breaking newsΜετεωροτρόμος

Καιρός: Κινδύνευσαν ζωές στη Χαλκιδική – Δραματική η κατάσταση στην Ολυμπιάδα

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε τη Θάσο, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα – Αποκλεισμένοι δρόμοι, υποχώρηση οδοστρώματος και πλημμυρισμένοι οικισμοί, από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική – Δύσκολη η κατάσταση στην Ολυμπιάδα, καθώς έσπασαν αντιστηρίξεις υπερχειλισμένου ρέματος με το νερό να εφορμά στον οικισμό – Πλημμύρισε σχολείο στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής – Η περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί ξανά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

 

Πολύ σοβαρά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων ωρών σε περιοχές της Χαλκιδικής.

Η κυκλοφορία σε διάφορους δρόμους είχε αποκλειστεί, σχολεία εκκενώθηκαν και οι κάτοικοι βρίσκονται σε διαρκή «μάχη» με τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ολυμπιάδα, καθώς έσπασαν αντιστηρίξεις του υπερχειλισμένου ρέματος «Μπασδέκη» με το νερό να εφορμά στον οικισμό. Αυτό είχε σαν συνέπεια να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές, ωστόσο με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν.

Στη περιοχή βρίσκεται ήδη ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλλιάνος, που διατηρεί απευθείας επικοινωνία με τον γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά και το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Εκτιμάται πως το φαινόμενο θα εκτονωθεί τις επόμενς ώρες, ενώ η περιχή αναμένεται να κηρυχθεί εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Χαλκιδική: Πλημμύρες στην Ολυμπιάδα THESSTODAY.GR

«Η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι δραματική με το νερό να κατακλύζει ιδιοκτησίες» τόνισε ο κ. Βαλλιάνος. «Έχουμε επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων, το ρέμα “χτυπά” και μέσα στον οικισμό, αλλά με βάση την εικόνα που έχω ως τώρα (12:20μμ) δεν υπάρχει κίνδυνος ανθρώπινης ζωής. Ο μηχανισμός του Δήμου, οι αρχές και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας είναι επί ποδός.

Σε διάφορα σημεία στον Δήμο έχουμε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, ενώ εκκενώσαμε προληπτικά νηπιαγωγεία και σχολεία σε Νέα Ρόδα, Στρατώνι και Παλαιοχώρι. Έχουν πέσει τεράστιες ποσότητες νερού. Ο ποταμός Χαβρίας μαζί με τους παραποτάμους είναι στα όριά του, μόλις πέρασα από εκεί, με τον κίνδυνο υπερχείλισης να είναι ορατός γι αυτό είμαστε σε επιφυλακής σε Παλαιοχώρι και Νεοχώρι» ανέφερε στο Radio North 98 ο Στέλιος Βαλλιάνος.

Υποχώρησε οδόστρωμα στην επαρχιακή Πολυγύρου – Ιερισσού

Στο μεταξύ, εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης και συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακές οδούς. Μάλιστα, στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Ιερισσού υποχώρησε το οδόστρωμα και ήταν αδύνατη η διέλευση των οχημάτων. Στo σημείο βρίσκεται η Τροχαία, η οποία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων από παρακαμπτήριες οδούς.

Δείτε φωτογραφίες που δημοσιεύει το halkidikinews.gr:

dromos1
dromos2

Πλημμύρισε σχολείο στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής

Τη διακοπή των μαθημάτων για σήμερα στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο του Νέου Μαρμαρά στη Σιθωνία Χαλκιδικής αποφάσισε η Δημοτική Αρχή, καθώς το πρωί διαπιστώθηκε ότι πλημμύρισε το λεβητοστάσιο του κτιρίου στο οποίο συστεγάζονται, λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ η αντιδήμαρχος Παιδείας Σιθωνίας, Κατερίνα Γιουβαρλάκη, “ από σπασμένο παράθυρο, που δεν προλάβαμε να αντικαταστήσουμε, μπήκε νερό στο λεβητοστάσιο. Για λόγους ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών αποφασίστηκε η δiακοπή των μαθημάτων”.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο, “έχει γίνει άντληση των υδάτων και κάνουμε όλους τους απαραίτητους ελέγχους”, προκειμένου το σχολείο να είναι απολύτως ασφαλές.

Εικόνες – σοκ στη Θάσο

Εικόνες βιβλικής καταστροφής καταγράφηκαν στη Θάσο από την παρατεταμένη καταρρακτώδη βροχή που πλήττει το νησί.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες από την Παναγία της Θάσου με το νερό να παρασύρει στο διάβα του όποιο όχημα βρέθηκε μπροστά του, κατεβάζοντας παράλληλα πέτρες και ξύλα από το βουνό. Ταυτόχρονα, πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, ενώ οι κάτοικοι έβλεπαν έντρομοι την καταστροφή από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες στις οποίες ανέβηκαν για να γλυτώσουν.

protothema
Back to top button