breaking newsΔιεθνή

Ανάλυση BBC για Ισραήλ: Κολοσσιαία αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών

Το εθνικό βρετανικό δίκτυο επισημαίνει ότι ο ισχυρός μηχανισμός υπηρεσιών της χώρας πιάστηκε στον ύπνο

Με ένα σύντομο κείμενο του ανταποκριτή θεμάτων ασφαλείας, Frank Gardner, το BBC, επιρρίπτει ευθύνες στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ για την πρωτοφανή επίθεση μαχητών της Χαμάς που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες ώρες, με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον έξι Ισραηλινοί και ακόμη ένας από την πλευρά των Παλαιστινίων.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για μια κολοσσιαία αποτυχία πληροφοριών για το Ισραήλ. Ο συντάκτης αναφέρει πως «η χώρα διαθέτει ένα από τα πιο εκτεταμένα και εξελιγμένα δίκτυα πληροφοριών στη Μέση Ανατολή, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Έχει πληροφοριοδότες ενσωματωμένους μέσα σε μαχητικές ομάδες όχι μόνο στα παλαιστινιακά εδάφη αλλά και στον Λίβανο, τη Συρία και αλλού».

Συνεχίζει σημειώνοντας πως «έχει, στο παρελθόν, καταφέρει να δολοφονήσει ηγέτες μαχητών είτε με πλήγματα ακριβείας με μη επανδρωμένα αεροσκάφη είτε ακόμη και με παγιδευμένα κινητά τηλέφωνα. Και όμως σήμερα, στο τέλος μιας εβραϊκής γιορτής, φαίνεται ότι την έπιασε ο ύπνος στο τιμόνι».

Το BBC καταλήγει μεταδίδοντας ότι «η Χαμάς μπόρεσε να σχεδιάσει και να εξαπολύσει αυτή την προσεκτικά συντονισμένη επίθεση κατά του Ισραήλ φαινομενικά με απόλυτη μυστικότητα. Το ότι το Ισραήλ θα ανταποδώσει με μαζική ισχύ είναι δεδομένο. Αλλά οι Ισραηλινοί θα αναρωτιούνται τώρα γιατί οι κατάσκοποι του έθνους τους απέτυχαν να το δουν να έρχεται και να προειδοποιήσουν τη χώρα αναλόγως».

PrimeNews.

Back to top button