, ούτε εμφάνισαν σοβαρά τεκμήρια της υπόθεσης, όπως το τυφέκιο που φέρεται να είχε ο Κατσίφας.

Επίσης δεν υπάρχει καμία απολύτως πληροφορία για το οπτικοακουστικό υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες των επίλεκτων της RENEA, αν και επίσημα η αλβανική αστυνομία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει video από την επιχείρηση κατά του Κατσίφα.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, έχει δηλώσει ξεκάθαρα προς την κυβέρνηση Ράμα πως παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση Κατσίφα, ζητώντας ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας και έκδοση ενός «εμπεριστατωμένου» πορίσματος, που θα ρίχνει άπλετο φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο ο Ιωάννης και Βασιλεία Κατσίφα, είχαν στείλει επιστολή στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του να συμβάλλει στην πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της δολοφονίας του παιδιού τους και ταυτόχρονα να στρέψει το ενδιαφέρον του στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Οι γονείς του Κατσίφα, δεν έλαβαν καμία απάντηση από τον κ.Τσίπρα, που σε άλλες περιπτώσεις είχε επιδείξει ευαισθησίες, νιώθοντας πίκρα και απογοήτευση. Πληροφορίες αναφέρουν πως αναλόγως των εξελίξεων στο θέμα του πορίσματος, οι γονείς του άτυχου ομογενή, θα απευθυνθούν εκ νέου στον σημερινό πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτακη ζητώντας απόδοση δικαιοσύνης για τον άδικο χαμό του γιού τους.

Την ίδια ώρα που οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να παρουσιάσουν ως… αυτοχειρία τη δολοφονία Κατσίφα, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τους γονείς του άτυχου ομογενή, που θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του παιδιού τους με την κατασκευή ενός μικρού ναού στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή.

Η αλβανική αστυνομία, με πρόσχημα την απουσία πολεοδομικής άδειας, σταμάτησε τις εργασίες, ενώ άγνωστοι κατέστρεψαν και σκόρπισαν τα οικοδομικά υλικά, δημιουργώντας πίκρα και απογοήτευση στην οικογένεια του θύματος.

Περισσότεροι από 200 Ελλαδίτες έως σήμερα, έχουν χαρακτηριστεί αυθαίρετα και καταχρηστικά «ανεπιθύμητοι» στην Αλβανία, ενώ μεγάλη είναι και η λίστα ομογενών στους οποίους ασκείται bulling κάθε φορά που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα.

Όπως έγινε γνωστό, την ώρα του μνημοσύνου Αλβανοί εθνικιστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Τσερτσίζ Τόπουλι του Αργυροκάστρου, για την παρουσία Ελλαδιτών στους Βουλιαράτες.

Αρχικά η συγκέντρωση είχε προγραμματιστεί για την Κακαβιά, αλλά η αλβανική αστυνομία το απαγόρευσε. Η συγκέντρωση είχε αναγγελθεί στα κοινωνικά δίκτυα, όπου Αλβανοί εθνικιστές καλούσαν τους συμπατριώτες τους ν’ αντιδράσουν στην είσοδο Ελλήνων «εξτρεμιστών» στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κατσίφα, που δολοφονήθηκε πριν από ένα χρόνο από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας (RENEA).

«Οι Έλληνες εξτρεμιστές επισκέπτονται την Αλβανία στις 26 Οκτωβρίου για να τιμήσουν την επέτειο του Έλληνα εξτρεμιστή Κατσίφα. Σας προσκαλούμε και σας ενημερώνουμε όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί αυτήν την ημέρα για να μπλοκάρουμε τα σύνορα στην Κακαβιά και θέλουν να έρθουν μαζί μας στις 26 Οκτωβρίου.

Θα διαμαρτυρηθούμε και προσκαλούμε κάθε πατριώτη. Να εμποδίσουμε τους Έλληνες εξτρεμιστές να εισέλθουν στην Αλβανία», έγραψε χαρακτηριστικά η εθνικιστική σελίδα «Πατριωτικές Αλβανικές Ειδήσεις» στο Facebook, με δεκάδες κοινοποιήσεις στα προσωπικά προφίλ Αλβανών χρηστών.

«Εkstremisti Grek» (Έλληνα εξτρεμιστή) είχε αποκαλέσει τον 35χρονο ομογενή, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την εκτέλεση του από τους επίλεκτους της αλβανικής αστυνομίας, ανήμερά της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 2018.

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης, αλλά και οργής τελέστηκε προχθές το ετήσιο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα. Συγκλόνισαν οι κραυγές σπαραγμού της τραγικής μητέρας. Η μητέρα του άτυχου 35χρονου κατήγγειλε τις αλβανικές αρχές για το μπλόκο που έστησαν στα σύνορα, με αποτέλεσμα πολλοί να μην καταφέρουν να βρεθούν κοντά στην οικογένεια.

Συντετριμμένη από την απώλεια του παιδιού της, η Βασιλεία Κατσίφα φώναξε: «Κωνσταντίνε μου, λεβέντη μου! Είμαστε γηγενείς Έλληνες χριστιανοί… Δε θα ξεριζώσουν το έθνος μας!».

Μετ’ εμποδίων φίλοι του κατάφεραν να φτάσουν στους Βουλιαράτες για το μνημόσυνο. Αρκετοί αναγκάστηκαν να γυρίσουν στην Ελλάδα, αφού θεωρήθηκαν ύποπτοι για πρόκληση εντάσεων.

Αισθητή ήταν όμως η παρουσία της αστυνομίας και στα γύρω χωριά, όπως καταγγέλλουν ομογενείς που ζουν στην περιοχή και έπεσαν σε αστυνομικά μπλόκα όταν επιχείρησαν να φτάσουν στους Βουλιαράτες.

Η οικογένεια άνοιξε το σπίτι της στον κόσμο, που έφτασε στο χωριό για να τιμήσει τη μνήμη του 35χρονου.

Pronews
Back to top button