breaking newsΔιεθνή

Η Mossad προειδοποιεί για την πώληση προηγμένου στρατιωτικού εξοπλισμού από τη Ρωσία στο Ιράν

Μιλώντας στο ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Αντιτρομοκρατικής Πολιτικής (ICT) στο Πανεπιστήμιο Reichman στην Herzliya, ο διευθυντής της Mossad, David Barnea, λέει ότι το Ισραήλ ανησυχεί για την πώληση προηγμένων όπλων από τη Ρωσία στο Ιράν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφήμερίδας Times of Israel την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Ο Barnea λέει ότι το Ιράν είχε στόχο να προμηθεύσει τη Ρωσία πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς εκτός από τα UAV που του πούλησε για την εισβολή του στην Ουκρανία. Αυτό ματαιώθηκε, λέει.

«Έχουν προθέσεις να πουλήσουν άλλα όπλα που επίσης θα ματαιωθούν. Ο φόβος μας είναι ότι οι Ρώσοι θα μεταφέρουν προηγμένο τεχνολογικά εξοπλοσμό στους Ιρανούς ως αντάλλαγμα, γεγονός που σίγουρα θα θέσει σε κίνδυνο την ειρήνη και ίσως ακόμη και την ύπαρξή μας εδώ», προσθέτει.

Ο Barnea λέει επίσης ότι η υπηρεσία κατασκοπείας και οι σύμμαχοί της στη διεθνή κοινότητα πληροφοριών απέτρεψαν 27 επιθέσεις εναντίον Εβραίων και Ισραηλινών στο εξωτερικό τον περασμένο χρόνο.

«Οι διμοιρίες που συνελήφθησαν, τα όπλα που κατασχέθηκαν μαζί τους, είχαν όλα ξεκάθαρους στόχους», λέει, σημειώνοντας ότι οι απόπειρες έγιναν «σε όλο τον κόσμο, στην Ευρώπη, την Αφρική, την Άπω Ανατολή και τη Νότια Αμερική».

«Όλα αυτά υπό την καθοδήγηση και την καθοδήγηση του Ιράν. Εργαζόμαστε ακόμη και αυτή τη στιγμή για να ακολουθήσουμε τις ιρανικές ομάδες για να τους αποτρέψουμε από το να σκοτώσουν Εβραίους και Ισραηλινούς σε όλο τον κόσμο», λέει ο Barnea.

«Ήρθε η ώρα να ορίσουμε να αντίποινα για το Ιράν με διαφορετικό τρόπο. Πλήγμα κατά Ισραηλινών και Εβραίων με οποιονδήποτε τρόπο, μέσω αντιπροσώπων ή ιρανικών όπλων που εισάγονται λαθραία στο Ισραήλ, θα οδηγήσει σε δράση κατά των Ιρανών, από τους χειριστές εδάφους έως τις υψηλότερες βαθμίδες. Τα πλήγματα θα είναι ακριβή στα βάθη του Ιράν, ακόμη και στην καρδιά της Τεχεράνης», προειδοποιεί ο Barnea.

primenews.p

Back to top button