breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Α.Λινού: «Να βάλουν μάσκες και να κάνουν τεστ και οι πλήρως εμβολιασμένοι – Κολλούν και μεταδίδουν τον ιό»!

To CDC έριξε τη «βόμβα» προ λίγων ημερών, καθώς ανακοίνωσε πως και οι εμβολιασμένοι Αμερικανοί θα πρέπει να βάλουν μάσκα και να κάνουν τεστ, πλέον αυτή η άποψη ακούγεται και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα η επιδημιολόγος Αθηνά Λινού δήλωσε το πρωί της Τρίτης:

«Κολλούν και οι εμβολιασμένοι, νοσούν ήπια, αλλά και μεταδίδουνΑν κάποιος εμβολιασμένος έχει βήχα, πονοκέφαλο, ένα μικρό πυρετό, ή συνάχι καλό θα είναι να κάνει τεστ για να μη συνεχίσει να μεταφέρει τον ιό. Στην Αμερική δίνεται οδηγία για χρήση μάσκας ακόμα και από εμβολιασμένους. Αυτό καλό θα ήταν να γίνει και στην χώρα μας. Επίσης, στον τύπο των κλιματιστικών που έχουμε στην Ελλάδα είναι πολύ εύκολη η μετάδοση του ιού, για αυτό πρέπει να χρησιμοποιούμε μάσκα πλήρως αν βρισκόμαστε σε κλιματιζόμενο χώρο αν είναι και άλλοι άνθρωποι σε αυτόν. Ο ιός αυτός μεταφέρεται πολύ εύκολα».

Στο ίδιος μήκος κύματος και η δρ Ελένη Ριζά είναι επιδημιολόγος, Υγιεινολόγος στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία ανέφερε πως και οι εμβολιασμένοι είναι σε κίνδυνο, μεταδίδουν την νόσο και πρέπει να φορέσουν μάσκα και να τηρούν τα μέτρα.

pronews

Back to top button