Διεθνή

Σ΄αντεπίθεση πέρασε το Ιράν..Φουντώνει ο πόλεμος.. Εξαπέλυσε επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους σε Ιρακινό Κουρδιστάν (αρχηγείο Μοσάντ) και κατεχόμενα Συρίας στο Ιντλίμπ (ISIS, Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν κ.α). Σκότωσε στο Ερμπίλ Κούρδο επιχειρηματία υπεύθυνο για μεταφορά πετρελαίου από Ιράκ-Ισραήλ πράκτορα της Μοσάντ!

Σ΄αντεπίθεση πέρασε το Ιράν..Φουντώνει ο πόλεμος.. Εξαπέλυσε χθες το βράδυ πολλαπλές επιθέσεις με βαλλιστικούς πυραύλους μακρού βεληνεκούς σε Ιρακινό Κουρδιστάν και κατεχόμενα της Συρίας στο Ιντλίμπ κατά στόχων της Μοσάντ και ισλαμιστών τρομοκρατών όπως της ISIS. Ιράν

Ο Κούρδος επιχειρηματίας Bishru Dizayi, ιδιοκτήτης της Falcon Group and Empire, κοντά στην οικογένεια Μπαρζανί και στενός συνεργάτης της κατοχικής οντότητας, σκοτώθηκε στην πυραυλική επίθεση στα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ στο βόρειο Ιράκ. Ήταν ο επίσημος υπεύθυνος για τη μεταφορά πετρελαίου από την περιοχή του Κουρδιστάν του Ιράκ στο Ισραήλ και συνδεόταν άμεσα με τη Μοσάντ. Στις 11:30 μ.μ. 15 στις 16 Ιανουαρίου 2024, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης βομβάρδισε αρκετούς βαλλιστικούς πυραύλους στο Ερμπίλ του Ιράκ, το αμερικανικό προξενείο όπου βρίσκεται και η έδρα της Μοσάντ..Ιρανικό χτύπημα στους πυρήνες της Μοσάντ και στις τρομοκρατικές ομάδες που συνδέονται μαζί τους στο Ερμπίλ του Ιράκ. Στα περίχωρα του Ερμπίλ, της πρωτεύουσας του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν ισχυρίστηκαν ότι στόχευσαν και κατέστρεψαν «ένα αρχηγείο κατασκοπείας που συνδέεται με το Ισραήλ» και «μια συγκέντρωση αντι-ιρανικών τρομοκρατικών ομάδων», σύμφωνα με το επίσημο IRNA. ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Πηγή ασφαλείας του Ιράν σχετικά με την πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ:
Δεν χάσαμε τον στόχο. Όλοι όσοι σκοτώθηκαν από τις πυραυλικές επιθέσεις μας που ανατίναξαν το αρχηγείο του σιωνιστικού εχθρού αναζητούνται στη λίστα της σιωνιστικής τρομοκρατίας στο Ιράν. Η ηγεσία των Φρουρών της Επανάστασης και οι δυνάμεις ασφαλείας τους δεν θα ντρέπονται ούτε θα διστάσουν να υπερασπιστούν την ασφάλεια του Ιράν, του ιρανικού λαού και την ασφάλεια της αντίστασης και των ηγετών της.

Συρία: Τοπικές πηγές από το Idlib:
Ιρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι στόχευσαν τα κεντρικά γραφεία του Ισλαμικού Κόμματος Τουρκεστάν, που έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση, στην περιοχή Jabal al-Summaq και κοντά στην πόλη Χαρέμ.
Ο βομβαρδισμός είχε στόχο στρατόπεδα εκπαίδευσης, αρχηγείο υλικοτεχνικής υποστήριξης και σημείο ιατρικών υπηρεσιών για τρομοκράτες του Τουρκεστάν
Σε αυτήν την περιοχή τα μέλη του ISIS εκπαιδεύονται και μεταφέρονται από τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν και στα ιρανικά σύνορα για να κατευθύνουν χτυπήματα στο εσωτερικό του Ιράν
Οι πύραυλοι που χρησιμοποιήθηκαν είναι βαλλιστικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας που έφτασαν στους στόχους τους και κατέστρεψαν το κύριο αρχηγείο του Κόμματος του Τουρκεστάν.

Το Ιράν πραγματοποίησε μια πυραυλική επίθεση σε «αντιρανικά κατασκοπευτικά κέντρα και τρομοκρατικές ομάδες» στο Ερμπίλ του Ιράκ. Αυτό μετέδωσε το πρακτορείο IRNA, το οποίο δημοσίευσε επίσης εικόνες από τη στιγμή που πύραυλοι του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) έπληξαν το αρχηγείο των τρομοκρατών. Η Τεχεράνη ανακοίνωσε παρόμοια επιχείρηση στη Συρία, όπου «οι βάσεις του ΙSIS στα κατεχόμενα εντοπίστηκαν και καταστράφηκαν με την εκτόξευση πολυάριθμων βαλλιστικών πυραύλων»..

«Έπληξε το αρχηγείο της Μοσάντ»

Το Ιράν φέρεται να χτύπησε τα κεντρικά γραφεία της Μοσάντ στο Ερμπίλ του Ιράκ. Αυτό ανέφερε η «Iran Observer» στον λογαριασμό της X, σύμφωνα με την οποία η είδηση ​​επιβεβαιώθηκε από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης. «Δεκάδες βαλλιστικοί πύραυλοι εκτοξεύονται και έχουν επίσης αναφερθεί επιθέσεις με droneS», αναφέρουν τα μέσα ενημέρωσης, τα οποία αναφέρουν ότι τουλάχιστον 6 πύραυλοι μπορεί να έπληξαν τη βάση.

Tο ιρανικό πρακτορείο IRNA επικαλέστηκε πηγές ασφαλείας στο Ιρακινό Κουρδιστάν σύμφωνα με τις οποίες «οι πτήσεις διακόπηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης». «Ορισμένες πηγές μέσων ενημέρωσης στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν ισχυρίστηκαν ότι το νέο αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ είχε γίνει στόχος πολλών πυραύλων και ρουκετών», γράφει το πρακτορείο, το οποίο επικαλείται «ορισμένες ανεπίσημες πηγές», σύμφωνα με τις οποίες «δομές που ανήκουν στο Σιωνιστικό καθεστώς ήταν στόχος της επίθεσης στο Ερμπίλ.

«Εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο αμερικανικό προξενείο στο Ερμπίλ»

Αρκετές εκρήξεις σημειώθηκαν κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ερμπίλ του Ιράκ. Πηγή ασφαλείας του Ιράκ είπε στο ABC News ότι τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επιδρομή, αλλά δεν αναφέρθηκαν θύματα των ΗΠΑ. Το Σώμα των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν ανακοίνωσε επίθεση με πυραύλους εναντίον «κέντρων κατασκοπείας και αντιιρανικών τρομοκρατικών ομάδων» που εδρεύουν στην περιοχή.

Σε ένα δελτίο τύπου, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Κουρδιστάν κατηγορεί την Τεχεράνη ότι καταφεύγει σε «αβάσιμες δικαιολογίες» για τους επανειλημμένους βομβαρδισμούς της εναντίον της περιοχής.
«Αυτό που συνέβη είναι κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της περιοχής και του Ιράκ. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα δεν πρέπει να μείνουν σιωπηλοί μπροστά σε αυτά τα εγκλήματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Πυραυλική επίθεση σε βάσεις του ISIS»

Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση κατά των αρχηγείων «αντι-ιρανικών τρομοκρατικών ομάδων» στη Συρία. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο IRNA, ο IRGC ανακοίνωσε «την καταστροφή του αρχηγείου διοικητών και κύριων μελών, στη Συρία, που συνδέονται με τα πρόσφατα τρομοκρατικά εγκλήματα του Κερμάν και του Ρασκ, χρησιμοποιώντας βαλλιστικούς πυραύλους». Το σημείωμα εξηγεί ότι οι βάσεις του ISIS στα κατεχόμενα συριακά εδάφη αναγνωρίστηκαν και καταστράφηκαν «από πολυάριθμους βαλλιστικούς πυραύλους». Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, αναφέρει περαιτέρω, «διαβεβαιώνει το μεγάλο ιρανικό έθνος ότι θα βρει τρομοκρατικές ομάδες όπου κι αν βρίσκονται και θα τις τιμωρήσει για τις επαίσχυντες πράξεις τους».

Συνοψίζοντας, σε ένα βράδυ το Ιράν βομβάρδισε στα κατεχόμενα της Συρίας και στο Ιρακινό Κουρδιστάν:

-Το Ισλαμικό Κράτος, το HTS και το Ισλαμικό Κόμμα του Τουρκεστάν (Ουιγούροι αυτονομιστές) στην Ιντλίμπ.

-Μια ισραηλινή βάση της Μοσάντ κοντά στο Ερμπίλ.

-Το περιβάλλον του αμερικανικού προξενείου στο Ερμπίλ.

Πηγές Al-Mayadeen στο Idlib: Σε αυτήν την περιοχή του Idlib [που βομβαρδίζεται από το Ιράν] οι μαχητές του ISKP (Ισλαμικό Κράτος στο Χορασάν) εκπαιδεύονται και μεταφέρονται από τους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν και στα ιρανικά σύνορα να εξαπολύσουν χτυπήματα στο εσωτερικό του Ιράν.Το ιρανικό IRCG βομβάρδισε με βαλλιστικούς πυραύλους τις θέσεις πολλών τρομοκρατικών ομάδων (HTS/ETIM/IS) στη Συρία, ως απάντηση στην επίθεση στο Kerman στο Ιράν που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος.

Το ιρανικό IRCG ανακοινώνει ότι «κατέστρεψε ένα αρχηγείο της ισραηλινής Μοσάντ που χρησίμευε ως βάση κατασκοπείας» με βαλλιστικούς πυραύλους, στην περιοχή του Ιρακινού Κουρδιστάν. (Ιρανικές πηγές)

σχετικά με τα ιρανικά πλήγματα στη Συρία: Βαλλιστικοί πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν ένα αρχηγείο υλικοτεχνικής υποστήριξης του Ισλαμικού Κόμματος του Τουρκεστάν (μια πολιτοφυλακή που αποτελείται από τζιχαντιστές Ουιγούρους) και περιοχές που ελέγχονται από το HTS στο Idlib . (Al-Mayadeen) Εδώ πρέπει να είχε και συναίνεση Κίνας..

Ισραηλινά ΜΜΕ: Οι βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από το ΝΔ Ιράν προς τη βορειοδυτική Συρία κάλυψαν απόσταση 1.230 χιλιομέτρων, αυτή είναι η πρώτη φορά που το Ιράν έχει εκτοξεύσει επιχειρησιακούς πυραύλους σε αυτή την απόσταση.

Οι ιρανικοί πύραυλοι πρέπει να διανύσουν περίπου την ίδια απόσταση για να χτυπήσουν το Ισραήλ.

Μια σαφής επίδειξη βαλλιστικών ικανοτήτων.

dimpenews.com

Back to top button