breaking newsΕλλάδα

Σχέδιο ήπιας διείσδυσης σε ελληνικά εδάφη: Υποπτες διοργανώσεις των Σκοπιανών στην Μακεδονία

Περίεργη η συμμετοχή Τουρκοκυπρίων

Σχέδιο ήπιας εισβολής της ΠΓΔΜ σε ελληνικά εδάφη διακρίνουν παρατηρητές πίσω από την διοργάνωση εκδηλώσεων των Σκοπιανών στην Μακεδονία, με τη συμμετοχή, μάλιστα Τουρκοκυπρίων.

Ύποπτη θεωρείται και η επιλογή της Πιερίας στο νοτιότερο τμήμα της Μακεδονίας για την ξαφνική διοργάνωση σκοπιανών φεστιβάλ, αλλά και ο χρόνος της πραγματοποίησής τους που συμπίπτει με τη ΔΕΘ.

Το γεγονός ότι πρόκειται για τέσσερα φεστιβάλ μόνο τυχαίο δεν μοιάζει και τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Εστία” από 11 ως 18 Σεπτεμβρίου διεξάγεται το διεθνές φεστιβάλ “Παραλία 2018” στην Πιερία από την εταιρεία International Folklore Festivals, Ohrid – Macedonia των Σκοπίων.

Η ίδια εταιρεία διοργανώνει παράλληλα, από 11 ως 14 του μήνα άλλο φεστιβάλ στη Λεπτοκαρυά.
Άλλη εταιρεία από τα Σκόπια η MIOFF επίσης με έδρα την Οχρίδα διοργανώνει από σήμερα ως τις 11 Σεπτεμβρίου φεστιβάλ χορού στην παραλία Πιερίας με τη συμμετοχή συγκροτήματος από τα κατεχόμενα.

Παράλληλα από χθες ξεκίνησε στην παραλία Κατερίνης ένα ακόμη φεστιβάλ λαϊκών χορών το οποίο διοργανώνεται από εταιρεία που και αυτή έχει ως έδρα της την Οχρίδα!

Είναι γνωστό ότι οι Σκοπιανοί έχουν επιχειρήσει πολλές φορές να μιλήσουν για κοινή πολιτιστική παράδοση και έτσι πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν ξεκινήσει μια επιχείρηση πολιτιστικής επιρροής.

Κατά πολλούς μοιάζει να στήνεται σκηνικό ήπιας διείσδυσης με στόχο την δημιουργία τετελεσμένων, καθώς εμμέσως απ’ την ελληνική πλευρά αναγνωρίζονται εταιρείες που χρησιμοποιούν τον όρο “Μακεδονία”. 

Ταυτόχρονα, επιτυγχάνεται η συνεχής παρουσία τους στον ελλαδικό χώρο και μάλιστα στην Πιερία που μαζί με τον νομό Γρεβενών αποτελούν το νοτιότερο τμήμα της Μακεδονίας, εκεί όπου οι εθνικιστές Σκοπιανοί βάζουν και τα όρια του αλυτρωτισμού τους.

 

.crashonline.gr

Back to top button