breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Η ΕΛ.ΑΣ. γίνεται «hi-tech»: Τοποθετούνται κάμερες στις στολές και τα περιπολικά – Θα μεταδίδουν Live

Οι αστυνομικοί πρώτης γραμμής θα έχουν πάνω τους κάμερες με συνεχή καταγραφή και μετάδοση εικόνας. 

Οι αστυνομικοί εφοδιάζονται με κάμερες, τις οποίες θα έχουν πάντα πάνω τους και σε λειτουργία,στα πρότυπα της λειτουργίας της αστυνομίας άλλων χωρών, προκειμένου να καταγράφονται τα συμβάντα τα οποία επιλαμβάνονται.

Τα βίντεο που θα προκύπτουν, θα αποτελούν και υλικό της δικογραφίας της εκάστοτε υπόθεσης, εφόσον χρειαστεί.

Το σχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως αναφέρει η Καθημερινή, αφορά στην προμήθεια και λειτουργία 2.400 καμερών στις στολές και τα οχήματα των αστυνομικών πρώτης γραμμής και αυτές τις μέρες βρίσκεται σε διαβούλευση.

Προβλέπει συγκεκριμένα την αγορά 2.000 καμερών σώματος και 400 καμερών οχημάτων, τις οποίες θα προμηθευτεί η ΕΛ.ΑΣ. με διαδικασία ανοιχτού διαγωνισμού.

Οι κάμερες θα είναι συνέχεια στο on καταγράφοντας συνεχή εικόνα, ενώ το βίντεο θα αποθηκεύεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι κάμερες θα έχουν τη δυνατότητα να μεταδίδουν live στο κέντρο επιχειρήσεων ότι συμβαίνει, ώστε να βελτιώνεται ο συντονισμός.

Τα δεδομένα θα κρατούνται για 2 ημέρες αν αφορούν σε διαδηλώσεις και 15 ημέρες για τα υπόλοιπα περιστατικά, ενώ αν αποτελούν υλικό δικογραφίας, θα διατηρούνται όσο χρειαστεί.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια ευρώ και ο μέγιστος χρόνος υλοποίησης του έργου είναι οι 15 μήνες.

Σημειώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. θα προμηθευτεί ακόμα 700 σταθερές κάμερες διαχείρισης της κυκλοφορίας και επιτήρησης, που θα τοποθετηθούν σε σημεία του λεκανοπεδίου με αυξημένα ποσοστά εγκληματικότητας.

 

primenews.
Back to top button