Διεθνή

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ: το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία ν΄αποσυρθεί από Συρία. Φήμες για μυστικές διαπραγματεύσεις Συρίας-Ισραήλ!!!

Επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις μας ότι βαίνουμε προς σχετικής εκτόνωσης της συριακής κρίσης και υπάρχει κινητικότητα. Μιντιακή πηγή αναγκάζεται να διαψεύσει την έντονη φημολογία που έχει αναπτυχθεί για μυστικές συνομιλίες διαβουλεύσεις και διαπραγματεύσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ.Επικαλείται ότι η θέση Συρίας είναι πάντα ξεκάθαρη και σταθερή ωστόσο μάλλον δεν το αποκλείει. Το rt είχε αναφέρει ότι ισραηλινός παράγοντας θα πήγαινε στη Δαμασκό για διαπραγματεύσεις. Ωστόσο η ανάληψη ρώσικης πρωτοβουλίας για 2 ανθρωπιστικές υποθέσεις μεταξύ Ισραήλ Συρίας ήταν ενδεικτικές ότι πέφτουν γέφυρες στις 2 πλευρές με τη διαμεσολάβηση τη ρώσικη για α’ φορά από εκδήλωση κρίσης.

Επίσης όπως γράψαμε και σε προηγούμενες αναφορές η Τουρκία θ΄αποχωρήσει από συριακό έδαφος τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Προς επίρρωση των λεγομένων μας έρχεται η σημερινή είδηση ότι ”Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος που κατηγορεί την Τουρκία ότι διέπραξε παραβιάσεις στη Συρία. Το Κοινοβούλιο κάλεσε την Τουρκία να αποσύρει τους στρατιώτες της από τη Βόρεια Συρία που “έθεσε σε κίνδυνο την ειρήνη στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο.’

H Toυρκία θα κάνει σημαντική απόσυρση από Συρία, Λιβύη, Αν. Μεσόγειο προς αναθέρμανση σχέσεων με αραβικές χώρες.

 Ευαίσθητες πληροφορίες:Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ,Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ρωσία και ΗΠΑ συμφώνησαν στο τέλος της συριακής κρίσης στις επόμενες ημέρες.

Ως προς την συρο-ισραηλινή προσέγγιση

Μια συριακή πηγή σχολιάζει ειδήσεις σχετικά με μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Συρίας

Μια πηγή των μέσων ενημέρωσης επιβεβαίωσε, απαντώντας σε μερικές φήμες και ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τις μυστικές συνομιλίες και τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Συρίας και Ισραήλ, ότι η θέση της Συρίας ήταν πάντα σαφής και διαφανής κατά την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος και ότι η Συρία δεν έχει ακολουθήσει ποτέ την προσέγγιση των μυστικών διαπραγματεύσεων προς το συμφέρον της Συρίας και του λαού της.

Η πηγή πρόσθεσε, πως ό,τι είχε κάνει η Συρία στο παρελθόν ήταν δημόσιο και ως εκ τούτου οποιαδήποτε συζήτηση για μυστικές διαπραγματεύσεις ή συνομιλίες μεταξύ της Συρίας και Ισραήλ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μιντιακά αποκυήματα.

Η πηγή τόνισε ότι αυτό που αναφέρθηκε πρόσφατα στο κανάλι Russia Today σχετικά με την πρόσκληση του Rabbi Eddy Abbadi στη Συρία και ότι η συζήτηση για μυστικές και προσωπικές συζητήσεις που πραγματοποιούνται μεταξύ των δύο μερών για τη σύναψη ειρηνευτικής συμφωνίας είναι εντελώς εσφαλμένη.

Σημείωσε επίσης ότι δεν έγινε ποτέ η Συρία να προσκάλεσε οποιοδήποτε “Ισραηλινό” στη γη της. Αντίθετα, τα αιτήματα για επίσκεψη στη Συρία προέρχονταν πάντα από «ισραηλινές» προσωπικότητες.

dimpenews.com

Back to top button