breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΕλλάδα

Αρχισφαγέας Μπουρλάς από Πάτρα: «Θα ζήσουμε μια επιστημονική αναγέννηση σε βιολογία και τεχνολογία»

 

Ενθουσιασμένος από την τιμή να γίνει επίτιμος διδάκτορας του τμήματος Ιατρικής-Φαρμακευτικής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Αλμπέρ Μπουρλά.

«Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που λαμβάνω αυτή την τιμητική διάκριση στην Πάτρα, μια ιστορική, πολυπολιτισμική πόλη» τόνισε στην ομιλία του ο κ. Μπουρλά, όπως αναφέρει το τοπικό ενημερωτικό σάιτ thebest. gr, που δημοσίευσε οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση.

Παρών στην εκδήλωση ήταν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Μπουρλά, ο οποίος έχει επικριθεί δημόσια για την προώθηση των εμβολίων mRNA, ενώ υπήρχε η σκέψη να του απαγορευθεί η είσοδος στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες, τονίζοντας πως «τα επόμενα χρόνια θα ζήσουμε μια επιστημονική αναγέννηση». Θα αφορά άραγε την ένωση ανθρώπων υπολογιστών μέσω εμφυτευμάτων και την δημιουργία μετά-ανθρώπων, στους οποίους θα λένε πως θα βελτιωθεί ή Υγεία αλλά ταυτόχρονα η όποια εξουσία θα έχει πρόσβαση ακόμα και στις πιο κρυφές τους σκέψεις;;;

Όπως δήλωσε ο Μπουρλά:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι την επόμενη δεκαετία θα ζήσουμε μια επιστημονική αναγέννηση, η οποία θα οδηγηθεί από την πρόοδο στην Βιολογία αλλά συνάμα και στην τεχνολογία. Φανταστείτε μια εποχή όπου τα μικρά παιδιά που πάσχουν από σπάνιες γεννητικές νόσους θα έχουν ελπίδα για μια φυσιολογική ζωή με την χορήγηση μιας και μόνο γονιδιακής θεραπείας. Όπου οι ασθενείς που ζουν με αυτοάνοσα νοσήματα θα μπορούν να πετύχουν πλήρη ύφεση και να απαλλαγούν από τον πόνο, τη δυσφορία και τις ψυχολογικές επιπτώσεις των νοσημάτων τους. Όπου οι καρκινοπαθείς, θα έχουν το θάρρος να παλέψουν κα την αισιοδοξία πως θα κερδίσουν την προσωπική τους μάχη με τον καρκίνο έχοντας ένα πλήρες οπλοστάσιο θεραπειών ειδικά στοχευμένων για επίθεση στους όγκους τους. Αυτό είναι το μέλλον για το οποίο εργαζόμαστε καθημερινά. Θα ήθελα ωστόσο να αναφερθώ σε ορισμένες από τις νέες τεχνολογίες και τα τεράστια οφέλη που αναμένουμε να έχουν στους ασθενείς την επόμενη δεκαετία. Θα ξεκινήσω με την πιο γνωστή τεχνολογία όλων των εποχών, το ΜRNA. Mε το εμβόλιο του covid θεωρώ ότι έχουμε αγγίξει μόνο την επιφάνεια αυτών που μπορεί να προσφέρει το MRNA.

Μας δίνει τη δυνατότητα να είμαστε πολύ πιο ακριβείς στην πρόληψη της ασθένειας γεγονός που οδηγεί σε πολύ υψηλότερη αποτελεσματικότητα. Επίσης είναι μια ευέλικτη τεχνολογία με πιθανές εφαρμογές σε ευρύ φάσμα θεραπευτικών κατηγοριών που περιλαμβάνει πολλά λοιμώδη νοσήματα αλλά και τον καρκίνο, σπάνιες γενετικές ανωμαλίες ακόμη και αυτοάνοσα.

Παρότι η τεχνολογία του mRNA δεν είναι το άγιο δισκοπότηρο, που θα λύσει όλα τα προβλήματα, πιστεύουμε ότι έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μοναδικά οφέλη στην παγκόσμια υγεία. Σημειώνουμε προόδους στην ανάπτυξη αρκετών εμβολίων με αυτή την τεχνολογία που περιλαμβάνουν την γρίπη και τον έρπητα ζωστήρα».

Ελάχιστοι πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για την παρουσία Μπουρλά, καθώς στην Ελλάδα υπάρχει η μικρότερη αντίδραση σε σχέση με άλλα κράτη.

 

el.gr

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
Back to top button